המלצה - פסטשוטה ברמת השרון

D r a m b u i e

New member
המלצה - פסטשוטה ברמת השרון

(מקווה שלא הקדימו אותי, עשיתי חיפוש ולא מצאתי, אם כן, צ'טער...) גילינו את המסעדה במקרה באפריל שעבר. בדיוק חזרנו מאיטליה, ודווקא התחשק לנו לאכול פסטה. פסטשוטה נמצאית ברחוב סוקולוב ברמה"ש ממש סמוך לצומת שקיבלה את הכינוי המכובד "צומת השווארמה". המסעדה קטנטנה, בר עם מקום לבערך שישה אנשים, עוד שני שולחנות גבוהים לשני אנשים, ושניים נמוכים גם כן לשני אנשים. בחוץ יש עוד משהו כמו שני שולחנות. בקיצור, קטנטן ומשפחתי. בפסטשוטה מגישים פסטות (מדהימות, תיאור בהמשך) פיצות וסנוויצי פוקצ'ה נפלאים. הרעיון הוא טריות והכל תוצרת בית. את הפאסטות הם עושים במקום (אולי למעט הספגטי, לא בטוח) ואפילו מוכרים, ואת הרוטבים עושים כמובן במקום, ממש לאחר ההזמנה כאשר אם אתה יושב על הבר, עושים לך את זה בעצם מול העיניים. כמו שכל אחד חולם, מדובר לדעתי ממש בתגלית. מקום קטן, כמעט לא מוכר, עם כמה ממנות הפסטות הטובות ביותר שאכלתי בארץ הקודש. בלי הגזמה. יש להם את פסטת הבית, שנקראית "פסטה שוטה על רוזה" פסטה עם עגבניות, זיתים, מלא אורגנו ובזיליקום, קבנוסים ומעט שמנת. פסטה אלוהית, פשוט מנה מדהימה. היא עולה 38 שקלים, יחד עם סלט שמקבל כל מי שיושב במסעדה (לא בדיוק סלט, יותר קערת חסה, אבל נחמד לפתיחת הארוחה). פסטה שנייה שמצאה חן בעיני היא פסטה כבדים, גם כן על רוזה, ז"א עם שמנת. מנה מצויינת, מאוזנת, לא יותר מדי שמנת, כבדים טריים ונימוחים בפה. שוב, פשוט מדהים לגלות מנות פסטה שעולות בהרבה על מסעדות איטלקיות יקרות ויומרניות בהרבה, ואני בכלל לא מדבר על ספגטים הזולים יחסית. כמו שאמרתי יש גם פיצות, שאח שלי אכל ומסר על הנאה מרובה, וסנוויצ'ים שאישתי אוכלת שם מדי פעם וגם כן נהנית. הכל עשוי במקום, טרי, חם, מחומרים שנראים מעולים. שתי נקודות שחורות שבאמת לא מאפילות על המקום הנפלא והזול הזה (גג חמישים שקל לאדם וזה כולל שתייה, טיפ והמנות הכי יקרות שיש להם להציע בתפריט). המקום צפוף בצורה שלא תיאמן. לבוא יותר משלושה אנשים זה מוגזם, וגם שלושה אנשים לא ממש ישבו בנוחיות, אלא אם ירצו לשבת בחוץ (ברחוב).הצפיפות גם תורמת לכך שההשליח שלהם עובר לידך כל שתי דקות, סוגר ופותח את הדלת וקצת הורס את האווירה. נקודה שנייה, שלי מאוד מפריעה. המקום סגור בשישי ושבת (חוץ ממוצאי שבת) זאת למרות שהוא לא כשר. לדעתי פספוס רציני, כיוון שלא פעם התחשק לי ולאישתי לאכול את הפסטה הנפלאה שלהם מאוחר בערב שישי, אבל לא היה על מה לדבר. עוד דבר אחד, חסרים לי פירות ים בתפריט שלהם. אני מת לדעת מה הם היו עושים עם שילוב טוב של פירות ים והפסטות/רטבים הנפלאים שלהם! אפשר, עם זאת, להבין את זה, כיוון שהמקום מופעל (כך התרשמתי מהפעמים שהייתי שם) על ידי שני טבחים שעומדים על הרגליים משהו כמו 12 פלוס שעות ביום ומבשלים, לא פשוט, ואפשר להבין למה הם רוצים יום אחד שקט. זה מביא אותי לעוד נקודה אחת (ואז מבטיח לסיים את המגילה) יש לי הרגשה שטבח אחד יותר טוב מהשני. זה לא שהשני רע. אבל בכל פעם שהייתי והיה שם טבח אחד (בלונדיני עם זקנקן) המנות יצאו מעבר למצויינות. עוד דבר אחד, חסרים לי פירות ים בתפריט שלהם. אני מת לדעת מה הם היו עושים עם שילוב טוב של פירות ים והפסטות/רטבים הנפלאים שלהם! לסיכום, מקום נפלא ללכת בתקציב אפס, ובכל מקרה מקום שיכול להתהדר, לדעתי, בכמה ממנות הפסטה הטובות בארץ!

liti

New member
כמובן שהקדימו אותך ../images/Emo6.gif

גם אני הייתי בין אחד המקדימים
לפסטהשוטה יש "היסטוריה" שקדמה עוד לגילוי הראשון שלכם את המקום. הם התחילו בהמשך הרחוב- איפה שהיום נמצא ג'בטו, בערך מול מקדונלד'ס. אז גם היה מקום לשבת בחוץ. לאחר מספר חודשים מוצלחים הם עברו לאזור הרמזורים באופן לא מוסבר (מן הסתם לצרכי חיסכון) ואז הפכו כשרים. אנחנו החרמנו אותם בתקופה זו בעיקר כיוון שמנת הדגל שלהם הייתה לדעתנו הקרבונרה (עם פרוסות חזה אווז). נראה שאנו לא היינו היחידים שעזשו זאת, כיוון שהכשרות החזיקה מספר חודשים מועט ובסופו של דבר התעודה נעלמה והקרבונרה חזרה. הסיבה לכך שהמקום כיום כל כך קטן היא שהוא מיועד לטייק אווי ומשלוחים. סביר להניח שזה עקב הסיבה שציינת- שני טבחים, שאחד מהם הוא הבעלים (לא זה עם הקוקו, אבל ייתכן שהוא נכנס לשותפות, לא יודעת). מנה נוספת שאני ממליצה לך לנסות היא הניוקי ברוטב בטטה. הניוקי שלהם- בלי קשר למנה- ממש נפלא, רך ועדין, ורוטב הבטטה מתקתק ומקושט בצנוברים שמאוד מוסיפים לו. והזכרת את הפיצות- מסכימה עם האח שנהנה מהם, לטעמי הן הטובות ביותר באזור.

D r a m b u i e

New member
ידעתי שיקדימו אותי...

לא נורא, ביקורת שנייה זה סימן טוב לא? את הניוקי אני בטח לא אנסה, אני לא סובל ניוקי, לדעתי אחת המנות המיותרות אי פעם... אבל את הקרבונרה אני צריך גם צריך לנסות. מה שקורה לי שם, הוא מה שלא קורה לי כמעט בשום מקום. אני אדם שמנסה כל הזמן מנות חדשות וטעמים חדשים, ובכל פעם שאני מגיע לשם אני פשוט נרעד מהמחשבה שאני אהיה שם ולא אוכל את הפסטשוטה או הפסטה כבדים הנפלאות שלהן. זה פשוט יהיה חטא חמור, ולכן אני כל פעם חוזר למנות הישנות והטובות ההן. אבל אני חייב לצאת מזה, אולי ההודעה שלך פה תעודד אותי לעניין...

meravbr

New member
../images/Emo12.gif ניוקי מנה מיותרת ../images/Emo35.gif

אם יש מנה שאני שופטת לפיה מסעדה שמתיימרת להגיש אוכל איטלקי זה ניוקי! בהתחלה שקראתי את ביקורתך חשבתי "נחמד, אבל אני לא אבוא בשביל זה עד רמה"ש, אבל מה שכתבה ליטי על הניוקי שכנע אותי דווקא כן לנסות אולי.... ודווקא יתכן שמחר נשב בפסטה מיה ברמת החייל עם חברים....

D r a m b u i e

New member
מאה אחוז

אני פשוט לא מת על ניוקי. אבל מכיר בחשיבותה של המנה, ולפי מה שאני שומע, בפסטה שוטה שולטים בין השאר גם באומנות הכנת הניוקי.

maya100

New member
איזה יופי!! אוהבת מקומות קטנים

וביתיים....ותמיד מקווה ומתבדה כשהם לא נשארים כאלו... לטובל תושבי רמה"ש אני מקווה שאלו כן ישמרו על הגודל והאיכות...ובכל מקרה נשמע מדברי ליטי על ההסטוריה שלהם שדווקא הםורמט הזה הכי מתאים להם כרגע וזה אחלה! (זוכרים כשפסטה מיה בוילסון רק נפתחה? ג'ורג' היה מכין את הפיצות ומיה את העוגות? אחחחח היו ימים....)

D r a m b u i e

New member
לא אכלתי עדיין בפסטה מיה

פספוס ענק, אני מבין. בכל אופן באמת ממליץ בכל לב על פסטשוטה, גם אם קצת באיחור...

anatc

New member
D r a m b u i e, אל תתבאס מה"איחור"

אין כאן תחרות על "מי היה ודיווח ראשון". בכל מקרה, אם פניך לכיוון פסטה מיה - מומלץ הסניף בווילסון על פני זה שברמת החייל. וגם אני, כמו מירב, מאד אוהבת ניוקי, ולא מזועזעת מהעובדה שאתה לא. תשתחרר
, הכל בסדר, יש לכולנו עוד המון מסעדות לדגום. מה שחשוב הוא הדיווח.

D r a m b u i e

New member
מאה אחוז

כבר אמרתי, אני חבר בהמון פורומים, לא רק בתפוז. אני גם מנהל כמה פורומים, וזה אחד הפורומים הכי מסבירי פנים שפגשתי! בכל אופן, ווילסון? זה רחוב? עיר? ארץ? חי, צומח דומם?

D r a m b u i e

New member
זה שוב לא אומר לי

כלום, אבל עכשיו צימצמנו את זה למשהו שאפשר כבר למצוא ברשת... בכל אופן בהחלט שווה ניסיון, בהתאם לטיפים שאני אעשה השבוע על הבר (מה שאומר, לא לפתח הרבה ציפיות).

שח_מט

New member
ווילסון קרוב לבית מעריב, בין הצומת

לרחוב יהודה הלוי... אני אוהב גם את פסטה מיה של רמת החייל. שווה לנסות.

למעלה