המלצה צוננת-חמצמצה: עוגת ריקוטה
עוגת ריקוטה לימונית של Bumbleberry Breeze.
Judy פירסמה את הפוסט ביום רביעי (נדמה לי) ומשמיים זימנו לי אורחים אוכלי עוגות גבינה לשבת (האמת היא שאם אחותי לא הייתה מגיעה, הייתי מכריחה משהו אחר לבוא, ולו רק בשל החשק לאפות עוגת גבינה עם ריקוטה שלי) כך שבחמישי כבר הכנתי אותה.
כמות הריקוטה משתי שקיות חלב (450+/-) הספיקה בדיוק למלית, במקום תחתית מפירורי עוגיות הכנתי תחתית מבצק פריך. המרתי את הקמח בקורנפלור, את השמנת שבמלית ביוגורט 3% והשתמשתי בשמנת 15% (ולא "של פעם", לשם שינוי) לציפוי.
אפשר היה לחוש בבעיטה הלימונית ובטעם הריקוטה ואפילו אני לא התאפקתי ו"יישרתי" מעט מהעוגה. למרות שקשה לי להשוות לעוגות גבינה דומות כי עבר זמן רב מאז האחרונה שטעמתי, היא נכנסה לרפרטואר ומקווה להכין אותה שוב בקרוב. ממליצה לא לקמץ בקליפת ובמיץ הלימון – אכן מוסיפים ה-מ-ו-ן...
עוגת ריקוטה לימונית/ Bumbleberry Breeze
חומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ כ-12 מנות:
לקלתית הבצק (מתכון של Alice Medrich מהספר Chewy, Gooey, Crispy, Crunchy: )
180 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
למלית הגבינה:
450 גרם גבינת ריקוטה (במקור, דלת שומן)*
¾ כוס שמנת חמוצה דלת שומן **
כוס (150 גרם) סוכר
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, מופרדות
2 כפות קמח***
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
לציפוי שמנת חמוצה:
2 כפיות סוכר
½ כפית קליפת לימון מגורדת
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס. מרפדים את התבנית בנייר אפיה.
לקלתית הבצק:
חותכים חמאה לקוביות וממיסים בסיר בינוני על להבה נמוכה.
מסירים מהכיריים ומערבבים פנימה סוכר, וניל ומלח. מוסיפים הקמח ומערבבים רק עד להתאחדות התערובת.
משטחים-דוחסים את הבצק על תחתית התבנית ועולים עם הבצק קצת לשוליים (כסנטימטר וחצי או שניים.)
אופים עד להזהבה יפה של הבצק (זהוב-חום בהיר), כ 20-25 דקות.
למלית:
מערבלים ריקוטה ושמנת על מהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה.
מערבלים פנימה את הסוכר, את חלמוני הביצה, אחד אחרי השני, תוך ערבול, את הקמח ואת מיץ וקליפת הלימון.
מקציפים את שני החלבונים לקצף יציב ומקפלים את הקצף בעדינות לתוך תערובת הגבינה.
יוצקים בזהירות את העיסה לתוך הקלתית האפויה ואופים כ-50 דקות, עד שמרכז העוגה נראה יציב אך רוטט כשמנענעים את התבנית. חריץ עשוי להיווצר במרכז העוגה וזה בסדר.
מעבירים סכין בין דפנות התבנית לבין שולי העוגה להקלה על הפרדתה מהתבנית מאוחר יותר.
לציפוי:
מגבירים את חום התנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הציפוי עד לקבלת תערובת אחידה.
מחליקים את הציפוי על פני העוגה ומחזירים לתנור לעשר דקות להקרשת הציפוי.
מצננים העוגה בטמפרטורת החדר ואח"כ מצננים במקרר במשך ארבע שעות לפחות לפני ההגשה.
הערות המתהוללת:
*השתמשתי בריקוטה "שלי", שאינה דלת שומן.
**המרתי במיכל של 180 מ"ל יוגורט 3%.
***המרתי בקורנפלור.
****השתמשתי בשמנת 15%, לשם שינוי.
עוגת ריקוטה לימונית של Bumbleberry Breeze.
Judy פירסמה את הפוסט ביום רביעי (נדמה לי) ומשמיים זימנו לי אורחים אוכלי עוגות גבינה לשבת (האמת היא שאם אחותי לא הייתה מגיעה, הייתי מכריחה משהו אחר לבוא, ולו רק בשל החשק לאפות עוגת גבינה עם ריקוטה שלי) כך שבחמישי כבר הכנתי אותה.
כמות הריקוטה משתי שקיות חלב (450+/-) הספיקה בדיוק למלית, במקום תחתית מפירורי עוגיות הכנתי תחתית מבצק פריך. המרתי את הקמח בקורנפלור, את השמנת שבמלית ביוגורט 3% והשתמשתי בשמנת 15% (ולא "של פעם", לשם שינוי) לציפוי.
אפשר היה לחוש בבעיטה הלימונית ובטעם הריקוטה ואפילו אני לא התאפקתי ו"יישרתי" מעט מהעוגה. למרות שקשה לי להשוות לעוגות גבינה דומות כי עבר זמן רב מאז האחרונה שטעמתי, היא נכנסה לרפרטואר ומקווה להכין אותה שוב בקרוב. ממליצה לא לקמץ בקליפת ובמיץ הלימון – אכן מוסיפים ה-מ-ו-ן...
עוגת ריקוטה לימונית/ Bumbleberry Breeze
חומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ כ-12 מנות:
לקלתית הבצק (מתכון של Alice Medrich מהספר Chewy, Gooey, Crispy, Crunchy: )
180 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
למלית הגבינה:
450 גרם גבינת ריקוטה (במקור, דלת שומן)*
¾ כוס שמנת חמוצה דלת שומן **
כוס (150 גרם) סוכר
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, מופרדות
2 כפות קמח***
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
לציפוי שמנת חמוצה:
2 כפיות סוכר
½ כפית קליפת לימון מגורדת
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס. מרפדים את התבנית בנייר אפיה.
לקלתית הבצק:
חותכים חמאה לקוביות וממיסים בסיר בינוני על להבה נמוכה.
מסירים מהכיריים ומערבבים פנימה סוכר, וניל ומלח. מוסיפים הקמח ומערבבים רק עד להתאחדות התערובת.
משטחים-דוחסים את הבצק על תחתית התבנית ועולים עם הבצק קצת לשוליים (כסנטימטר וחצי או שניים.)
אופים עד להזהבה יפה של הבצק (זהוב-חום בהיר), כ 20-25 דקות.
למלית:
מערבלים ריקוטה ושמנת על מהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה.
מערבלים פנימה את הסוכר, את חלמוני הביצה, אחד אחרי השני, תוך ערבול, את הקמח ואת מיץ וקליפת הלימון.
מקציפים את שני החלבונים לקצף יציב ומקפלים את הקצף בעדינות לתוך תערובת הגבינה.
יוצקים בזהירות את העיסה לתוך הקלתית האפויה ואופים כ-50 דקות, עד שמרכז העוגה נראה יציב אך רוטט כשמנענעים את התבנית. חריץ עשוי להיווצר במרכז העוגה וזה בסדר.
מעבירים סכין בין דפנות התבנית לבין שולי העוגה להקלה על הפרדתה מהתבנית מאוחר יותר.
לציפוי:
מגבירים את חום התנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הציפוי עד לקבלת תערובת אחידה.
מחליקים את הציפוי על פני העוגה ומחזירים לתנור לעשר דקות להקרשת הציפוי.
מצננים העוגה בטמפרטורת החדר ואח"כ מצננים במקרר במשך ארבע שעות לפחות לפני ההגשה.
הערות המתהוללת:
*השתמשתי בריקוטה "שלי", שאינה דלת שומן.
**המרתי במיכל של 180 מ"ל יוגורט 3%.
***המרתי בקורנפלור.
****השתמשתי בשמנת 15%, לשם שינוי.



