אורני המקורית
Active member
הקציצות האהובות עלי. פשוטות וקלות הכנה אבל טעימות (לדעתי האישית)
אפשר לשחק עם הכמויות ויחסי הכוחות לפי הטעם.
בשר טחון (אני אוהבת צוואר שהוא קצת שמן)
בצל קצוץ
פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
אני קוצצת את הבצל והירק במאסטר סלייסר, שניהם ביחד, לא דק מדי ברמה של רסק. אפשר גם בפולסים במעבד מזון.
אם הבשר לא שמן, מוסיפה קצת שמן זית
לכמות של 750 גרם בשר, מוסיפה כפית אבקת מרק עוף (התחלתי בכך די לאחרונה וזה בהחלט משדרג)
אין צורך בביצה או בפירורי לחם. מהכמות הזו של בשר מתקבלות 13-14 קציצות בגודל טוב.
לשים הכול ביחד, יוצרים קציצות לא קטנות מדי (מאחר ואין בהן פירורי לחם, הן קצת מתכווצות בתנור),
מסדרים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 220 מעלות, עד שמתקבל צבע יפה,
לא שחום מדי, אחרת הן מתייבשות והופכות לקציצות חנק. אין צורך להפוך במהלך האפייה.
אפשר לשחק עם הכמויות ויחסי הכוחות לפי הטעם.
בשר טחון (אני אוהבת צוואר שהוא קצת שמן)
בצל קצוץ
פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
אני קוצצת את הבצל והירק במאסטר סלייסר, שניהם ביחד, לא דק מדי ברמה של רסק. אפשר גם בפולסים במעבד מזון.
אם הבשר לא שמן, מוסיפה קצת שמן זית
לכמות של 750 גרם בשר, מוסיפה כפית אבקת מרק עוף (התחלתי בכך די לאחרונה וזה בהחלט משדרג)
אין צורך בביצה או בפירורי לחם. מהכמות הזו של בשר מתקבלות 13-14 קציצות בגודל טוב.
לשים הכול ביחד, יוצרים קציצות לא קטנות מדי (מאחר ואין בהן פירורי לחם, הן קצת מתכווצות בתנור),
מסדרים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 220 מעלות, עד שמתקבל צבע יפה,
לא שחום מדי, אחרת הן מתייבשות והופכות לקציצות חנק. אין צורך להפוך במהלך האפייה.
נערך לאחרונה ב: