קניתי כרוב סגול בשביל איזשהו סלט מעניין שראיתי, עם קינואה או בורגול. לא מצאתי את הסלט והכרוב שכב במקרר שבועיים. וכשניסיתי שוב למצוא את הסלט מצאתי את המתכון הזה. היה נראה לי מוזר, השילוב הזה של כרוב ועוף אבל התבשיל בתמונה נראה מהמם.
החלטת י לנסות וטוב שכך כי נכנס למאגר התבשילים המנחמים, אסטתטיים ושגם כיף להכין.
הכנתי מ4 כרעיים מחולקות כי לא היו מספיק שוקיים. בנוסף, לא היו כרישות, המרתי בבצלים, לא היה לי אורז אדום, החלפתי באורז לבן "יסמין", ולא היה לי קימל טחון.
התבשיל היה כל כך יפה למראה אבל לא הספקתי לצלם לפני שבת ואחרי שבת המעט שנשאר נכנס לקופסא..
עוף סגול עמוק/מטבח מקומי, לימור לניאדו-תירוש
חומרים:
כוס ורבע אורז אדום
10-12 שוקי עוף
6 כפות שמן
2 כרישה שטופה היטב ופרוסה לחצאי עיגולים
כרוב סגול ללא העלים החיצונים הבשרניים קצוץ לשערות דקות
סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות לפרוסות עבות
12 שיני שום קלופות
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס טרי
כפית סוכר
כוס ורבע מים
חצי כוס בירה לבנה או יין לבן
לתערובת התבלינים:
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס דק
כפית פלפל אנגלי טחון
כפית קימל טחון
הכנה:
משרים את האורז במים קרים למשך 3 שעות, מסננים. מערבבים את תערובת התבלינים בצלחת שטוחה ומצפים את השוקיים היטב בתערובת התבלינים. מחממים סיר רחב ושטוח (30-32 ס"מ), שנכנס גם לתנור, מוזגים 4 כפות שמן ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים, עד השחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג. מוסיפים לאותו הסיר עוד שתי כפות שמן ומטגנים את הכרישה והכרוב עד שנפחם ירד והירקות השחימו מעט, 20 דקות לערך. מחממים תנור ל- 150 מעלות. מוסיפים לסיר פטריות, שיני שום שלמות, מלח גס, פלפל גרוס, סוכר ואורז ומערבבים שתי דקות (בשלב הזה אפשר להוסיף נקניקיות). מניחים את שוקי העוף בעיגול מעל האורז, מוזגים מים ובירה, מרתיחים, מכסים היטב ומעבירים לתנור. אופים למשך שעתיים. התבשיל טעים יותר ביום המחרת.
החלטת י לנסות וטוב שכך כי נכנס למאגר התבשילים המנחמים, אסטתטיים ושגם כיף להכין.
הכנתי מ4 כרעיים מחולקות כי לא היו מספיק שוקיים. בנוסף, לא היו כרישות, המרתי בבצלים, לא היה לי אורז אדום, החלפתי באורז לבן "יסמין", ולא היה לי קימל טחון.
התבשיל היה כל כך יפה למראה אבל לא הספקתי לצלם לפני שבת ואחרי שבת המעט שנשאר נכנס לקופסא..
עוף סגול עמוק/מטבח מקומי, לימור לניאדו-תירוש
חומרים:
כוס ורבע אורז אדום
10-12 שוקי עוף
6 כפות שמן
2 כרישה שטופה היטב ופרוסה לחצאי עיגולים
כרוב סגול ללא העלים החיצונים הבשרניים קצוץ לשערות דקות
סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות לפרוסות עבות
12 שיני שום קלופות
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס טרי
כפית סוכר
כוס ורבע מים
חצי כוס בירה לבנה או יין לבן
לתערובת התבלינים:
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס דק
כפית פלפל אנגלי טחון
כפית קימל טחון
הכנה:
משרים את האורז במים קרים למשך 3 שעות, מסננים. מערבבים את תערובת התבלינים בצלחת שטוחה ומצפים את השוקיים היטב בתערובת התבלינים. מחממים סיר רחב ושטוח (30-32 ס"מ), שנכנס גם לתנור, מוזגים 4 כפות שמן ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים, עד השחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג. מוסיפים לאותו הסיר עוד שתי כפות שמן ומטגנים את הכרישה והכרוב עד שנפחם ירד והירקות השחימו מעט, 20 דקות לערך. מחממים תנור ל- 150 מעלות. מוסיפים לסיר פטריות, שיני שום שלמות, מלח גס, פלפל גרוס, סוכר ואורז ומערבבים שתי דקות (בשלב הזה אפשר להוסיף נקניקיות). מניחים את שוקי העוף בעיגול מעל האורז, מוזגים מים ובירה, מרתיחים, מכסים היטב ומעבירים לתנור. אופים למשך שעתיים. התבשיל טעים יותר ביום המחרת.