michalgad1
New member
המלצה רותחת משבת מוסקה אקספרס
היו המון מאכלים מוצלחים אבל עם הצלחה לא מתווכחים ... פעם ראשונה שהכנתי ולא הצטערתי -האורחים ניקו את הסיר והחצי ביקש שלא נשים את הסיר בכיור אלא ננסה לנגב את המעט שנשאר עם חלה. בקיצור נכנס היישר לפנתאון.
מתכון של הברון
חצילים
השתמשתי ב 2 חצילים רחבים מסוג בלאדי שחתכתי לקוביות של כ 2 ס"מ וקליתי בתנור בחום של כ200
מעלות לאחר שהזלפתי עליהם מעט שמן זית . קליית קוביות חציל קטנות קלה ומהירה יותר מפרוסות חציל
שתופסות יותר מקום בתבנית ודורשת הפיכת הפרוסות במהלך הקלייה וגם שימוש ביותר מסבב אחד של
קלייה . הסידור בסיר מהיר וחופשי יותר מבנית שכבות חציל וספיגת הרוטב והטעם חזקים יותר ממאפה
סגור ודחוס . כמובן שאפשר במקום קלייה לטגן קלות את החצילים בשמן ואין ספק שהתוצאה אפילו תהייה
טעימה יותר אבל בואו לא נשכח שאנחנו בגרסה המהירה
רוטב העגבניות
6 עגבניות בשלות . השתמשתי בשימורי עגבניות מגורדות.
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
1 רסק עגבניות 200 גר`
2 כוסות מרק עוף
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה .
כמון
קינמון
1 כף סוכר
צרור פטרוזיליה קצוצה
הכנת הרוטב
לטגן את הבצל והפלפל החריף במעט שמן עד שקיפות , להוסיף את שיני השום הכתושות , לערבב היטב
ולהוסיף את העגבניות שגירדנו , רסק העגבניות ומרק העוף . להביא לרתיחה קלה ולהנמיך לאש קטנה.
.לתבל בנדיבות ולהוסיף את הסוכר והפטרוזיליה הקצוצה . לבשל על אש נמוכה כ 20 דקות .
תערובת הבשר
800 גר` בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
4 שיני שום כתושות
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
קינמון
בהרט לקציצות
כף מצקת מרוטב העגבניות שהכנו .
לערבב את כל חומרי תערובת הבשר היטב עד קבלת עיסה אחידה ולהניח לחצי שעה לספיגת טעמים.
הכנה
לפזר על קרקעית הסיר מחצית מכמות קוביות החציל , לפזר עליהם מעט מהרוטב ולהניח בו את קציצות
הבשר . לפזר מעל את יתרת קוביות החציל ולצקת מעל את כל הרוטב שאמור לכסות במעט את החצילים
והבשר . סידרתי מעל כמה פרוסות עגולות של חציל כדי לקבל מראה יפה יותר ( לא חובה ) .
לבשל על הכיריים כ20 דקות על אש נמוכה ועוד שעה בתנור בחום של 180 מעלות . האפייה בתנור
יעילה יותר לתבשיל בגלל החום ההיקפי ונותנת לתבשיל צבע אדום חזק ורוטב סמיך ועשיר בטעם .
היו המון מאכלים מוצלחים אבל עם הצלחה לא מתווכחים ... פעם ראשונה שהכנתי ולא הצטערתי -האורחים ניקו את הסיר והחצי ביקש שלא נשים את הסיר בכיור אלא ננסה לנגב את המעט שנשאר עם חלה. בקיצור נכנס היישר לפנתאון.
מתכון של הברון
חצילים
השתמשתי ב 2 חצילים רחבים מסוג בלאדי שחתכתי לקוביות של כ 2 ס"מ וקליתי בתנור בחום של כ200
מעלות לאחר שהזלפתי עליהם מעט שמן זית . קליית קוביות חציל קטנות קלה ומהירה יותר מפרוסות חציל
שתופסות יותר מקום בתבנית ודורשת הפיכת הפרוסות במהלך הקלייה וגם שימוש ביותר מסבב אחד של
קלייה . הסידור בסיר מהיר וחופשי יותר מבנית שכבות חציל וספיגת הרוטב והטעם חזקים יותר ממאפה
סגור ודחוס . כמובן שאפשר במקום קלייה לטגן קלות את החצילים בשמן ואין ספק שהתוצאה אפילו תהייה
טעימה יותר אבל בואו לא נשכח שאנחנו בגרסה המהירה
רוטב העגבניות
6 עגבניות בשלות . השתמשתי בשימורי עגבניות מגורדות.
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
1 רסק עגבניות 200 גר`
2 כוסות מרק עוף
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה .
כמון
קינמון
1 כף סוכר
צרור פטרוזיליה קצוצה
הכנת הרוטב
לטגן את הבצל והפלפל החריף במעט שמן עד שקיפות , להוסיף את שיני השום הכתושות , לערבב היטב
ולהוסיף את העגבניות שגירדנו , רסק העגבניות ומרק העוף . להביא לרתיחה קלה ולהנמיך לאש קטנה.
.לתבל בנדיבות ולהוסיף את הסוכר והפטרוזיליה הקצוצה . לבשל על אש נמוכה כ 20 דקות .
תערובת הבשר
800 גר` בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
4 שיני שום כתושות
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
קינמון
בהרט לקציצות
כף מצקת מרוטב העגבניות שהכנו .
לערבב את כל חומרי תערובת הבשר היטב עד קבלת עיסה אחידה ולהניח לחצי שעה לספיגת טעמים.
הכנה
לפזר על קרקעית הסיר מחצית מכמות קוביות החציל , לפזר עליהם מעט מהרוטב ולהניח בו את קציצות
הבשר . לפזר מעל את יתרת קוביות החציל ולצקת מעל את כל הרוטב שאמור לכסות במעט את החצילים
והבשר . סידרתי מעל כמה פרוסות עגולות של חציל כדי לקבל מראה יפה יותר ( לא חובה ) .
לבשל על הכיריים כ20 דקות על אש נמוכה ועוד שעה בתנור בחום של 180 מעלות . האפייה בתנור
יעילה יותר לתבשיל בגלל החום ההיקפי ונותנת לתבשיל צבע אדום חזק ורוטב סמיך ועשיר בטעם .