המלצה רותחת משבת מוסקה אקספרס

michalgad1

New member
המלצה רותחת משבת מוסקה אקספרס

היו המון מאכלים מוצלחים אבל עם הצלחה לא מתווכחים ... פעם ראשונה שהכנתי ולא הצטערתי -האורחים ניקו את הסיר והחצי ביקש שלא נשים את הסיר בכיור אלא ננסה לנגב את המעט שנשאר עם חלה. בקיצור נכנס היישר לפנתאון.
מתכון של הברון

חצילים

השתמשתי ב 2 חצילים רחבים מסוג בלאדי שחתכתי לקוביות של כ 2 ס"מ וקליתי בתנור בחום של כ200

מעלות לאחר שהזלפתי עליהם מעט שמן זית . קליית קוביות חציל קטנות קלה ומהירה יותר מפרוסות חציל

שתופסות יותר מקום בתבנית ודורשת הפיכת הפרוסות במהלך הקלייה וגם שימוש ביותר מסבב אחד של

קלייה . הסידור בסיר מהיר וחופשי יותר מבנית שכבות חציל וספיגת הרוטב והטעם חזקים יותר ממאפה

סגור ודחוס . כמובן שאפשר במקום קלייה לטגן קלות את החצילים בשמן ואין ספק שהתוצאה אפילו תהייה

טעימה יותר אבל בואו לא נשכח שאנחנו בגרסה המהירה



רוטב העגבניות

6 עגבניות בשלות . השתמשתי בשימורי עגבניות מגורדות.

1 בצל קצוץ דק

4 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף

1 רסק עגבניות 200 גר`

2 כוסות מרק עוף

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה .

כמון

קינמון

1 כף סוכר

צרור פטרוזיליה קצוצה



הכנת הרוטב

לטגן את הבצל והפלפל החריף במעט שמן עד שקיפות , להוסיף את שיני השום הכתושות , לערבב היטב

ולהוסיף את העגבניות שגירדנו , רסק העגבניות ומרק העוף . להביא לרתיחה קלה ולהנמיך לאש קטנה.

.לתבל בנדיבות ולהוסיף את הסוכר והפטרוזיליה הקצוצה . לבשל על אש נמוכה כ 20 דקות .



תערובת הבשר

800 גר` בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

4 שיני שום כתושות

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

קינמון

בהרט לקציצות

כף מצקת מרוטב העגבניות שהכנו .



לערבב את כל חומרי תערובת הבשר היטב עד קבלת עיסה אחידה ולהניח לחצי שעה לספיגת טעמים.



הכנה

לפזר על קרקעית הסיר מחצית מכמות קוביות החציל , לפזר עליהם מעט מהרוטב ולהניח בו את קציצות

הבשר . לפזר מעל את יתרת קוביות החציל ולצקת מעל את כל הרוטב שאמור לכסות במעט את החצילים

והבשר . סידרתי מעל כמה פרוסות עגולות של חציל כדי לקבל מראה יפה יותר ( לא חובה ) .

לבשל על הכיריים כ20 דקות על אש נמוכה ועוד שעה בתנור בחום של 180 מעלות . האפייה בתנור

יעילה יותר לתבשיל בגלל החום ההיקפי ונותנת לתבשיל צבע אדום חזק ורוטב סמיך ועשיר בטעם .
 

michalgad1

New member
האורחים שלי שמעו/ טעמו לראשונה מוסקה

וזה היה מגניב לראות איך הם מתלהבים ממאכל שמאד רחוק מהטעמים המתוקים בדרך כלל שהם רגילים להם פה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל


 

רחל613

New member
מוסקה - שתי שאלות

1. האם אפשר חציל רגיל כיוון שלא תמיד יש בלאדי
2. ליצור קציצות מהבשר ולפזר מעל קוביות החציל או אפשר לפזר את הבשר מעל הקוביות
תודה רבה, נשמע באמת קל
 

michalgad1

New member
השתמשתי בשני חצילים רגילים

חצי מהחצילים שמים מתחת וחצי מעל הקציצות
 
למעלה