מזמן לא נהנתי ככה מעוגה בחושה! והצלחתי לאכול רק פרוסה אחת- אחרי הקפה ועוגה של שבת בבוקר לא נותרה עוגה!
הכנתי עם אוכמניות כי זה מה שהיה. אבל החברה המתוקה של הבן החייל שאהבה את העוגה, אמרה לי שמאד אוהבת פטל, אז צריכה לזכור להצטייד בפטל קפוא לקראת הביקור הבא שלה.
וכמו שמיכלגד הזכירה לי- לא לוותר על קמח השקדים, המרקם מושלם.
תודה מיכל!
מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 24*24 ס"מ
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב סטטי. שמים חמאה, סוכר ומחית וניל בקערת המיקסר ומקציפים כמה דקות עד לקבלת עיסה בהירה. עוצרים את המיקסר, מנקים את הדפנות עם מרית ומוסיפים ביצים ויוגורט, מקציפים עוד דקה עד לאיחוד. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח ומקציפים ממש כמה שניות רק לאיחוד. משמנים בחמאה תבנית אפייה ומוזגים את הבלילה לתבנית. מיישרים וטופחים על השייש לשחרר בועות אוויר. מערבבים את הפטל עם הסוכר ומסדרים על החלק העליון של העוגה. אופים כ – 45-50 דקות או עד שהעוגה מוכנה וכשנועצים קיסם במרכז הוא יוצא יבש. זהירות מאפיית יתר שתייבש את העוגה. כיוון שכל תנור אופה בעוצמות אחרות, יש לשים לב לזמני האפייה שמתאימים לתנור שלכם. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
הכנתי עם אוכמניות כי זה מה שהיה. אבל החברה המתוקה של הבן החייל שאהבה את העוגה, אמרה לי שמאד אוהבת פטל, אז צריכה לזכור להצטייד בפטל קפוא לקראת הביקור הבא שלה.
וכמו שמיכלגד הזכירה לי- לא לוותר על קמח השקדים, המרקם מושלם.
תודה מיכל!
עוגה בחושה עם שקדים ופטל מהירת הכנה, הלוחשת לאוכל
מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 24*24 ס"מ
- 150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 200 גרם סוכר (1 כוס)
- 1 כפית מחית וניל
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 גביע יוגורט 3% (200 מ"ל)
- 200 גרם קמח רגיל (1 כוס מידה + 6 כפות)
- 75 גרם קמח שקדים (3/4 כוס)
- 5 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
- קורט מלח
- 200 גרם פטל קפוא
- 2 כפות סוכר
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב סטטי. שמים חמאה, סוכר ומחית וניל בקערת המיקסר ומקציפים כמה דקות עד לקבלת עיסה בהירה. עוצרים את המיקסר, מנקים את הדפנות עם מרית ומוסיפים ביצים ויוגורט, מקציפים עוד דקה עד לאיחוד. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח ומקציפים ממש כמה שניות רק לאיחוד. משמנים בחמאה תבנית אפייה ומוזגים את הבלילה לתבנית. מיישרים וטופחים על השייש לשחרר בועות אוויר. מערבבים את הפטל עם הסוכר ומסדרים על החלק העליון של העוגה. אופים כ – 45-50 דקות או עד שהעוגה מוכנה וכשנועצים קיסם במרכז הוא יוצא יבש. זהירות מאפיית יתר שתייבש את העוגה. כיוון שכל תנור אופה בעוצמות אחרות, יש לשים לב לזמני האפייה שמתאימים לתנור שלכם. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.