המלצה רותחת (תרתי משמע)-מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות של קרוטית, בהמלצה של אמי, שתחיה

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אמא שלי המליצה לי על המרק הזה במוצ"ש, משום מה נתפס לי בזיכרון והכנתי היום. מעולה!!!!
לא שיניתי כלום, להוציא הוספת 3 קישואים מגוררים.
פשוט טעים. וצבע משגע.

מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות, קרוטית

מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
3 שיני שום, קלופות
3 גזרים, אין צורך לקלוף
1 גבעול סלרי (עם או בלי העלים)
חופן (בערך כוס) עלי תרד – תחליפים בהערות למטה
1/2 כוס גריסי פנינה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית בהרט או כמון – לא חובה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור או לבן
1 כפית שטוחה מלח
1 כף גדושה אבקת מרק עוף (או בטעם עוף לגרסה צמחונית)
1/3 כוס עדשים כתומות

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות מאוד ומגרדים את הגזר והשום על החלק הגדול (או הקטן) של הפומפייה. פורסים את התרד לרצועות דקות.
– בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתרככים.
– מוסיפים גזר ושום וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהגזר מתרכך. זה לוקח בערך 5-7 דקות.
– מוסיפים עלי תרד וגריסי פנינה ומערבבים היטב.
– מוסיפים 8 כוסות מים רותחים ותבלינים (כולל א. מרק) ומערבבים היטב.
– מבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהגריסים רכות. בערך 30 דקות.
– מוסיפים עדשים כתומות ומבשלים עד שהן מתרככות. בערך 10 דקות.
– טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
 

michalgad

Active member
נשמע מעולה לסופת השלג המטורפת שצפויה פה לקראת סוף השבוע. ילך בלי תרד? אין לי ולא יודעת אם אספיק לקנות
 

עדיקים

Active member
המתכון נראה מעולה, אולי אכין לסופש הקרוב.

מיכל מצרפת לכאן קישור למתכון יש שם מלא טיפים מה אפשר להחליף כולל התרד

 
למעלה