אמא שלי המליצה לי על המרק הזה במוצ"ש, משום מה נתפס לי בזיכרון והכנתי היום. מעולה!!!!
לא שיניתי כלום, להוציא הוספת 3 קישואים מגוררים.
פשוט טעים. וצבע משגע.
2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
3 שיני שום, קלופות
3 גזרים, אין צורך לקלוף
1 גבעול סלרי (עם או בלי העלים)
חופן (בערך כוס) עלי תרד – תחליפים בהערות למטה
1/2 כוס גריסי פנינה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית בהרט או כמון – לא חובה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור או לבן
1 כפית שטוחה מלח
1 כף גדושה אבקת מרק עוף (או בטעם עוף לגרסה צמחונית)
1/3 כוס עדשים כתומות
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות מאוד ומגרדים את הגזר והשום על החלק הגדול (או הקטן) של הפומפייה. פורסים את התרד לרצועות דקות.
– בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתרככים.
– מוסיפים גזר ושום וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהגזר מתרכך. זה לוקח בערך 5-7 דקות.
– מוסיפים עלי תרד וגריסי פנינה ומערבבים היטב.
– מוסיפים 8 כוסות מים רותחים ותבלינים (כולל א. מרק) ומערבבים היטב.
– מבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהגריסים רכות. בערך 30 דקות.
– מוסיפים עדשים כתומות ומבשלים עד שהן מתרככות. בערך 10 דקות.
– טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
לא שיניתי כלום, להוציא הוספת 3 קישואים מגוררים.
פשוט טעים. וצבע משגע.
מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות, קרוטית
מצרכים:2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
3 שיני שום, קלופות
3 גזרים, אין צורך לקלוף
1 גבעול סלרי (עם או בלי העלים)
חופן (בערך כוס) עלי תרד – תחליפים בהערות למטה
1/2 כוס גריסי פנינה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית בהרט או כמון – לא חובה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור או לבן
1 כפית שטוחה מלח
1 כף גדושה אבקת מרק עוף (או בטעם עוף לגרסה צמחונית)
1/3 כוס עדשים כתומות
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות מאוד ומגרדים את הגזר והשום על החלק הגדול (או הקטן) של הפומפייה. פורסים את התרד לרצועות דקות.
– בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתרככים.
– מוסיפים גזר ושום וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהגזר מתרכך. זה לוקח בערך 5-7 דקות.
– מוסיפים עלי תרד וגריסי פנינה ומערבבים היטב.
– מוסיפים 8 כוסות מים רותחים ותבלינים (כולל א. מרק) ומערבבים היטב.
– מבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהגריסים רכות. בערך 30 דקות.
– מוסיפים עדשים כתומות ומבשלים עד שהן מתרככות. בערך 10 דקות.
– טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.