המלצה: שומר מקורמל עם פילטים של תפוזים של תום פרנץ

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שומר מקורמל עם פילטים של תפוזים של תום פרנץ

אני דילגתי על הפילוט- השתמשתי במיץ תפוזים ולא קישטתי בפילטים. לא הוספתי אבקת סוכר והוספתי קצת סויה לתערובת. יצא ממש טעים.

מצרכים
3-4 פקעות שומר
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2 תפוזים
כף דבש
כפית אבקת סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
פורסים את פקעות השומר לאורך לעובי חצי ס"מ. מסירים את התיפרחת הירוקה העדינה, שומרים אותה בצד להגשה.
מסדרים את פרוסות השומר על גבי תבנית אפייה עם נייר אפייה.
מרססים/מברישים את הפרוסות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל גרוס טרי.
צולים בתנור החם כ 30 דקות עד שהן מתקרמלות.
בינתיים מפלטים 2 תפוזים, את הפילטים שמים בצד ואת כל הנוזלים מהתפוזים סוחטים היטב לקערית. מוסיפים דבש, אבקת סוכר ומערבבים היטב. מברישים היטב על פרוסות השומר המקורמלות. (למה שנשאר בקערית מוסיפים שמן זית וזה רוטב נהדר לסלט קטן) מניחים פילה תפוז על כל פרוסה ומעטרים בתפרחת שומר
 
למעלה