המלצה! (שלא ממש קשורה לפורום)

MooN aka asdfgh

New member
המלצה! (שלא ממש קשורה לפורום)

אבל לפי דעתי תעניין אותכם.... ההמלצה שלי היא לNO LOGO, חנות בגדים ברחוב בוגרשוב 68 בתל-אביב. למה אני ממליץ עליה??? כי החנות הזו היא הרבה יותר מחנות בגדים! את החנות מנהל קוטג´ (זה השם האמיתי שלו, אתם יכולים לבדוק בת.ז שלו), אדם חביב מאד ונחמד שידוע גם כחבר בלהקת בויאקה. כמעט כל החנות היא חנות בגדי יד-שניה, וכל בגדי היד-שניה נמכרים שם בעד 65 שקלים. חוץ מבגדי היד-שניה, יש גם את העיצובים של קוטג´, שהם בגדים שהוא מעצב, תופר, מדביק, והכל. אתם מוזמנים להביא גם בגדים מהבית, ולמכור אותם בחנות או להחליף אותם בבגדים אחרים. למה אני חושב שזה מעניין אותכם? דבר ראשון, כדאי לכם לבוא לחנות קודם כל בשביל לדבר. קוטג´ הוא אדם נחמד מאד ומוכן להסביר לכל אדם את האידיאולוגיה שמאחורי החנות שלו ומאחורי העבודה הקדושה שהוא עושה. למה עוד? כדי להיפטר מכל הבגדים שהצטברו לכם בארון ולעשות איתם משהו טוב ואפילו לקבל משהו בחזרה. בחנות אפשר גם לקנות שני ספרים: האחד "משבשי תרבות" (שאותו אני קניתי), שהוא ספר מאד מומלץ המספר על קבוצה של אותם אנשים שנלחמים לחיות את החיים בלי שנייק יכתיבו להם איך לחיות אותם. השני, "NO LOGO", הוא ספר קצת יותר מורכב, ואת זה קוטג´ ישמח להסביר לכם כשתבקרו בחנות. הספרים נמכרים כשירות לציבור וקוטג´ מוכר אותם באותו מחיר שהוא קונה אותם, בלי רווח! על הספר שאני קניתי כתוב שהמחיר המומלץ לצרכן הוא 75 שקלים ואני קניתי אותו ב 45! דבר לפני אחרון, על כל בגד שאתם מביאים לחנות מוצמדת התוית NO LOGO על התוית של המותג המקורי! ודבר אחרון, החנות הזו היא לא סתם חנות, היא באמת חוויה שאני ממליץ לכל אחד לבקר בה, גם אם אין בכוונתו לקנות כלום! NO LOGO, רח´ בוגרשוב 68 ת"א. טלפון: 6202752-03

dylan

New member
קראתי..

פשוט לא היה לי כ"כ מה לכתוב בקשר לזה.. אבל אם כבר הקפצת, זה שהוא מחליף את שם המותג המקורי בNO LOGO זה לא קצת משרת את המטרה שנגדה הוא יוצא..? למה שפשוט לא ימחק את שם המותג המקורי וזהו במקום להפוך למותג בעצמו..?

MooN aka asdfgh

New member
כי זה לא מסחרי!

כמעט כל הבגדים הם בגדי יד שניה, והבגדים שהם לא יד שניה, הם בגדים שלא יוצרו ע"י ילדים בתאילנד בשכר של דולר ליום, אלא בגדים שהוא מעצב, תופר והכל!

tali_le

New member
זה לא מדויק....

א. המחירים שם הם עדיין גבוהים ולא מיועדים לכל אחד מאיתנו בעל כיס המצומצם ב. כן יש ואפילו די הרבה מוצרי מעצבים בחנות, גם אם הם יד שנייה - הם עדיין הגיעו מאותו פס יצור מלא ילדים מנוצלים טלי

TimBuck2

New member
בגדים יד שניה

לדעתי לקנות מוצרים שנעשו ע"י ילדים קטנים יד שניה זה לא גרוע כמו לקנות את זה הישר מהחנות. אנחנו לא מתגמלים את החברה, אלא משלמים למטרה נאותה יותר (נתון לוויכוח). אנחנו לא מעודדים את החברה ליצר עוד, כי היא לא רואה מהקניה שלנו גרוש. יש אסכולה שגורסת שיש מספיק בדים בעולם, במקום לקנות כל פעם בגד חדש ולזרוק את הישן, אפשר לפעול בצורת סחר חליפין (בערך) ולגוון את המלתחה בעזרת מלתחה של אנשים אחרים. למיטב ידיעתי אסכולה זו צמחה על רקע ההתלבטות מה עדיף: לקנות ממונופול גדול של בדים, או מעסק פרטי וקטן של עורות? גם כשמוחקים את הלוגו אפשר להפסיק להרגיש כמו שלט חוצות מהלך. אם כבר בנושא: מה דעתכם על מונופולים "טובים" כלומר שפועלים בצורה רחבה בלי לפגוע בסביבה ובלי לנצל עובדים, אבל בכל זאת נתונים לשליטה של קפיטליסט אחד או שניים? (חנויות כגון "בודי שופ" ו"בן אנד ג´ריז")?

tali_le

New member
המממ

מסכימה עם כל מה שאמרת אבל למה לא לקנות בגדים מחברות "טובות" וגם בהם אפשר להשתמש כמוצרים יד שנייה? זה הפתרון שעושה הכול - גם שימוש ומחזור בגדים - גם תרומה רק לחברות לא מנצלות טלי

MooN aka asdfgh

New member
זה בדיוק בעיקרון של החנות!

ואני שמח שיש ביננו הסכמה! בכל אופן, כדאי לכולכם לבוא לחנות (גם אם לא בשביל לקנות), ושם תוכלו לדבר, לתת ביקורת, להתווכח, להתייעץ, בעניין הזה עם הבן-אדם הזה!

MooN aka asdfgh

New member
המחירים לא גבוהים!

אני מדבר איתך על ג´ינס מסריח שבבנקים (ככה אני קורא לחנויות האלה) מוכרים אותו ב 300-400 שקל, שם מוכרים אותו ב 50-65 שקלים. זה נראה לך יקר???

aradori

New member
יש לי פתרון יותר טוב!

בכל פעם שאני צריך חולצה או מכנסיים חדשים, אני פשוט לוקח מהארון של אח שלי. זה גם יד שניה, גם יותר זול... אידיאלי.

למעלה