המלצה: A Canticle for Leibowitz

• פותח הנושא fin
  • פורסם בתאריך

fin

New member
המלצה: A Canticle for Leibowitz

ספר מד"ב נהדר (וקצת כבד), שעוסק בעידן שלאחר השואה הגרעינית. הספר תורגם גם לעברית תחת השם "המנון לליבוביץ´".

דרגורן

New member
../images/Emo52.gif אבל חסר לי קצת פירוט....

אני בעד המלצות אבל "שעוסק בעידן שלאחר השואה הגרעינית" זה קצת קצר לי......... אם את/ה מפחד/ת לעשות ספוילר ניתן לכתוב
ספוילר
או משהו בסיגנון....

fin

New member
סלחתי, ואתה צודק זה באמת קצר

להלן תיאור מרגש יותר: לאחר השואה הגרעינית, השורדים החלו להאשים את המדע, כאחראי לשואה. השורדים החלו להשמיד ספרים, מדענים ומלומדים. היחידים, ששימרו את הידע, היו הכנסיות הנוצריות, שהפכו לספריות ומקום מפלט למדענים. עם השנים הדת ושימור הידע התערבבו, ומדענים הפכו לקדושים וטקסטים מדעיים לכתבי קודש. מתוך הרקע הזה, העולם מתחיל להתפתח מחדש. השפה עצמה קשה למדי, ומערבת אנגלית עתיקה ולטינית. התרגום עצמו לא רע, והיות וקראתי את שניהם, אני ממליץ למי שלא שולט טוב מדי באנגלית להסתפק בתרגום. מרוצה ?

trillian

New member
קראתי את הספר (יתכן שזה ספוילר...)

ומשהו לא מובן לי כל כך עדיין. הלייבוביץ´ הזה.... זה היהודי הזקן ההוא? ומאיפה הוא בכלל? בן כמה הוא? הוא נראה כאילו הוא שליט העולם, אבל רק הוא (אולי) יודע על זה + הכומר, כמו ב"המדריך לטרמפיסט" - השליט של הגלקסיה שחי לו בעולם בודד משלו...

fin

New member
עד כמה שאני יודע (ספוילר)...

ליבוביץ´ הוא הקדוש כביכול (המדען), שעל שמו קרוי המנזר, ומציאת כתב היד שלו (רשימת הקניות), שנתפס כחפץ קודש, מתחילה לגלגל את הסיפור. היהודי הוא היהודי הנודד, שמחבר בין האנשים בתקופות השונות, ולפי דעתי מציג את העבודה, שכלום לא השתנה. הוא אינו אלוהים, אם כי ייתכן מאוד שהוא בן אלמוות.

הייזל

New member
זה עדיין קצר מדי

תשב, תשקיע קצת וההודעה הזו עוד יכולה להיות הודעה נבחרת. מחכה בקוצר רוח. או, אם אתה רוצה דוגמאות לביקורת טובה (אפילו אם אני אומרת את זה)

Boojie

New member
אני דווקא לא התלהבתי ממנו.

כלומר, קודם כל, אני חייבת לציין (לפני שסוקלים אותי) שזה ספר מצוין. מבחינה אמנותית, זאת אומרת, ומבחינת רעיונות. הבעייה שהוא לא עניין אותי. הוא יבש מדי לטעמי, יש בו מעט מדי רגש ומעט מדי אנושיות כדי שאני אוכל להתחבר אליו. כלומר, הוא מעביר רעיון יפה מאד, אבל לא התחברתי אליו מספיק כדי לרצות לקרוא אותו פעם שניה.

fin

New member
זה מובן

הספר בסך הכל לא מתמקד בדמות כל שהיא. האנושיות שלו מוצגת דווקא דרך הקרירות והאכזריות הכללית של האדם והעולם. אני דווקא נהנתי מהנימה הצינית/יבשושית משהו, אבל אני מכיר לא מעט אנשים, שלא התחברו אליו.

preacher

New member
אנושיות דוקא יש שם והרבה

רק שהדעה של המחבר על האנושות לא חיובית כל כך.

tony_t

New member
אכן, אם כי

אפשר לקרוא את הסוף כרומז לכך שאולי יש תקווה, אם נדע ליצור את החברה הנכונה

fin

New member
סתם כתוספת לריינג´רים

ריינג´רים ודרואידים - אנשי היערות ושמירת הטבע

fin

New member
האמת היא שלא...

פיספסתי אפילו פרק אחד, פשוט לא חשבתי בכוון.

למעלה