המלצה-ERIC CLAPTON-UNPLUGGED

JOE KALIBER

New member
המלצה-ERIC CLAPTON-UNPLUGGED

אני מנחש שלרוב האנשים אני לא מחדש הרבה, ובכל זאת אני רוצה להמליץ על הדיסק הזה. לאמ טי וי לא היו ממש הברקות, הייתה להם אחת והיא האם טי וי אנפלגד, בין המופיעים שם היו נירוונה, אר אי אם, פרל ג´ם ואחד מזמרי הג´אז האהובים עליי, אריק קלפטון. הדיסק נפתח אינסטרומנטלי מאוד נחמד- SIGNE, לא קטע מסובך ביותר אבל לשמוע את אריק פורט על גיטרה ככה זה פשוט סטייק בקר גדול ועסיסי לאוזן (ואני מתנצל לכל מי שצמחוני) השיר השני-BEFORE YOU ACCUSE ME הוא שיר בלוז קלאסי כמו שרק נגני הבלוז הטובים ביותר עושים יכולים לעשות, שוב לא מתוחכם מדי אבל בהחלט גירסה נחמדה, למעשה רוב השירים בדיסק הם כאלה, אך יכמה יוצאי דופן השיר הרביעי הוא ללא ספק אחד השירים המרגשים ביותר שכתב קלפטון TEARS IN HEAVEN, השיר נכתב לבנו בן השלוש שנפל מבניין ומת, אגב קלפטון היה במשך תקופה ארוכה על הרואין אחרי המקרה הזה וזהו השיר הראשון שהוא כתב לאחר שהוא סיים תהליכי גמילה, זהו אחד מהשירים שכששומעים אותם קשה להאמין איך אפשר לכתוב מוזיקה כל כך טובה. שוב זהו אחד השירים הכי מרגשים הכי נוגעים שיצא לי לשמוע. השיר השביעי הוא גירסה אקוסטית ומפתיעה למדי לLAYLA, קלפטון הפך את השיר שיר מהיר כבר יחסית לשיריו האחרים לשיר פשוט של גיטרה אקוסטית, פסתנר ופרקשיינס, מאוד מפתיע לשמוע את זה אחרי ששומעים את הגירסה המקורית. נגנים: אריק קלפטון- שירה/גיטרות ריי כופר- פרקשינס נת´ן איסט- גיטרה באס/ קולות ליווי סטיב פרון- תופים צ´ק ליוול- קלידים אנדי פיירווט´ר לוו- גיטרות קייטי קיסון- קולות ליווי טסה ניילס- קולות ליווי הדיסק בהחלט מומלץ, וחובה לאוהבי אריק קלפטון

Bodom-child

New member
יצירת מופת פשוט

tears in heaven גורם לבכות... וליילה... אח ליילה מה הייתי עושה בלעדי השיר המדהים הזה

untitled

New member
עכשיו אני צריך

למצוא עוד שני דיסקים לקנות בתקליטיה...

magic jam

New member
אחלה גיטריסט באמת

יש לי אוסף שלו, באמת אחלה. למרות שהייתי יותר משווה אותו לרוק קליל כזה או ראגיי יותר מג´אז. בלוז באמת יותר קרוב. אוהב את ההקלטות שעשה עם b.b. king , בלוז מעולה במיוחז הפראזות הכבדות שנותן קינג שמוסיפות הרבה טעם וסגנון. כדאי לשמוע את הגירסה שלו ל i shot the sheriff של בוב מרלי.

Blues Man

New member
עוד בקשר לאריק קלפטון ובלוז

לכל מי שבאמת אוהב, ב94 אריק הוציא אלבום שלם על טהרת הבלוז, From The Cradle, מומלץ ביותר!!!!!!

neil8

New member
ERIC CLAPTON WAS HERE

בתור חובב בלוז בכלל, ואריק קלפטון בפרט,אני חייב להמליץ על אלבום בהופעה חיה מאמצע שנות השבעים,"התקופה העצובה" של קלפטון,E.C.WAS HERE,שהוא בעיני המשובח שבאלבומי הבלוז. אלבום נוסף מעולה מאותה תקופה בו משתף קלפטון פעולה עם ענק גיטרה נוסף :DUANE ALLMAN,הוא- דרק והדומינו´ס.

למעלה