המלצה

המלצה../images/Emo140.gif

המלצות ממעבידים קודמים חשובות עבור מקומות עבודה חדשים.
אם תעזבו את מקום העבודה הנוכחי. האם תקבלו המלצות טובות מהבוס שלכם, הן בכתב והן בע"פ
אם אתם הייתם צריכים לקבל לעבודה מישהו. האם הייתם מתקשרים למעביד הקודם שלו על מנת לקבל המלצות
אם היו אומרים על העובד דברים טובים וגם דברים לא טובים. בשיחה עם העובד הייתם שומעים את גירסתו ההגיונית. למי הייתם מאמינים

ANNAIS

New member
אהלן

1. אקבל המלצות מעולות בע"פ ובכתב 2. אני מאמינה שצריך להתקשר כדי לשמוע המלצות , מכתב המלצה אפשר תמיד לזייף. הבנתי מחיפושי העבודה שלי שהמלצות כתובות לא ממש טרנדי היום , רק שיחת טלפון. 3. תלוי מאוד. אם הדברים הלא טובים קשורים בבעיות אמינות ומקצועיות הייתי שוללת את המועמד למרות כל גירסא הגיונית שהיא . אם מדובר בבוס למשל שמתלונן שהעובד לשעבר שלו היה חולה יותר מדי והמועמד אומר לי שזה בצדק כי הוא עבד כמו חמור - אני אתן מבט אחד במועמד ואשפוט. כלומר : בדברים פעוטים אשפוט לפי מי שעומד מולי ואסמוך על האינטואיציה (הנשית !!) והחזקה שלי

../images/Emo26.gifעונה

אם תעזבו את מקום העבודה הנוכחי. האם תקבלו המלצות טובות מהבוס שלכם, הן בכתב והן בע"פ
כן.
אם אתם הייתם צריכים לקבל לעבודה מישהו. האם הייתם מתקשרים למעביד הקודם שלו על מנת לקבל המלצות
בהחלט. המלצה בכתב היא תמיד חיובית. המלצה בע"פ יכולה לרמז גם על דברים שאינם חיוביים, אבל שלא ישללו את המועמד, רק יגרמו לי להכיר אותו יותר.
אם היו אומרים על העובד דברים טובים וגם דברים לא טובים. בשיחה עם העובד הייתם שומעים את גירסתו ההגיונית. למי הייתם מאמינים
הייתי מסתכלת על זה בגדול מההגיון האישי שלי. והייתי מנסה להשליח מהמקרה שקרה לעבודה החדשה. הייתי שואלת את עצמי מה הסיכוי שכזה מקרה יקרה בעבודה החדשה
בנוסף הייתי שואלת "אם אנשים אחרים היו באותה סיטואציה, האם הם היו מתנהגים אחרת
"

תמורת פצ'ה מצ'ה ../images/Emo3.gif

כנראה. אם אתם הייתם צריכים לקבל לעבודה מישהו. האם הייתם מתקשרים למעביד הקודם שלו על מנת לקבל המלצות
סביר להניח שבמסגרת תהיה על קנקנו של המועמד הייתי עושה זאת. -- מפסיק כאן: ראיונות קבלה לעבודה אינם חלק מתפקידי.

המלצות ../images/Emo192.gif

המלצות ממעבידים קודמים חשובות עבור מקומות עבודה חדשים. אם תעזבו את מקום העבודה הנוכחי. האם תקבלו המלצות טובות מהבוס שלכם, הן בכתב והן בע"פ? ** לדעתי אני אקבל המלצות מאוד טובות, הן בכתב והן בע"פ אם אתם הייתם צריכים לקבל לעבודה מישהו. האם הייתם מתקשרים למעביד הקודם שלו על מנת לקבל המלצות ? ** הייתי עושה את זה כחיזוק לכל היתר, אבל לא לוקחת את זה כגורם משפיע עיקרי אם היו אומרים על העובד דברים טובים וגם דברים לא טובים. בשיחה עם העובד הייתם שומעים את גירסתו ההגיונית. למי הייתם מאמינים? ** אני מניחה שבמקרה כזה הייתי מאריכה קצת בראיון כדי לקבל אינטואיציה מדוייקת יותר כלפי האדם שנמצא מולי. אם החסרונות שציינו עקרוניים לי מאוד ואין מקום לפשרה , יכול להיות שהייתי מתחשבת. אבל לצערי למדתי לקחת בחשבון שלפעמים אנשים סתם שמים רגליים. ולכן הייתי מנסה להתרשם עד כמה שניתן על דעת עצמי .

למעלה