המלצה: LEGIONS OF FIRE

המלצה: LEGIONS OF FIRE

היום סוף סוף סיימתי לקרוא את הטרילוגיה הסנטורית של בבילון 5. למי שלא מכיר: מדובר בטרילוגיה, המתמקדת באירועים בסטורי פריים מ2262 ועד 2278, עם מותם של לנדו וג´קאר. זוהי בעצם כרוניקה של מוות ידועה מראש. הרי עוד בסדרה עצמה, בעונה השלישית, בפרק הכפול הנפלא WAR WITHOUT END, מגיח שרידן אל עתידו שלו, תחילת 2278, וכולנו רואים את העתיד להתרחש: שרידן ודלן, שיהיו אז זוג נשוי פלוס בן (דייויד), ייתפסו של ידי לנדו, המשועבד ליצור שעדיין אנחנו לא יודעים דבר אודותיו. במקום להוציאם להורג, לנדו בוחר לשחררם. לאחר מכן לנדו וג´קאר הורגים זה את זה. הטרילוגיה בעצם פורשת את השתלשלות העניים עד לסוף הידוע. מיהם הדראק? מה קורה ללנדו? אילו שינויים עוברים על ויר? בעוד הספר הראשון היה בסדר, והשני מעט טרחני, הרי שהספר השלישי מחפה על חסרונותיהם של קודמיו, ומסיים את הסיפור באופן שגורם לקורא התפעלות עמוקה, למרות הסיום הצפוי. בסוף, אגב, סוף סוף מתגלית לנו פשר נבואה הקריפטית של ליידי מורלה באשר לעתידו של לנדו, ומה עליו לעשות כדי להינצל. עוד צצות דמויות מעברו של לנדו, כאלו שהופיעו בסדרה. הטרילוגיה למעשה קושרת את חוטי העלילה השונים מחמש העונות של הסדרה. בקיצור, מומלץ בכל פה. ניתן להשיג דרך אמזון, מחיר כל ספר 5 דולר. סוזן

preacher

New member
די עיצבן אותי

שכדי לדעת מה קורה בסדרה אני צריך ללכת ולקנות ספרים. ככה שבאופן עקרוני אני לא אקנה אותם. עם זאת כמעריץ של הסדרה את מוזמנת לספיילר לי חופשי את העלילה... הנבואה של מורלה - זה הסיפור עם שלוש ההזדמנויות? יש הפתעות בעלילה או שזה פשוט פירוט של כל הדברים שאנחנו כבר יודעים שיקרו? ומי בכלל כתב את הספרים האלו? קניתי שני ספרי ב5 פעם (עוד בעונה 3 או 4) והם לא היו משהו. ממש לא. בשבילי בבילון 5 זה סטרזינסקי ורק סטרזינסקי.

ובכן....

קודם כל, מה לעשות, היו בסדרה רק חמש עונות אבל כידוע הסיפור הוא ארוך יותר. בהרבה. JMS למעשה כתב את ההסטוריה האנושית (ולא רק) אלף שנה קדימה ואחורה מהנקודה בה נפתחת הסדרה. הספרים נכתבו על ידי אנשי אמונו שלJMS, ומתוך אאוטליין שהוא הכתיב להם. ובכן, בטרילוגיה יש כמובן דברים שאנו יודעים אודותיהם: הKEEPER המחכה לבנו של שרידן, הKEEPER של לנדו והסוף: לנדו וג´קאר הורגים זה את זה, אך לא מתוך שנאה, אלא מתוך אהבה וידידות. מה שחשוב זה איך הדברים מתפתחים לידי כך. זה כמובן מורכב. העיקר זה השינוי שעובר על ויר: מהלוזר הנצחי, הכבשה השחורה של המשפחה, הוא הופך למנהיג אמיתי. הוא זה שמנהיג אץ המחתרת כנגד משטר האימים של לנדו, או בעצם לא של לנדו, כי לנדו שבוי של הדראק, אלא של דורלה ואנשיו. בדרך הוא נאלץ לעשות מעשים שלא מתיישבים עם המצפון שלו, מעשים המייסרים אותו, והמשנים אותו לנצח. ההתפתחות של הדמות של ויר לאורך כמעט 17 שנים זה הדבר המרכזי. במקביל, כמובן, קורים עוד כל מיני דברים. המעורבות של הטכנו-מייג´ בעלילה, כל הזוועות שמתרחשות בסנטורי פריים (מאד דומה למשטר הנאצי שנות השלושים). שתיים מנשותיו של לנדו ממלאות כאן תפקיד חשוב: טימוב, האהובה עליי, ויותר מכך, מריאל, התככנית והדו פרצופית, שגם משלמת את המחיר האולטימטיבי, אבל סובלת מאד בתהליך. אני בכל זאת ממליצה על הספרים. השני אמנם קצת נמאח אבל תחושת הקתרזיס שמקבלים בסוף פשוט שווה את זה. סוזן

לגבי האזהרות/נבואות של ליידי מורלה

אתה באמת רוצה שאני אספוילר? זה מתגלה ממש בסוף הספר האחרון. you mustsave the eye that does not see: נכון, לנו, וגם ללנדו, נראה שמדובר בג´קאר. אבל בסוף לנדו אומר שייתכן שהיא התכוונה לI במובן של "אני", כלומר, הוא עצמו. you must not kill the one that´s already dead הכוונה לשרידן. ג´ון הרי מת בזהאדום. לקראת סוף הספר השלישי לנדו מצטווה על ידי שיבקלה (הדראק "שלו") להרוג את שרידן, ואז לנדו מבין. you must surrended yourself to your greatest fear, knowing it will kill you. את זה הוא מבין בשניות האחרונות של חייו. תמיד הפחד הגדול שלו היה פחד המוות, ולכן הוא בחר גם בדרכים מפוקפקות כדי לשרוד. עתה הוא מבין שעליו להיכנע אל המוות, ולהניח לג´קאר לחנוק אותו. כמה מהסצינות האחרונות בספר ממש צימררו אותי. במיוחד הסצינותש כבר ראינו בסדרה, אבל עתה הובאו עם כל הקונטקסט ועם כל מה שעובר לדמויות בראש. אח, הסימטריה, הסימטריה. סוזן

Boojie

New member
אוי, יצא לי לקרוא את הפרק הראשון

של הטרילוגיה (הוא מופיע כבונוס בסוף הספר השלישי של חיל הטלפאתים, אז אפילו יצא לי לתרגם אותו!), והוא ממש מדהים. פתאום רואים את הדראק ואת השומרים באור אחר לגמרי.

בדיוק!

במדיום הזה, של ספרות כתובה, אפשר לעשות כל כך הרבה דברים שלא ניתן לעשות במדיה המשודרת. ואמנם, הטרילוגיה נותנת נקודות מבט רבות, לא רק של לנדו והדמויות המוכרות, אלא גם של ה"רעים". סוזן

ברנן

New member
אני לא יודע מה איתכם

אבל אני חושב שצריך היה לעשות סיום מפוצץ לבבילון במלחמת הצללים - אח"כ הסדרה רק הידרדרה כמו שנאמר - כל המוסיף גורע זה חבל במיוחד כי עד סוף מלחמת הצללים בבילון הייתה אחת מסדרות המד"ב הטובות ביותר היא האפילה על סטאר טרק וכל שאר הקשקושים הקיימים

למעלה