המלצה

המלצה

אני נורא אוהב את הז´אנר הזה. ואני חושב שדניאל סטיל פשוט מצויינת. בכל ספריה יש הברה רומנטיקה.

זיו25

New member
מה קראת אחרון?

אני שמח שבניגוד לדיעה הרווחת, גם גברים קוראים רומנים רומנטיים! ברוך הבא לפורום! בברכה, זיו.

כנפיים, שהיה נהדר ומקסים

אבל האהוב עלי הוא פאלומינו. דע רק, כי אני נורא אוהב סיפורים רומנטיים. אני חושב שזאת הספרות הכי יפה.

מיה אחת

New member
דניאל סטיל???

דניאל סטיל כותבת רומנטיקה לייט, בדרך כלל במסווה של סיפור אנושי מרגש. הכתיבה שלה יבשה, מנסה לסחוט דמעות בכח, הדמויות שטחיות וסטריאוטיפיות במובן הרע של המילה והיא מייגעת. ככלל, לא הייתי מכנה את סטיל "סופרת של רומאנים רומנטיים", שהוא ז´אנר עם כללי-משחק מאוד מוגדרים. אחת התימות המובילות של הכתיבה הרומנטית היא פשטות, ואילו סטיל מנסה (ללא הצלחה יתרה), להיות מורכבת. היא לא כותבת רומאנים-רומנטיים מגדריים (Category Romance), אלא רומאנים שבמקרה גם סובלים מסיפורי אהבה נדושים. ואסיים בברכת: אלוהים נצור את נורה רוברטס, הגדולה מכולן! "a day without a french toast, is like a day withot orgasm"

מ י ק ה

New member
או, יש אלוהים!!!../images/Emo25.gif

שלום לכל הנמצאות (והנמצאים) אז כן ,כן, גם אני מעריצה של רומנים רומנטיים ולא סתם, אני שרופה על נורה רוברטס, נראה לי שתהיה כן אחוות אחיות לגבי הספרים שלה, עזבו דניאל סטיל וברברה ט....ברדפוד (או איך שקוראים לה), אין כמו נורה רוברטס, אומנם אחרי שקראתי את 4 הטרילוגיות שלה, אני יודעת בדיוק מה יהיה עם כל אחת מהנשים שמה (שמתם לב שבסוף היא תמיד חוזרת לשורשים מאירלנד???) בכל מקרה, כמו שהבנתם, אני שרופה בקטע הזה, אמנם אני קוראת הכול מכל כל (חוץ מדניאל סטיל באופן מובהק
)כרגע ליד המיטה מוחת הטרילוגיה של לרקוד על האויר|
|, שמים וארץ
, ולהתאמת עם האש
(שאגב- התרגום וההגאה פשוט מזעזעים
)כמו כן מונחת מתחת לכרית הסופרת החביבה ג´ין אן קרנץ או בשם העט שלה - אמנדה קוויק(אחד מכל סוג) יש גם איזה שירלי באסבי אחת או איריס ג´והנסון המופלאה... הקיצור- מי שצריך עזרה, המלצה, או הזהרה, אני אשמח לתת (אני ספרנית...) אז אני עוד אבקר כאן הרבה, טוב לדעת שאני לא היחידה. מ י ק ה

מיה אחת

New member
ג´יין אן קרנץ = אמנדה קוויק??

(מיה תעלפת וצונחת על הרצפה). זה רק אני האחרונה לדעת? כעקרון אני מאוד מחבבת את אמנדה קוויק; היא מסוג הכותבות שעושות לי "משהו בבטן", אבל נורא מעצבנות את האינטלקט שלי. הדמויות הנשיות שלה, שמתיימרות בד"כ להיות אינטלגנטיות, הן טיפשות להפליא, הרקע ההיסטורי לא אמין, וגם העלילה, נו טוב, לא אמינה. אמנדה קוויק היא דוגמא בולטת לכך, אבל זו אחת המגרעות שמרבית הרומאנים-הרומנטיים סובלים מהם. נורה רוברטס היא הגדולה מכולן, בגלל כמה סיבות. העלילה תמיד אמינה. דמויות לא יפעלו בגלל מניע לא-סביר. הרקע תמיד אמין, לפחות בקונטמפורריז שלה (דווקא מהרומאנים ההיסטוריים התאכזבתי קשות. ציפיתי לתיאור אמין ומדויק של המקום והתקופה, כמו שנורה מספקת בכל הרומאנים ה"עכשוויים", ולא קיבלתי
, הדיאלוגים שנונים, הדמויות מרתקות, והיא מעניינת!! עכשיו, מה שבאמת מייחד אותה כמעט מכל השאר, הן דמויות הגברים שהיא כותבת. רוברטס כותבת גברים אמינים. כשאני קוראת דמות גברית פרי-עיטה, אני באמת יכולה לחשוב שגבר כזה קיים במציאות (נכון, אידיאלי מדי, אבל לפחות הוא חושב כמו דבר, מדבר כמו גבר ופועל כמו גבר). אגב, סופרת שהיא החביבה עלי ביותר אחרי נורה רוברטס, ואותה לא הזכרת, היא סנדרה בראון. לפחות בכתיבה המאוחרת יותר שלה, הדברים נעשים יותר אמינים ומתקבלים על הדעת. ואחרי שתיהן, הייתי בוחרת בג´וד דוורו. נכון, לא הכותבת הכי אינטילגנטית, אבל היא מצחיקה בטירוף, נורא כיפית לקרוא, ו.. איך להגיד את זה.. הספרים שלה עושים מה שרומאן-רומנטי צריך לעשות. אגב תרגומים- אני משתדלת לקרוא את נורה רוברטס באנגלית. בניגוד לסופרות אחרות, לקרוא את רוברטס בעברית, זו פשוט החמצה. השנינויות, הדיאלקט המיוחד (רוברטס היא ספצית בדיאלוג אירי), ובכלל, הרבה מהמומנטום הולכים לעיבוד. באופן כללי- מתי שאפשר להשיג את הספר באנגלית (אם אתן קוראות אנגלית), קראו אותו באנגלית. ואם אתן קוראות עברית, או לא מוצאות את הספר (אני, למשל, חיפשתי שנים את Born in Fire של רוברטס עד שמצאתי אותו- הראשון בטרילוגיה האירית על האחיות קונקנון), תשתדלו לבחור בספרים של הוצאת אור-עם. מבין שתי ההוצאות שמפרסמות רומאנים-רומאנטיים, הלא הן שלגי ואור-עם, התרגומים של אור-עם פשוט טובים יותר בכמה רמות. לא בגלל שהם תרגומים טובים בפני עצמם, כמובן, אלא מפני שהתרגומים של שלגי פשוט מחרידים.

../images/Emo12.gif אני גם בשוק!!

אמנדה קוויק וג´יין אן קרנץ... מה שמפריע לי באמנדה קוויק, זה שהיא לא משנה כלום. תמיד יש את "אשת העולםה גדול" שלה, ואתה בחור היחיד שיכול להראות לה אתה דרך החוצה, לא לפני שהוא מציל אותה מאיזה מוות. זה שבלוני מידי. נכון שכל הרומנים הרומנטיים הם שבלונים, אבל ברומניםה היסטוריים האלה זה הרבה יותר ברור... תמיד גם היא עניה והוא עשיר וכו´. בכל מקרה אניה כי אוהבת רומנים היסטוריים וכמו הרבה כאן, את נורה רובטרטס. למרות שלא קראתי את הטרילוגיות, כי לא הצלחתי מעולם להשיגן במלואן. הספר שאני הכי אוהבת ממה שכן קראתי, הוא שמי מונטנה. התיאור שם של החיים פשוט מדהים. הרקע, הדמויות וכו´...

מיה אחת

New member
מסכימה אתך לגמרי

קוויק נוטה לחזור על אותה תבנית שבלונית (חוץ מבעלילת "האלמנה השחורה", אולי), ובאופן אישי גם דמויות הנשים שלה מעצבנות אותי. ובקשר לרוברטס- את ממש מפסידה שאת לא קוראת את הטרילוגיות. אלו הם הספרים הכי טובים שלה. הוצאת אור-עם הוציאה לא מעט מהטרילוגיות שלה- טרילוגיית Born In שכוללת את -אשת קרח -אשת אש -אשת בושה טרילוגיה אירית אחת- The Enchanted New Irish Trilogy, זו על בני גלאגר -יהלומים מן השמש -דמעות הירח -לב הים ועכשיו גם את טרילוגיית אי שלושת האחיות Three Sisters Island -לרקוד על האוויר -שמים וארץ -להתעמת עם האש נסי לחפש את הספרים בספריה, ואם לא, אז באתר של הוצאת אור-עם.

זיו25

New member
ברוכה הבאה לפורום!

קראת כבר את הסיפור הראשון שהופיע במאמרים? אני כולי תקווה שתהני איתנו ! נשמח להחליף עימך דיעות
בברכה, זיו.

מיה אחת

New member
תיעוב עמוק.

בכל הפעמים שניסיתי לקרוא אותה היא שעממה אותי עד מוות. חוץ מזה, בהיותי אדם הומניטרי, אני רואה לנכון להזהיר כל מי שבאה לקרוא Category Romance וחושבת שסטיל זה זה. וזה לא! ולסיכום- כל אחד הישר בעיניו יעשה. את יכולה להמליץ על סטיל, ואני אזהיר בפניה

זיו25

New member
מיה את מאיה

רק לא לריב... יש מספיק רומנים לכולם...
שלכן, זיו.

זיב, כנס לכאן רגע

לדעתי הויכוח הוא מאוד לגיטימי, אולי תעשה סקר דעת קהל דניאל סטיל נגד נורה רוברטס מי יותר טובה.

ליאן.

New member
דניאל סטיל נפלאה !!!!

לא ראית בספריה או סרטיה רומנטיקה דביקה, אבל הם בהחלט סוחפים ומרגשים.

למעלה