פרופ׳ דן אריאלי, החוקר ההתנהגותי הישראלי המפורסם בעולם, עצר לרגע כדי להמליץ לנו על ספרי הילדים האהובים עליו. מי אנחנו שלא נפיץ את הבשורה?
הרפתקאות דוד אריה מאת ינץ לוי: סדרת ספרים מרתקת שמספרת על דוד אריה, שמספק סיפורים דמיוניים ומלאי הרפתקאות. למרות שהילדים שלי לא קראו את הספרים האלה, וגם לא יצא לי להקריא אותם, , אבל ישבתי מספר פעמים עם חברים, כשהם הקריאו לילדים שלהם את הסיפורים האלה וסגנון הכתיבה הוא פשוט פנטסטי. אם לי בתור מבוגר היה כייף לשמוע את הסיפורים הללו של דוד אריה, אני יכול רק לנחש כמה כייף לקרוא ולשמוע את הסיפורים האלה בתור ילד. אחרי שהתוודעתי לינץ לוי הוא הפך להיות אחד הסופרים שאני הכי מעריך.
ספר הג'ונגל מאת רודיארד קיפלינג: ספר שאני מאוד אוהב מאז ילדותי. קשה לי להבחין בין הספר האמיתי של רודיארד קיפלינג לבין הספר והסרט המצויר של דיסני. בתור ילד אהבתי את שלושתם, ועכשיו הם כולם קצת מתערבבים לי, וקשה לי לחשוב על הספר הזה בלי לחשוב על השירים הנהדרים של דיסני ואפילו לזמזם אותם, במיוחד השיר The Bare Necessities.
ספר הילדים השלישי שאני מאוד אוהב, ופה אני אולי אפתיע, הוא הספר שלי, Professor D Takes Control, שעומד לצאת לאור ממש בקרוב. בתקופה האחרונה התחלתי לכתוב סדרת ספרי ילדים, שהגיבור המרכזי שלה הוא הילד דוד, שמתמודד עם שאלות של חוסר רציונליות והתנהגות לא אידיאלית דרך עיניים של ילד בגיל בית ספר יסודי . דוד עורך ניסויים מעניינים, בין היתר גם על ההורים שלו, ומנסה להבין את העולם ואת ההתנהגות האנושית ובסוף הוא גם מצליח לשפר קצת את ההתנהגות שלו עצמו (למשל מצליח לחסוך קצת כסף ופחות לדחות את הכנת שיעורי הבית). אני כמובן משוחד, אבל אחרי שהשקעתי כל כך הרבה שעות בספר ואחרי שהסתכלתי כל כך הרבה שעות על האיורים המדהימים של המאייר עומר הופמן, אני מאוד אוהב את הספר הזה (ובלי שום קשר, אחת התופעות שקורות לנו בחשיפה ממושכת לדברים מסוימים, היא שאנחנו אוהבים אותם יותר).
אני ממליץ בחום על הספרים הללו, ומקווה שתהנו מהם לפחות כמוני.
באדיבות ספריית בית אריאלה