המלצה :) !!!

המלצה :) !!!

שלום לכם אנשי הפורום !!! אני מביאה לפניכם המלצה חדשה של ספר נפלא שקראתי לאחרונה ``לרקוד בירח מלא`` - ק` ס` מקינון (שם העט של קאתי פלטיה, סופרת מארה``ב) והנה לפניכם תמצית העלילה, כפי שמופיעה על כריכת הספר: `` ושם בעליית הגג, מצאה מגי ממחטה ישנה עם שולי תחרה, שקיבלה מהבחור הראשון שבאמת אהבה, הבחור הראשון שעשתה איתו אהבה, הבחור שאת ליבו שברה. `` עכשיו כעברו עשרים שנה ואחרי שבעלה עזב אותה למען מישהי צעירה יותר - מחליטה מגי לשוב אל אגם ליטל בר שבקנדה, אל המקום שבו עשתה את הטעות הגדולה של חייה: הפרידה מרובי פלובר, אהבתה הראשונה. מגי רוצה לשוב ולזכות באהבתו של רובי, לשוב ולמצוא את עצמה כמו שהיתה פעם, בימים שעדיין העזה לחלום. אלא שאז היא מגלה בעצמה מגי חדשה, מגי שלא הכירה עד כה, ומוצאת את עצמה מאוהבת שוב ברובי, אבל ברובי אחר, חדש ומפתיע. עלילתו של הספר מעניינת ומרגשת מצאתי את עצמי נסחפת בעלילה ולא מניחה לספר עד תום הקריאה וכל זאת הודות: לאווירה הקסומה של שנות ה- 60 שעיצבה את העלילה והדמויות. ציטוטי משוררים ואנשי רוח הנותנים עיניין בעלילה ומכניסים מימד נוסף ומרענן. תיאורי הנוף, עונות השנה, עליהן מפליאה הסופרת לכתוב עד כדי נגיעה מציאותית בדימיון - מרשים ! מרשים ! מרשים ! ומוטיב אחד מתוך רבים שאני התרגשתי למצוא היה הסיפור ``גטסבי הגדול`` (שאני ממליצה עליו כספר נפלא בפני עצמו) שמהווה מוטיב חשוב בעלילה ומביא מספר תפניות בסיפור. הדמויות בספר הינן שטוחות, ללא עומק, פרט לדמות הראשית לה יש איפיון פנימי (פסיכולוגי) מעניין. וזה מה שנותן את העוצמה לדמות ותורם לקצב התפתחות העלילה. (שיקול מעניין של הסופרת... הממממ). מגע של הומור לוטף בעלילה ולעיתים נותן לקורא להשתחרר בעיתות מתח וגם משרה אווירה נעימה במהלך הקריאה. כל זאת ועוד ... ובמיוחד המסקנה איתה יוצא הקורא מן הסיפור - שאותה לא אגלה לכם כמובן ;-) יצרו רומאן מרתק ומהנה. נקודה נוספת - שבחרתי להביאה בנפרד מפני שהיא לאו-דווקא שייכת לעלילה היא האיורים המופלאים של קרל א` הילמן... ממש חגיגה לעיניים וכמובן לנפש קריאה מהנה !

למעלה