המלצה...

המלצה...

הספר "חוויה יפנית" מאת שיפרה הורן... בו היא מתארת את חוויותיה השונות והמשונות בארץ השמש העולה... ספר מצויין לכל המעוניינים בתרבות יפן...

../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

מצטערת, אבל לדעתי זה אחד הספרים הכי גרועים על יפן. מציג את יפן כאיזושהי מדינה שבה הכל אקזוטי, מוזר ואפילו לא-נורמלי, ואפשר רק לפחד ממנה או לצחוק עליה. זה ממש לא כמו שכתבת: "ספר מצויין לכל המעונינים בתרבות יפן", זה ספר למי שמעונין לקרא על חוויותיה של שפרה הורן ביפן, ואפשר ללמוד ממנו הרבה על הכותבת ועל היחס שלה ליפן וליפנים, ולא כל כך הרבה על יפן עצמה.

Aozora

New member
ממש לא

היא הייתה ממורמרת בכל תקופתה ביפן...אנשים שעבדו עם בעלה בשגרירות סיפרו לי שהם רבו מלא או היו בתהליכי גירושים (?) ושהיא פשוט היתה שלילית בקשר להכל... ואני גם חשבתי שבלי קשר היא היתה מתנשאת בכתיבתה בקשר ליפן וליפנים.

הספר של

פרופ' בן עמי שילוני "יפן העתיקה" והכרך השני "יפן המודרנית" - אלו בעצם ספרי הסטוריה, אבל הם מרתקים. (אין לי מושג למה כתבתי "אבל"). "שוגון" - רומן בדיוני שמבוסס על פרשה היסטורית. "יער נורווגי" - ספר נהדר.

איקידו

New member
משתתף בהמלצותיה של דנה ומוסיף

ספר שמאוד נהנתי ממנו הוא "טוקיו הלוך חזור" של יעקב רז. הספר המצחיק עד דמעות (בעיקר למי שהיה ביפן) של דייב בארי - מי יזכיר את שמו? אגב, הספר שהוזמץ כאן ובצדק הוא אכן כתוב בצורה מעניינת וקלה ואנשים רבים נהנו לקרוא אותו - חוץ מאלו שהיו ביפן וראו אותה קצת יותר לעומק... בכל מקרה על אף ההשמצות שגם אני מעולם לא חסכתי מהספר הזה אני חושב שמין הראוי שניקח בחשבון שהיא כתבה בספר את חוויותיה האישיות ואת נקודת הראות שלה על יפן. זה לא ספר אקדמי ולא ספר המתיימר ללמד על יפן.

עוד כמה שאני מאד אוהבת

לאן נעלמו הקולות - סיפורי זן ושירי הייקו (תרגם מיפנית יואל הופמן)
אומרי שיר על סף המוות - מבחר שירים יפנים ומסת מבוא (תרגם מיפנית יואל הופמן)
קוקורו (מאת נטסומה סוסקי) (תרגם מיפנית יעקב רז)
הר הגעש (מאת אנדו שוסקו) (תרגם מיפנית יעקב רז)
יום השנה לסלט לטאוורה מאצ'י (תרגם מיפנית יעקב רז)
שיחות מטורפות - מעשי זן מאת יעקב רז
לאשה מאת טניקאווה שונטרו, (תרגמו מיפנית אקיקו טקהאשי ואמיר אור)
האילוף - סיפורים מאת אואה קנזאבורו (תרגום מיפנית שונית שחל-פורת). ספר קשה אבל מרתק.
המטבח של יושימוטו בננה (תרגמה מיפנית שונית שחל-פורת). יש עוד ספרים של כותבים יפנים שלא תורגמו מיפנית, וחבל - את חלקם קראתי, ואפילו אהבתי, אבל נראה לי שעדיף לקרוא אותם במקור. נדמה לי שלספר של דייב בארי קראו Big in Japan אבל אני לא בטוחה ...

Aozora

New member
חבל"ז!!!

קוקורו ספר פשוט מעולה ואני ממממש לא ידעתי שיש את Salad Anniversary בעברית!! איפה קנית? זה מצוי בכל מקום? קראתי את זה בשיעור ספרות יפנית כשלמדתי בטוקיו ופשוט התמוגגתי!

קיבלתי מתנה כשזה יצא... מאמינה שיש

בכל חנות ספרים. ספר מקסים. אם אני זוכרת נכון, יש בסוף הספר את המקור היפני, וזה פשוט מעולה כי אפשר להשוות את התרגום למקור.

Aozora

New member
וואי אחלה

אני חוזר לבה"ד מחר לצערי אבל אני חייייב לקנות את זה סוף שבוע הבא... בכל מקרה אם את רואה את זה באיזה חנות ספרים ספציפית במקרה תרגישי חופשי להביא אותה באיזה מסר אישי....תודה! יאללה ביי, שבוע טוב לכולם!

שיהיה לך שבוע קל ונעים ../images/Emo39.gif

לצערי הגדול הספר שלי נמצא באיזשהו ארגז בבויידם אצל ההורים שלי. קשה לי להאמין שאמצא את הספר באיזושהי חנות ספרים במקום שבו אני גרה (זה באנגליה
). בכל מקרה אני בטוחה שכל הנוכחים וירטואלית פה יפקחו עינים בשבילך

nekochan88

New member
בשעת ערב, האיש שעוזב אותי מצלם

אותי ברצינות....... זה אחת הטאנקות של טאוורה שמלווה אותי שנים. אגב, מה חשבת על האיורים והכריכה של הספר?

לא כל כך אהבתי...

זה היה לי מקושקש מדי. אבל לטעמי משקלם של האיורים והעיצוב בטל בשישים לעומת השירים בספר הזה.

Shazamit

New member
ועוד המלצה אחת...

במידה ואתה מתעניין בפצצה האטומית על הירושימה ונאגאסאקי, ישנו הספר "פרחי הירושימה" של אדיתא מוריס, שמתאר איך הושפעו קורות החיים של משפחה קטנה, שנפגעה מהפצצה והמשיכה לחיות בהירושימה. ניתן ללמוד ממנו על האירוע...

Boo9ie

New member
מצטרפת להמלצה על יער נורווגי

ספר מקסים...שמצליח להעביר מן האווירה והלך הרוח ביפן בינינו, הספר הזה הוא אם כבר "חוויה יפנית" ולחשוב ששיר של ביטלס נתן לספר את שמו אז בכלל...

למעלה