המלצות היכן ללמוד ולעסוק ב-QA?

eraniopub

New member
המלצות היכן ללמוד ולעסוק ב-QA?

סיימתי לימודים הנדסאות תוכנה. יש לי רקע בתכנות אך לא ניסיון בעבודה. חשבתי להכנס לתחום QA. למישהו יש המלצות לגבי איך להתחיל להיכנס לתחום? האם כדאי לעשות קורס מקצועי בג'ון ברייס או משהו כזה או כדאי לקנות ספר טוב ולהעזר באינטרנט (אני אוהב ללמוד לבד דברים). לפי מה שראיתי בג'ון ברייס למשל יש קורס של 290 שעות מקיף (שרובו דברים בסייסים כמו תכנות בשפת סי ודברים שלמדתי ורק 40 שעות ממש על QA) או שיש שם קורסים ספציפיים בכלי תוכנה מסויימים (winrunner וכו'). מה הדרך הטובה ביותר? האם מישהו מכיר מסלול הכשרה טוב שבאמת אחריו אפשר להשתלב בעבודה? לא ממש בא לי להשקיע הרבה כסף בקורס שבסופו של דבר לא יקדם אותי. תודה.

erandd

New member
כמה המלצות

לגבי לימוד: קורסים עדיין לא תופסים ככלי להערכת ידע, לא נתקלתי באף בית תוכנה ששאל אותי אם עשיתי קורס בג'ון ברייס. לעומת זאת קורס כלים אוטומטיים נראה לי כבר סיפור אחר. פה אתה צובר ידע מעשי בכלי אוטומציה ולכן בוודאי שהידע נחוץ. מצד שני אתה מגביל את עצמך רק לתפקידים שקשורים לכלי הזה. לגבי נסיון: אני ממליץ להצטרף כבודק תוכנה של פרוייקט קוד פתוח (יש כמה המלצות בלינק קישורים). כך תצבור נסיון בבדיקות ותוכל אף להשוויץ בשינויים שאתה אחראי עליהם. ללמוד לבד זה תמיד טוב, שוב תסתכל בלינק קישורים יש שם כמה הפניות לאתרים שמלמדים מתודולוגיה

neko

New member
הערה קטנה,

יותר נכון הסתייגות - אני רואה שאתה כל הזמן ממליץ לאנשים להצטרף לפרוייקטים פתוחים, שזה דבר מעולה בפני עצמו - אבל כדאי לציין שזה לא מתאים לכולם לעבוד וללמוד לבד - יש בהחלט כאלה שצריכים מסגרת...

neko

New member
לא ממש, אבל יש אנשים שיותר מתאים

להם לעשות קורס (אפילו בכלי יחסית נדיר), מאשר להצטרף לפרוייקט קוד פתוח.

vinney

Well-known member
קורס של ג'ון ברייס לא משהו

בQA, הכוונה קח קורס אוטומציה (winrunner/loadrunner), זה יכול להועיל הרבה יותר.

erandd

New member
אה ועוד משהו

אתה יכול לפרסם את עצמך בלוחות שלנו לינק בשורה כחולה למעלה

למעלה