המלצות. המלצות. המלצות.

R i s a

New member
המלצות. המלצות. המלצות. ../images/Emo98.gif../images/Emo91.gif

אז ככה, על מנת להעלות מעט את רף המעורבות שלי בפורום, אני מזמינה את עצמי לשירשור המלצות שלכם (ושלי, כמובן). בקצרה, לכתוב על שיר, אלבום, ספר, סרט, סידרה, בית-קפה – או למעשה כל דבר שהייתם רוצים לשתף בו את הקהילה הזו. כמובן שתנמקו למה "גם לי כדאי". :)

R i s a

New member
מספר דברים ../images/Emo98.gif

סדרה: "דקסטר" או בשמות הספרים "דקסטר חולם חלומות אפלים" ו"דקסטר משחק משחקים מסוכנים". הפעם הראשונה ששמעתי על זה מפי חברה חשבתי לעצמי מהתיאור הדליל שזהו מותחן מטופש ולא שווה כל כך הרבה. אבל מהתעמקות קצרה – צפייה בפרק (ואת הסדרה ראיתי לפני הקריאה) אפשר לראות שדקסטר זו אחת ההמצאות הגאוניות לכל טיפוס שנהנה מסדרת שוטרים\פושעים. הכל מתחיל, בפרק הראשון ובו דקסטר מספר על היותו רוצח ידידותי, רוצח על רמה מסויימת שהורג רק "טיפוסים רעים" – דקסטר מוצא את הרוצחים ומוציא אותם מהעולם שלנו והלך חייו מתמשך כך בסדר והניקיון הפרפקציונאלי שלו. אומנם עולמו לוקח פנייה בלתי צפוייה כשרוצח סידרתי חדש מגיע למיאמי ביץ' ולא מתבייש להשוויץ בשלל, והגופות החתוכות באופן כירורגי ועטופות בנייר צלופן רודפות את דקסטר, והרוצח עצמו משתעשע איתו לאורך כל הפרקים, והם חוקרים זה את זה אל השורש. אלבום: אם יש דיסקים שאני אוהבת במלואם, הם ללא ספק אלו שמציעים לי אפרת גוש ויוני בלוך, וכששואלים אותי על מוזיקה ישראלית מוצלחת השמות האלו קופצים לי הישר אל הראש. אפרת גוש באלבומה הראשון ('אפרת גוש') נגעה בנפש שלי בצורה כל כך עדינה ונעימה שלא יכולתי לנתק את עצמי מהנגן והשירים שלה במשך כחודשיים, והם עדיין שורצים שם בכמות מכובדת, ובדיסק האחרון ('הסליחה ואני') היא לקחה את הפנייה החדשה והבוגרת ועם זאת הצליחה לתעתע בי עם קולה. יוני בלוך (מפיק הדיסק הראשון שלה), עם המראה החמוד שלו התגלה לי לעומק הדבר רק מתי שהייתי בהופעה שלו. מובן שידעתי גם לפני כן מיהו, הכרתי כמה שירים ואפילו הכרתי את תנועות הריקוד של "אחריות" אבל לשמוע אותו בלייב היה פשוט משהו אחר. עם כל שיר יכולתי להינות עם משהו אחר, עם "אלוהים נחמדה" ו"התקף לב קטן" הוא פשוט שבה את ליבי ואני רכשתי לו הערכה נצחית על המדף, כמובן. סרט: "מועדון קרב". והסיבה שהסרט הזה הוא כל כך מופלא בעיניי, ולמעשה הסרט הכי טוב הוא המטען הפסיכולוגי שנמצא בו, וכל מילה אחרת שאני אוסיף תהיה מיותרת לחלוטין והורסת לאלו שלא צפו בו. הוא משלב בו את כל המוטיבים הנחוצים של מתח ומתעתע עם סימני שאלה שמופיעים בכל רגע – ועד עכשיו, בכל צפייה אני יכולה לגלות משהו חדש. בתור מישהי שצפתה בסרט לפני כשלוש-ארבע שנים, הוא עדיין לא מניח לי ואני לא מייחלת לעזוב. חוץ מזה – בראד פיט נראה שם טוב מתמיד (; ספר: "ציפורים מתות בסתר" הוא אחד הספרים הטובים בנכתבו, לדעתי ולדעת רבים ממני. עם תיאורים מהפנטים ושפה רהוטה קולין מקאלוג מתארת בספרה זה את מאורעות חייה של משפחת קלירי, כשבמרכזה עומדת מגי, אשר חייה בספר זה נפרסים החל מגיל פעוטה ועד לשנות החמישים לחייה. משפחת קלירי מתחילה כמשפחה ענייה בניו זילנד עד להזדמנות הפז שמוצעת להם מפי הדודה הרחוקה באוסטרליה. המשפחה נעתרת לבקשת הדודה ועוברת לגור באוסטרליה, עם הסתגלות מחודשת לחייהם ופגישתם בדמות שדובקת ונשארת בחייהם לזמן בלתי מבוטל, האב ראלף דה-בריקאסר, אשר סיפור אהבתו הבלתי אפשרית עם מגי נרקם לאורך הספר בצורה הקסומה והבלתי נשכחת זו.

yaelhr

New member
ממליצה!

אלבום
- האוסף הכפול של המכשפות.
דיסק מופלא שלאחרונה מתגנן אצלי במערכת בלי הפסקה כמעט. זהו דיסק כפול, שהחצי הראשון כולל את כל הלהיטים של המכשפות, והחצי השני הוא שירים מתוך הופעה חיה שלהן. (כולל הופעות אורח של קורין אלאל ודנה ברגר). השירים אמנם ישנים, אבל האלבום הזה כל כך חי ובועט, ועומד מצויין בקריטריונים של המוזיקה היום. ואיך לא? שירים של מוזיקאית מדהימה כמו ענבל פרלמונטר(
) הם שירים שישרדו לעד. ועוד איך ישרדו.
ספרים
- אני לא בן אדם של ספרים. מה לעשות, עם כל הרצון הטוב שלי להיות אינטלקטואלית ומשכילה, יכולת הריכוז שלי שואפת לאפס, מה שמאוד מקשה על קריאת ספרים ארוכים וכבדים. מאותה סיבה, האהבה הכי גדולה שלי היא אוספים של סיפורים קצרים, מערכונים למיניהן, מחזות ושירים. אז בנימה זאת אמליץ על שלושה : מה אכפת לציפור מאת חנוך לוין - אוסף מעולה של יצירותיו של חנוך לוין. (בעיני גם האוסף הטוב ביותר). הוא כולל מערכונים שיפילו אתכם מצחוק, שירים יפים שבטח מעולם לא תיארתם לעצמכם שחנוך לוין כתב, וקטעים סאטירים מעולים. מומלץ בחום. געגועי לקיסינג'ר מאת אתגר קרת - אין יותר מידי מה לפרט. מי שמכיר את אדגר קרת ידע טוב מאוד מה מצפה לו בספר הזה. אוסף של 50 סיפורים קצרים והזויים, חסרי פואנטה לחלוטין (כביכול), וטובים אחד אחד. על הקרשים מאת יהונתן גפן - ללא ספק האהוב עליי ביותר. זהו אוסף של קטעים שגפן ביצע בהופעות שלו, מערכונים, שירים, מונולוגים ודיאלוגים. מצחיק ושנון כמו שרק יהונתן גפן יכול. (ועדיין עדכני ומשעשע, גם אחרי יותר מ20 שנה). עכשיו, אני בספק אם יש לכם סיכוי להשיג את הספר הזה היום, אבל אם אי פעם תיתקלו בו באיזו חנות יד שניה, תזכרו את ההמלצה שלי!
הצגות
- אני חובבת תיאטרון מושבעת. (אתם מוזמנים להצביע ולצחוק), אז החלטתי להמליץ לכם על הצגה שראיתי לאחרונה. יאקיש ופופצ'ה מאת חנוך לוין - מסוג ההצגות שברגע שאתה יוצא ממנה, אתה מוכן להתיישב ולראות אותה שוב באותו הרגע. רק מוכיח איך אפשר לקחת יצירה מבריקה, ולעשות אותה מבריקה אפילו יותר. זה סיפור משעשע על זוג מכוערים שחוייבו להתחתן, אבל לצערם פשוט לא מצליחים.. המ.. לקיים יחסי מין
. ואז הם יוצאים למסע מוזר עם כל בני המשפחה כדי לפתור את הבעיה הלא כל כך נחמדה. סיפור הזוי אבל מצחיק בטירוף, ובימוי גאוני ומקורי. (יבגני אריה). מופע ליצנות משובח עם מיטב השחקנים של גשר. ואני יכולה לכתוב על ההצגה שעות, אבל בטח אפילו את זה אתם לא קוראים, אז למה לטרוח?
אם יהיה לי כח אני אוסיף עוד אחרי זה:)

amit678

New member
געגועי לקיסינג'ר מאת אתגר קרת...

למדנו השנה בספרות את "לשבור את החזיר", אני חושבת שזה משם... אם קראתם את "לשבור את החזיר" ואתם רוצים לצחוק שם תחפשו בגוגל לשבור את החזיר, אני וחברה שלי עשינו את זה כי הכנו עבודה על הסיפור ופשוט מצאנו מלא גרסאות הזויות במיוחד שאנשים כתבו לסיפור... פשוט קורע, לא יכולנו להפסיק לצחוק

amit678

New member
למה צוחקת (לא צוחק אגב ../images/Emo6.gif) על פסחזון?

זה פשוט סיפור יפה.. אבל באינטרנט אנשים כתבו כל מיני גרסאות בעקבות הסיפור והן כן מצחיקות

R i s a

New member
../images/Emo127.gifמצטרפת להמלצה על המכשפות ../images/Emo98.gif

וחוץ מזה הצגות זו דווקא תשוקה של הרבה אנשים, זה מתקבל לחלוטין. דרך-אגב, קראתי וזה נשמע נחמד, אבל אני לא טיפוס של הצגות (אולי לקריאת המחזה, אבל אני בטוחה שזה לא מה שהמחזאי דימיין שיקרה)

שלי ^_^../images/Emo29.gif ../images/Emo44.gifקודם כל, אני ממליצה לכולכם לראות את המיני-סדרה "חברות הכי טובות". יש 3 פרקים ויש אותה בVOD, נראה לי בחינם. אני אישית ראיתי אותה כבר כמה פעמים והיא פשוט מעולה בכל פעם. חוץ ממנה, אני ממליצה גם על הסדרה 'המקום'. זאת סדרת דרמה קומית שמשודרת בערוץ 10 ואת כל הפרקים יש גם בVOD. העלילה מתרחשת בבר/מסעדת גורמה מאוד נחשבת ויוקרתית בתל אביב והדרמות שמתרחשות בה. כל פרק ממשיך את קו העלילה המרכזי [סיפוריהם של העובדים והלקוחות הקבועים במסעדה] שמשתלב עם סיפור חד פעמי על אחד מהלקוחות במסעדה. זאת סדרה מצוינת, משוחקת וכתובה נהדר, עדינה,מרגיעה ומהנה מאוד, להבדיל מ'מתי נתנשק', סדרת הדרמה השנייה של ערוץ 10, שהיא סדרה ממש מתבכיינת, קלישאתית ואובר-דרמטית. ../images/Emo63.gifואם כבר דיברנו על אתגר קרת, הספר הכי טוב שלו לדעתי[קראתי את כולם כולל ספר קומיקס וספרי ילדים] הוא 'הקייטנה של קנלר'. זה אחד הספרים האהובים עלי ביותר. יש בו שלושה סיפורים קצרים וסיפור אחד יותר ארוך, הקייטנה של קנלר../images/Emo3.gif. ובשביל ההמשכיות, אני ממליצה לכם לקרוא את הספר 'רומן אמריקאי', הספר החדש יחסית של יהונתן גפן. הוא יכול לדכא קצת, אבל הוא פשוט ספר מרתק שקל להתחבר אליו, יהנו ממנו במיוחד חובבי אומנות. ../images/Emo66.gifועכשיו ברצוני לעשות משהו לא טיפוסי ולהמליץ על חנות בגדים! אני מדברת על 24/7 [טוונטי-פור-סבן], רשת חדשה שהיא מין חברת-בת של רנואר[כמו זארה-פול אנד בר, הוניגמן-TNT וקסטרו-דיווה]. זאת חנות שמוכרת רק בגדים ואביזרים לנערות, כך שהמידות בה מתאימות בעיקר לקטנות, כמוני. כל כך התרגשתי למדוד חצאית ולגלות שהיא נשארת עלי בלי צורך בחגורה, ובכלל כמעט בכיתי מאושר שאקסטרה סמול לא עלה עלי! יש שם בגדים ממש יפים ויש גם לא מעט אביזרים מגניבים כמו שרשאות, עגילים וגרביונים בצבעים חזקים ועליזים. קצת יקר שם אבל אם לא קונים את כל החנות אלא רק פריט-שניים [למרות שקשה לעמוד בפיתוי] זה בסדר. בחנות מחולקת לארבע מחלקות, בוקר-צהריים, אחר צהריים, ערב ולילה[פיג'מות].

../images/Emo140.gif

השיר שאני הכי אוהבת: זה משתנה,אבל יש שיר אחד שאני שומעת כשאני עצובה כבר שלוש שנים בערך.הוא נקרא "היי שקטה" וריקי גל מבצעת אותו זה פשוט שיר מדהים ומצמרר!!
הזמר שאני הכי אוהבת: עברי המלך לידר וכל מילה מיותרת.
הלהקה: אם יש להקה שאני מוכנה לתת כל מה שיש לי בשביל לראות אותה מתאחדת(אבל זה לא יקרה,זה קצת בעייתי) זו "הביטלס".אני חייבת להמליץ פה עליה,לכל מי שמכיר(מי לא?),ששמע קצת,ששמע הרבה,שחושב שזה ישן מדי,טיפשי מדי וכ'ו.אני ממליצה בעיקר על התקופה היותר מאוחרת(החל מ"Rubber Soul"),כי בהתחלה היו להם בעיקר שירי פופ חמודים.אתם חייבים לשמוע ואני מבטיחה התמכרות מוחלטת!
הספר שהשפיע עליי ממש מאז שאני זוכרת את עצמי:"ילדת הגבעות" שכתבה אלואיז ג'רוויס מקגרו.זה אמנם לא אתגר קרת,אבל זה פשוט ספר ילדותי וחמוד להפליא שמיועד "לכל הילדים שהרגישו אי פעם שונים משאר הילדים". הוא פשוט השפיע עליי ממש.
"שנות השבעים"העונה השביעית עלתה ממש לפני כמה ימים,למרות שזה כבר לא "המיטב" ושהעונות הקודמות היו מעולות(כדאי לקחת בדיוידי) התוכנית עדיין קורעת,הדמויות מגניבות והכי חשוב-הסדרה מתרחשת בשנות השבעים,מה יכול להיות יותר טוב מזה?

למעלה