המלצות להמשך טיפול

אבג60

New member
המלצות להמשך טיפול

לאור חוסר שביעות הרצון מהתקדמותו של בננו למרות הטיפול התרופתי התמיכה הפסיכולוגית וההוראה המתקנת.( בן 9 כיתה ג רגילה)
קיימנו פגישה דחופה עם הנוירולוג. להערכתו :
טעם להעלות מינון ( בני שוקל 22 וחצי ומקבל 36 מג קונצרטה)
אין טעם לנסות תרופה אחרת ( ניסנו גם רטלין רגיל וLA
להערכתו החוסר התקדמות נובע כנראה מחסם רגשי ( מאוד נכון ולא מפתיע)
אבקש המלצות לטיפול רגשי ( קיבל בעבר רכיבה טיפולית מטופל כעת בארגז חול אצל פסיכולוג)
הרופא המליץ לערוך דחוף אבחון על מנת לאתר את הקשיים בעיקר הרגשיים
עזרו לי למצוא את המחט בערמת השחת : אבחון דידקטי. פסיכודידקטי. נוירופסיכולוגי. פסיכו דיאגנוסטי.
איזה אבחון נותן מענה מתאים ,לא להתאמות והקלות אלא לאיתור קושי והכוונה לטיפול מתאים
, שוחחתי עם הרבה מכונים הכול יקר ומבלבל.
תודה מראש ויום נפלא

Otisco 12

New member
לא מבינה אבל

ממש ממש לא מבינה בתחום (תכף יבואו הפסיכולוגיות), אבל ניראה לי משמעותי שהטיפול יהיה משולב עם ההורים או שיתחיל בכלל בהורים, כי אנחנו המפתח לעזור להם. מנסיון, שיחות שאנחנו קיימנו עם מטפלים עזרו מאד לכוון את המשך הטיפול. השיחות איתכם גם יעזרו לקבוע מה הוא צריך באמת.

אוסטיקו צודקת!

שלום לפונה,
אין לי כרגע את הזמן אבל אני גם חושבת שלא נכון לכתוב דברים מעל גבי הפורום מפני שכל אחד- והסיפור הפרטי שלו שלא יכול להתמצות בתגובת פורום ולא נכון שינוהל מול עיני כל.
אם תרצה- תוכל לפנות במסר פרטי,אני מכירה לא רע את המערכת ,ומקווה שאוכל להיות לעזר.
אהיה זמינה רק בערב .
ובכל מקרה- טוב מאד שאתם פועלים.
שאלה יחידה לכרגע -[אם תכתוב לי תרשום גם את זה בבקשה]האם מסרתם למטפלים העכשויים ממה אתם לא מרוצים? תיאום ציפיות יכול הרבה פעמים להיות פתח לטוב.
כל טוב.

הי,משהו שכן מתאים לפורום

כל איבחון מקצועי הוא time consuming ,דורש מיומנות רבה ,לוקח זמן לא רק לאבחן אלא לנתח את התוצאות.
כדי לדעת איזה טיפול כדאי לכם חשובה הערכה מקיפה אבל היא לא חייבת להיות במבחנים . גם עיניים טובות של קלינאי -פסיכולוג קליני,
או פסיכיאטר- כשרואה אתכם ואת הילד לכמה פגישות - יוכלו לעזור להגיע לאבחנה ולהבנה לגבי מה כדאי. [עם דגשים שונים ביניהם]
מבחינת התחום הרגשי- מכל המבחנים שרשמת הפסיכו-דיאגנוסטי מכסה הכי טוב,אבל הרבה לפני מבחנים כאלה כאמור טוב וראוי לראות אתכם.[גם יותר מהיר ופחות יקר]
משהו מאד חשוב - אתם ההורים- חלק ממצבו של הילד. הוא איתכם ביחד לא מהיום ואתם מושפעים זה מאלה ואלה מזה-הדדית,כל הזמן. לכן ההערכה הנכונה היא הערכה משפחתית ביחד עם הערכה אישית.
כמו כן גם טיפול טוב ויעיל יערב גם אתכם באופן אינטנסיבי. הילד אצל מטפל רק שעה אחת בשבוע ואיתכם- תמיד ולתמיד.
אין מטפל שיעזור לילד לעבור תהליך של שינוי משמעותי ללא תהליך משמעותי מיטיב ומעצים של כל המשפחה.

ומשהו ממש חשוב -
כדאי מאד,גם אם אינכם מרוצים,לשוחח עם הפסיכולוג של ארגז החול.איך הוא רואה את הדברים. הוא בכל זאת מכיר את ילדכם תקופה שלמה ,ואני מניחה שיש לו מה לומר .
קשרים בכלל וקשרים עם מבוגרים מיטיבים בפרט הן מאד מאד משמעותיים לילדים מאומצים. ייתכן שהילד שלכם דווקא שמח בקשר. גם אם ידובר בשינוי ,בפרידה מהפסיכולוג,חשוב [קריטי!]שהיא תיעשה כדבעי,ברגישות רבה ,כתהליך מסודר ולא בבת אחת.

אבג60

New member
תודה והמשך הבהרות

הי תודה לך על תשובתך המעמיקה, לא פרטתי הרבה הסיפור ודאי ארוך ומורכב. פניתי ספציפית להמלצות להמשך טיפול.
בצד הADHD יש גם לקויות למידה.
בצד הטיפול התרופתי והפסיכולוגי יש גם שעות שילוב.
על רקע האימוץ , האיחור בדיבור . העיקוב לעלות לכיתה א, הריפוי בעיסוק ועוד ועוד
לאורך כול הדרך הוצפו בעיות רגשיות די משמעותיות.

כרגע ההמלצה של הנוירולוגי להעריך לעומק קושי רגשי

אכן ממה שבדקתי המלצתך לאבחון פסיכו דיאגנוסטי נראית מתאימה אני מחפשת המלצה למקום מקצועי ואמין השוק מוצף. את הפסיכולוג נראה מחר וגם המלצתו תילקח בחשבון.
כתבת "מבחינת התחום הרגשי- מכל המבחנים שרשמת הפסיכו-דיאגנוסטי מכסה הכי טוב, אבל הרבה לפני מבחנים כאלה כאמור טוב וראוי לראות אתכם.[גם יותר מהיר ופחות יקר]
למה ולמי הכוונה?

שוב תודה אמא שמחפשת את הטוב ביותר לטוב שבאדם.

התשובה -לגמרי בתוך מה שכתבתי....

הערכה קלינית מקיפה כוללת פגישות הן איתכם והן עם הילד ,[2-3] פגישות . את התמונה הקלינית מהבחינה המקצועית. יכולים לאתר בצורה מקיפה ומלאה פסיכיאטר ילדים וגם פסיכולוג קליני לילדים,רצוי עם הבנה לגבי מורכבות קשיים של ילדים מאומצים.
אגב,קחי בחשבון שכשיש מורכבות של בעיות [ולא תמיד רק אצל מאומצים....] אכן חשוב בסופו של דבר לטפל במקביל בכמה ערוצים,ואין לצערנו ערוץ יחיד שיתן את המענה.
לגבי מאבחנת פסיכודיאגנוסטית מצויינת
ולגבי הערכה קלינית מקדימה אפשרית,בנוסף או במקום
תוכלי לפנות אלי במסר.
ועוד לפני הכל - מאד חשובה השיחה עם הפסיכולוג של ארגז החול[האם לוקח אתכם להדרכת הורים?] מה הוא רואה. מה הוא מעריך. מה דעתו לגבי הדברים שמהם אינכם מרוצים.בעצם הוא היום המופקד על התחום הרגשי,ואמור להבין בפריזמה הזאת לא מעט[!]
ועוד משהו אחרון שכן מתאים לכאן- כתבת שאינכם מרוצים מקצב התקדמות. הרבה פעמים משאלות הלב של הורים לגבי מה שהיו רוצים לראות כקצב התקדמות הן אחרות מתהליכי הבשלה בשטח עצמו,שהם יותר איטיים ומושפעים מהרבה מאד גורמים ,כי סביבתו של ילד היא מורכבת.
ואגב מושפעות מהרבה גורמים - יהיה חשוב שבתוך המטפלים שלכם ,יהיה מי שיקח על עצמו להיות מקשר ומרכז,כדי שכל הגורמים יעבדו לטובתכם ולטובת ילדיכם במידת האפשר בתיאום ולא במנותק.
נראה לי שמיצינו מה שנכון בפורום,ואם תרצי כאמור תוכלי לכתוב לי מסר.
בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה רבה.

למעלה