המלצות למאבחנים פרטיים

המלצות למאבחנים פרטיים

שלום,

אנחנו חוזרים משהות ממושכת בחו"ל בתחילת אוגוסט. תושבים חוזרים....
בני בן השנתיים אובחן פה (אנגליה) ממש לאחרונה, אך האבחון עד כמה שאני מבינה איננו קביל בארץ.
אני מעוניינת לקבוע כבר מעכשיו תור לתחילת אבחון פרטי, ע"מ שלא נבזבז זמן יקר..
שלחתי טפסים לאסף הרופא והם שלחו לי מייל מאוד לא אינפורמטיבי שאומר פשוט שכרגע אין תורים...?? (כאמור אני צריכה תור רק לאוגוסט).
הצעות, המלצות?? היכן ניתן לעשות אבחון במהלך חודש אוגוסט? ככל הנראה עתידים להתגורר בכפר סבא.
אשמח לכל אינפורמציה
אמא אחת מאוד לחוצה בינתיים בלונדון... לילה טוב.

TikvaBonneh

New member
התורים מאוד ארוכים באסף הרופא

אני מבינה שאת רוצה להכניס אותו למעון תקשורתי בכפר סבא.
מציעה לך לברר אם יש שם מקום, ובכלל, לפנות לרווחה בכפר סבא, ליחידה לטיפול באדם עם אוטיזם ולהודיע להם שאתם מגיעים ושיתחילו לחפש לכם מקום.
את יכולה לפנות למכון בית אחד, יש להם סניף בכפר סבא.

3מרגו

New member
בבית אחד יקח 3 חודשים להתחיל

באסף הרופא לא תורים ארוכים.פשוט לא נותנים תורים.
צריך רק מישהו פרטי...

TikvaBonneh

New member
אני עכשיו בנתבג בדרך ללונדון

אהיה שם בשבוע הקרוב אולי ניפגש ונדבר

SMADAR55

New member
ראשית, ממליצה בחום לנסות להתקבל לאלוטף השרון בכפר סבא.

הבן שלי היה שם בגיל 2.5 וזה היה מדהים. בשעתו היו 2 גנים (כל גן עם תקן של 7 ילדים ). זה אלוטף שפועל בגישה האינטגרטיבית התפתחותית.
גם האלוטף בהרצליה פועל באותה גישה ומאוד מומלץ.
לגבי מאבחנים- ד"ר סטולר מאוד מומלצת (מאסף הרופא). תבקשי מאירה (אם עדיין עובדת שם) לרשום אתכם ב- WAITING LIST.
הבעיה שחודש אוגוסט בישראל הוא חודש שבו רבים יוצאים לחופשות ואכן יהיה קושי למצוא מאבחנים.
הבעיה שגם אחרי קבלת אבחון כתוב אתם צריכים הכרה של בטוח לאומי (המתנה לועדה), פתיחת תיק ברווחה ורק אחר כך ועדה מטעם הרווחה לקבלת זכאות למעון יום שיקומי ושיבוץ.
אתן לך דוגמא כמה זמן לקח לנו לפני מספר שנים (בהליך מזורז עם קצת פרוטקציה)-
אבחון כתוב קיבלנו במאי, ועדה רפואית בבטוח לאומי הייתה די מהר, פרוטוקול של ועדה רפואית הגיע לאחר כשבועיים , במהלך יולי ועדה לקבלת מעון יום שיקומי. לאחר מכן במהלך אוגוסט הייתה שביתה של עובדים סוציאליים במדינה והכל התעכב ברווחה בעיריה. לאחר מכן העובדת הסוציאלית יצאה לחופש ,
בסוף אוגוסט היא חזרה מהחופשה ונאמר לי שהכל מאושר למעט חתימה סופית של גזבר העיריה. ב- 1.9 הבן שלי ישב בבית משום שעדיין לא הייתה חתימה של הגזבר........... ב- 2.9 התחיל ללמוד

יש לנו מישהי בירושלים

וגם דוברת אנגלית.
אבחון רגיל שלה זה כמה פגישות אז מן הסתם בלתי אפשרי לכם.
אבל אולי אם אתם באים עם אבחון כתוב וזה גם מיקרה מובהק (אני לא יודעת אם זה המצב)
אז זה יהיה פחות.
אם רלוונטי אתן לך שם במסר.
היא פסיכולוגית.
בכל מקרה תצטרכו בנוסף נוירולוג ילדים/פסיכיאטר ילדים/רופא התפתחות

SMADAR55

New member
לונדון לא מחכה לי- מדוע אבחון שנעשה בחו"ל אינו קביל בארץ?

האם בוצע עפ"י ה- DSM5 ?
מי הגורם שעדכן אתכם שהאבחון לא קביל?

למעלה