המלצות למוזיקת קאנטרי-פולק

המלצות למוזיקת קאנטרי-פולק

שלום חברים... אני רוצה קצת להתוודע אל סצנת המוזיקה הגדולה של הקאנטרי והפולק, אם תואילו לרשום כמה זמרים מומלצים,בולטים ומעניינים בתחום זה יהיה מעולה.. תודה מראש דניאל.

ובכן כמה המלצות

יש לא מעט אמני קאונטרי פולק שבוב דילן הושפע מהם ו/או שיתף איתם פעולה. אתחיל איך אם לא עם Ramblin' Jack Elliott מי שנחשב לממשיך דרכו של וודי גאטרי עוד לפני שדילן הופיע בכלל. ג'ק אליוט היה בכלל אחד האמנים שדילן ליווה אותם במפוחית תקופה מסויימת, לפני שהוא פרץ לתודעה של כולם כיוצר בפני עצמו. יש כמובן גם את Johnny Cash שב-Nashville Skyline שר את Girl From The North Country כדואט עם דילן. ביצירה הזו שהיא למעשה מוסיקת הקאונטרי היחידה שדילן הקליט משתתפים עוד כמה אמנים מוכרים מהג'אנר הזה. כמו Charlie Daniels שמוכר בזכות להיטו Devil Went Down to Georgia. אם הזכרתי קודם את ג'וני קש, אני לא יכול שלא להזכיר את Willie Nelson. חפש את המופע המשותף שלהם יחדיו, נראה לי שאתה תאהב את זה. פרט לרשימה הקצרה הזו יש עוד כמה אמני קאונטרי שיכולתי להזכיר, כמו Hank Williams שרבים שאבו ממנו השראה לא מעטה, אבל לשם שינוי בחרתי שלא להזכיר תקופות יותר מדי מוקדמות. אחרת הייתי מזכיר גם את Carter Family. אם אתה מחפש עוד שמות, אולי תשמח לדעת על אוסף של אמנים שמבצעים את שיריו של דילן בסגנון הקאונטרי. רוב השמות שמופיעים ברשימה שבדיסק זה הם של אמנים שכדאי לך להקשיב ליצירותיהם בנפרד.

אתה ודאי לא תתנגד

לאיזה קישור מתאים.
אני מקווה שהצלחתי לעזור לך ולתת לך כיוון מה בדיוק לחפש.

orenharp

New member
סוני טרי ובראוני מקגי - לאהוד

מה העניינים, ראיתי ברשימות שלך שלושה דיסקים של האמנים דלעיל. מה אתה חושב עליהם?

זו שאלה רטורית

הם לא סתם מופיעים ברשימת הדיסקים שלי, אני פשוט מאוד אוהב את המוסיקה שהם יצרו. סוני טרי היה הראשון מביניהם שהכרתי את המוסיקה שלו, הוא היה אחד המוסיקאים שעבדו עם וודי גאטרי. אחר כך שמעתי את הביצוע שלהם לשיר של רנדי ניומן Sail away שישראל דליות, מי שערך והגיש לאורך שנים בקול ישראל תוכנית שעסקה במוסיקת עולם ומדי פעם גם בפולק האמריקאי. עד שמצאתי את אותו דיסק Sonny & Brownie שממנו לקוח אותו שיר, גיליתי שהבלוז שהם עושים הוא מאוד מיוחד. אם אתה אוהב פולק, בלוז וייצא לך למצוא איזה דיסק שלהם תקשיב לו, אני מאמין שהמוסיקה שלהם תדבר אליך. במיוחד הדיסק הזה שהזכרתי שהוא האחרון שלהם, הם מסכמים בו את דרכם כשהם מלווים בכמה אורחים, ביניהם ג'ון מיאל וארלו גאטרי (בנו של...)

נשמטה לי שורה אחת

ישראל דליות נהג לפתוח את התוכניות שלו שהוקדשו לפולק האמריקאי, בשיר של רנדי ניומן בביצוע של סוני טרי ובראוני מגי.

orenharp

New member
רציתי לשאול לדעתך ..

רק בשביל לדעת מאיפה אתה מכיר כי אין הרבה שמכירים. אם יש איזשהו מוזיקאים שיש לי המון חומרים שלהם. כולל בוטלגים וקטעי וידאו (אין הרבה בכלל)שנסעתי עד לסידני אוסטרליה בשביל להשיג (סתם..עברתי בסביבה). אני וחבר נוסף מנגנים את המוזיקה שלהם כבר שש שנים בערך. אכן ליוו את וודי גאט'רי אפילו מקבלים פריים קצרצר בסרט של סקורסיזי. אישית, סגנון הנגינה שלי במפוחית הושפע ישירות מסוני טרי (אני מנגן מאד דומה) וסגנון הגיטריסט שלי מבראוני מקגי. בקיצור אם אתה רוצה המלצה לדיסק בין ההמונים שלהם שיצאו ושמעתי..sonny terry and brownie mcghee sing. אין ספק - זה הדיסק הכי טוב שלהם והכי יציב מוזיקלית גם. בנוסף אם תוכל למצוא עוד שני שירים מומלצים הם: drinking the blues וגם im a stranger here. תהנה.

ככלל, איני אוהב בוטלגים

אני שמח שאתם אוהבים את סוני טרי ובראוני מגי ואף מצאתם דרך לקרב אותם לקהל. איפה אתם מופיעים? יש סיכוי לראות הופעה שלכם בצפון הארץ, במקום כמו מרתף 10? מהיכרותי את המקום נראה לי שההופעה שלכם יכולה להצליח לא רע עם הקהל שמגיע לשם. אם כן, אשמח לבוא ולראות אתכם. לגבי הקטע שלהם בסרט של סקרוסזה על דילן, הוא לקוח מסרט אחר שיצא לא מזמן והוא מוקדש לוודי גאטרי. הזמנתי את הסרטים הללו יחדיו. אני לא יודע עד כמה אתה אוהב את גאטרי, אבל כדאי שתצפה בסרט הזה שנקרא This Machine Kills Fascists כשם הכתובת שרשם על הגיטרה שלו. פרט לקטע הזה יש בו עוד כמה קטעים מרגשים. לגבי השירים שהזכרת אני מכיר אותם, כי ההיכרות שלי עם המוסיקה שלהם היא מעבר לדיסקים האלה שמופיעים ברשימה שלי. עוד אמן ששייך לקבוצת האמנים הזו ואני אישית מאוד מאוד אוהב אותו, ולשמחתי הדיסק החדש של ברוס ספרינגסטין מוקדש לו הוא פיט סיגר. כל האמנים הללו שהזכרנו בהודעות שלנו הם גדולים מהחיים, לולא הם היה חסר לדעתי משהו במוסיקה ואני שמח שיצא לי להתוודע אליהם והכישרון של כל אחד מהם הוא מעל לזמן, ומגיע גם לדור שגדל היום. תמשיכו להעביר את המסורת הנכבדה הזו!!

orenharp

New member
הופעות? רק בתחילת שנת לימודים הבאה

לצערי לא יצא לנו להופיע הרבה זמן כי החצי השני יצא להתסובב בארץ וחזר רק היום..ובעוד עשרה ימים נצא לנו שנינו להופעה של דילן בקילקיני אירלנד. נעשה הרבה הופעות רחוב אבל סביר להניח שלא תגיע... בעבר הופענו די הרבה במרכז. וטיפה בצפון אבל יותר לכיוון קריית שמונה. אולי רק בתחילת שנה"ל הבאה.. חבל שאני לא יכול להעלות קבצים פה יש לנו כמה מוקלטים אמנם הקלטה ביתית שלקחה ארבע דקות לשיר אבל בכל אופן נשמעת לא רע בכלל.

למה שלא תעלה אותם?../images/Emo13.gif

אם אתה צריך עזרה בלעלות את הקובץ שלח לי מסר פרטי בכל אופן,כל הדיבורים האלה עשו לי חשק (ואני מניח שגם לאהוד) לשמוע אתכם...

למעלה