המלצות למיקום בפרת׳?

Caput femoris

New member
המלצות למיקום בפרת׳?

אני מגיע עם שני סטודנטים לכנס בפרת׳ באפריל. הכנס צפוי לפוצץ את העיר אז אני מתכוון להזמין דירה או בית לשלושתנו (ב stayz או airbnb) כבר עכשיו כדי לחסוך עלויות.
היות והמבחר רב וזו תהיה הפעם הראשונה שלי בעיר, מעניין אותי לדעת איפה הייתם ממליצים להתמקם? הכנס הוא ב Convention and Exhibition Centre. לא הייתי רוצה להתרחק יותר מדי אבל לא עקרוני לי להיות שתי דקות הליכה מהכנס. יותר חשוב שיהיה אזור נחמד עם קצת חיי יום ואיזה פאב-שניים סבירים בשביל לשטוף את תלאות היום.
המלצות שליליות (איפה לא להתמקם) גם יתקבלו בברכה. ֿ
תודה!

Small Dragon

New member
לדעתי..

אני פחות מכיר מלונות ובתים להשכרה, מהסיבה הפשוטה שמעולם לא עשינו זאת. ובכל זאת-
המיקום של convention center מעולה. יש לך את הגישה לפריוואי ממש בסמוך (לא שיש לך צורך). וגם את Esplanade שהינה תחנה די מרכזית (שני קווי רכבת עוברים בה וכן המון אוטובוסים שמשרתים את אזור הCBD והאזורים הסמוכים)- כך שנגישות וניידות לא יהוו בעיה. בנוסף, הCBD לא גדול במיוחד, אז גם אפשר לכסות אותו בקלות יחסית ברגל. מה גם שכל האזור הזה מרושת בCAT, תחבורה חינם, אז בכלל אין בעיה.
אני לא ממש יכול להמליץ, אבל יש המון דירות ומלונות ומה לא באזור שם- אזור West Perth וקינג'ס פארק הסמוך (גם אם לא תשתכן שם, בקר בפארק, הוא ממש מעבר לכביש). כמו גם אזור הCBD ואיסט פרת'.
חיי לילה וכל זה לא תהיה לך בעיה למצוא. שוב, באזור שם יש לא מעט ברים, פאבים ומסעדות, עוד אזור מומלץ הוא perth cultural center, ממש מעבר לכביש מתחנת הרכבת המרכזית ויש עוד. נורת'ברידג' הוא איזור בילוי גם כן, שלאחרונה עובר תהליך שיקום ורנסנס מאסיבי, אם כי בסופי שבוע ובשעות הקטנות של הלילה עדיין לא הכי בטוח להסתובב שם.

N0

New member
Leederville

מזרחית מהמסילת רכבת יש אזור מאוד נחמד עם פאבים, מסעדות ובית קולנוע סנימטקי.
זה רק שתי תחנות נסיעה מהאספלנד אז להגיע לכנס לא תהיה בעיה.
Northbridge מאוד תוססת אבל יכול להיות שממש לגור שם זה קצת יותר מידי.
אם אתה רוצה להיות ממש במרכז העיניינים זו בהחלט אופציה. אבל אם אתה מעדיף לישון באיזור יותר רגוע אז אפשר בקלות להגיע לשם ברכבת
.

Sweet Hereafter

New member
הבעיה עם כל ההמלצות שקיבלת

היא שהן בקרבת המרכז ולדעתי יהיה קשה למצוא משהו במחיר טוב. אולי לידרוויל קצת יותר אפורדבל, לא בדקתי.

כדי להוריד את המחיר תצטרך להתרחק קמעה מהמרכז, להערכתי בטווח של 20-30 דקות ברכבת תוכל למצוא דברים מעניינים. אני אישית הייתי בודק לאורך הקו הירוק צפונה מהמרכז אבל זה רק בגלל היכרות אישית.

Small Dragon

New member
זו לא בעיה של המלצות, אלא של פרת' בכללי.

פרת' יקרה, מאוד! וכל נושא הhospitality כאן יקר להחריד. אני לא חושב, שאם הוא יתרחק מהמרכז/הCBD המחירים ירדו משמעותית וגם אם כן, הן עדיין יהיו גבוהים יחסית (עשיתי עכשיו בדיקה קצרה, המחירים בשמיים) הוא גם לא פירט מתי בדיוק הוא מגיע, אבל אני מניח שזה בזמן חופשת האיסטר, מה שאומר שבנוסף לעובדה שהמחירים גבוהים, הם יזנקו עוד יותר בתקופה הזו.
אגב, גם התמורה ביחס למחיר שמשלמים היא לא תמיד משתלמת. אם אני משווה מחירים ומה שאני משלם ומקבל במזרח המדינה או במקומות אחרים ביחס לפרת' וWA, האחרונים נשארים הרחק מאחור.

Caput femoris

New member
מה, המצב באמת יותר גרוע מסידני?

עשיתי חיפוש קצר באזורים שציינתם ומצאתי כמה אפשרויות בסביבות ה 200-300 ללילה לדירת שני חדרים.
הכנס בין 15-18 לאפריל כך שאין בעיה של איסטר.

Small Dragon

New member
אכן כן.

המחירים גבוהים, זה מה יש ואני לא חושב, לצערי, שהמחירים הולכים לרדת בקרוב. לא בפרת' ולא בWA בכלל.
ואכן, כפי שאמרתי, כשבדקנו מחירים או הזמנו מקומות בסביבת סידני או מלבורן, שילמנו הרבה, הרבה פחות ממה שמשלמים בWA. יותר מזה, לפני שנה היינו בויקטוריה ובחופשת האיסטר מצאנו מקומות שעלו 100 דולר ללילה ליחידת דיור מפנק ומרווחת או חדרי מלון. אין מצב שאתה מוצא משהו דומה לזה כאן. לא פלא שאנשים בוחרים לנפוש בבאלי או תאילנד- הרבה יותר זול!
אתה יכול אולי לנסות אכסניות או מלונות- אני באמת שלא יכול להמליץ יותר מדי. אני רק יודע שחופשות כאן מאוד יקרות (שלא לדבר על ממש לחיות כאן). יכול להיות שאם באמת תתרחק מהמרכז המחירים ירדו, מזערית, אבל אז תשלם על תחבורה.

Caput femoris

New member
למה המחירים כ״כ גבוהים?

what went wrong?
יש כמה אופציות שנראות לא רע. יש מה לחפש ב west perth?
אגב, אני נוסע לא מעט ובינתיים מלבורן ממשיכה לאכזב (מבחינת accommodation, השאר די סבבה). מחירים בשמיים, אף עוד יותר גבוה ותמורה קקה.

Small Dragon

New member
למה?

אתה רוצה את התשובה הקצרה או הארוכה?
התשובה הקצרה היא מיינינג בום והתשובה הארוכה היא גם מיינינג בום. זה לא משנה אם הבום הזה קיים, היה, בהאטה או סתם אשלייה. אנשים נמצאים כאן באיזה שהיא תפיסה שכולם כאן עובדים במיינינג ויושבים על משכורות של 120 אלף לפחות. זה לא רק מחירי דיור, זה הכל. פרת' הפכה כבר מזמן לאחת הערים היקרות בעולם ולפי כמה וכמה פרסומים יקרה יותר מסידני (אולי חוץ מנדל"ן). כמובן שגם לריחוק ולבידוד של פרת' יש השפעה, אבל לפני 4-5 שנים פרת' הייתה הרבה יותר זולה.

לגבי מערב פרת'- לחפש באיזה מובן? שוב, יש מה לעשות שם ותזכור שמדובר על אזורים קטנים יחסית והכל נגיש, כך שגם אם תרצה להגיע למרכז הCBD או נורת'ברידג' תוכל לעשות את זה בקלות ומהירות יחסית.
לגבי מלבורן אני לא יכול להסיכם איתך כי לא שכרנו דיור שם (בדקנו מחירים והם היו זולים יותר מפרת' ומשמעותית), אבל לגבי ויקטוריה- אין תלונות. הלוואי מחירים כאלו וכזו תמורה למחיר כאן. הלוואי!

Caput femoris

New member
סבבה

פשוט ראיתי שם cluster משמעותי של דירות להשכרה וזה נראה ממש ממש קרוב לכנס.

MickeyMouse10

New member
ממש לא המצב בסידני הוא הגרוע ביותר אולי בעולם

פרסמו שאחוז רוכשי דירה ראשונה בהשוואה לכמות המשקיעים היא בנקודה הגרועה בהיסטוריה.
כי מה שקורה עכשיו (וזה אמנם פרק מספר שעוסק בבועות נדל"ן) - הספקולנטים + משקיעים בשוק הם היחידים שנמצאים בשוק, אלה שחושבים לקנות על מנת לגור מתרחקים כמו מאש, למה כי משקיע יכול לעזוב את ההשקעה שלו ספקולנט לא יכול לעזוב את ההשקעה בלי רווח, אז מה שקורה הוא שהם מבצעים ספקולציה בינם לבין עצמם, ועל פי מחקר בנושא בועות נדל"ן זה אומר שהדלק להתנהלות הזאת עומד להתסיים בקרוב, בקרוב מאד.

pixie66

New member
דווקא צפונה?

אני לא הייתי מתרחקת כל כך מהעיר ובטח לא צפונה, אם כבר אז לכיוון פרימנטל.

אבל האמת שהמחירים דומים בכל האזורים אז למה לא בעיר? בשביל מישהו שמגיע לארבעה ימי כנס (לא נופל על איסטר) עדיף בעיר עצמה ולא להתרחק.

Caput femoris

New member
תודה חברים

בדיוק המידע שהיייתי צריך - עכשיו נשאר למצוא מקום.

למעלה