המלצות למקינטה

המלצות למקינטה

אני רוצה לקנות מקינטה חדשה. שאלות:

מה אומרים המחקרים האחרונים בעניין אלומיניום ומקינטות (אם מישהו יודע)?

האם יש בעיה עם מקינטות מנירוסטה - הקפה יוצא פחות טוב, או משהו.

מבין הדגמים של ביאלטי למקינטות נירוסטה (מוסה, ונוס וקיטי) מה יותר טוב ולמה?

האם יש סיבה לא לקנות מהחברות הפחות ידועות, כמו למשל FOREVER?

תודה!
 
תשובות חלקיות

אלומיניום , זה בסדק גמור. שאם לא כן היו אוסרים שיווק כלי אלומיניום. כל השאר הפחדות מיותרות.
אין בעיה עם נירוסטה ( רק שאין בריקה, כי היא של ביאחטי והיא מאלומיניום)
אין לי מושג לגבי סוגי המקינטות פלדת אל חלד, נראה לי שהעניין עיצוב בלבד.
אין סיבה לא לקנות את הזולות. רק שאין בריקה.
 
לא לגמרי מדויק

יש חשש לשימוש במוצרי אלומניום במיוחד בתבניות חד פעמיות בהם מחממים את האוכל. ראה דיון בנושא בפורום בטיחות וגהות המנוהל ע"י ד"ר ורד קויפמן. אומנם הדיון מתייחס לתבניות אלומניום ולא ראתי דיון על מקניטות מאלומניום אבל אם זה נכון לגבי תבניות אלומניום הגיוני שזה נכון גם למקניטה מאלומניום בה המים מגיעים לרתיחה , אלא אם יש ציפוי פנימי ( כמו בסירים מחבטות)
להלן הלינק :
[URL]http://www.doctors.co.il/forum-1282/message-28738#message-28738[/URL]
 

shayar48

New member
אלומיניום בכלי בישול ואפיה

אין ספק שתחמוצות אלומיניום ושאריות החומר לא אמורים לשהות בגופינו. האם שימוש יומיומי בבריקה יגרום לנו לחלות בסופו של דבר באלצהימר?
אף אחד לא יאשר תאוריה כזאת, ובודאי שלא אנשי פורום הזה המחזיקים בבריקה כמגביר קרמה וממצה קפה מעולה.
וכפי שיעידו רוב החברים כאן, מיצוי קפה ממקינטה לא מייצר אספרסו כך שגם במקינטה עשויה ניירוסטה תפיק לך קפה טוב ( בתנאי שתעבוד לפי הספר ותמלא את הסלסלה במידה ובחומר טרי הטחון בסמוך לביצוע).
היות וחפרת באתר הרופאים הישראלי מקווה שלא פיספסת את הדעה האמריקאית בנושא האלומיניום.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002461.htm
האלומיניום הוא שם כללי לחומר גלם, היצרנים של תבניות חד פעמיות משתמשים בסגסוגות שונות במהות של החומר מאלו המייצרים כלים לשימוש ארוך טווח. מהדרי השימוש במקינטה לא מקרצפים את הכלי, כמה יותר כהה כך טוב יותר, שטיפה קלה מספיקה, שומני הקפה של אתמול מוסיפים ערך מוסף...
 
מסכים. תגובתי היתה

לחד משמעותיות של הגולש כי אלומניום " זה בסדר גמור" ולא כך הוא. וגם בלינק שצרפת מובע חשש לשימוש באלומניום לא מצופה.
 

knappertsbusch

New member
מזכיר לי את הטבעונים שמטיפים נגד חלב תוך כדי עישון

בטוח, בטוח. חותם. עליי.
 
אין בעיה בכלי בישול עשויים מאלומיניום. נקודה

אני אומר זאת ואחזור ואומר זאת.
&nbsp
יש בעולם מיליוני אנשים המטיפים כנגד מיליון דברים. הם גם כותבים את דעתם בררשת. אז מה.
&nbsp
רשויות הבריאות בעולם היו מזהירות כנגד השימוש באלומיניום, אילו היה ספק.
&nbsp
ובודאי יגיד מי שיגיד שיצרני האלומיניום משחדים את ראשי ה FDA.
&nbsp
ייבושם לו.
&nbsp
כך למשל לגבי עופרת. עופרת זה מסוכן וכולי עלמא יודעים זאת.
&nbsp
&nbsp
 

dudi4321

Active member
השאלות שלך מטעות.

לסיכום אני מציע מקינטה בריקה של ביאלטי 2 מנות. יש בבריקה משקולת להגברת לחץ האדים. לטעמי זה משפר והכי דומה לאספרססו.
היתה אגדה אורבנית שאלומיניום מזיק לבריאות.
הבריקה בנויה מאלומיניום. זה גורם לחום להתפשט ולחמם את המים וגם את החלק העליון של הקומקום. מעבר החום והזמן נקבע ע"י האש ומבנה המקינטה, שזה עובי החומר וסג החומר.
במשך הזמן פנים המקינטה מעבד מהציפוי הפנימי אבל זה זניח. גם לא מנקים מהסיבה שצריך ששאריות שומן הקפה ישארו בפנים!
 

Lechoke Lames

New member
לגבי הבריקה

לא ניסיתי את הדגם ל-2 מנות, אבל יש לי את הדגם ל-4 והכמות שמקבלים מספיקה לשני אנשים, אולי לשלושה בדוחק. אני לא משווה לאספרסו קצר כי הקפה מהבריקה לא דומה לאספרסו בשבום צורה. למען האמת אני לא משוכנע שהוא טעים יותר מזה של מקינטה רגילה. יש לו אמנם קרמה מסויימת, אבל היא לא מוסיפה הרבה בעיני - לא לתחושה בפה ולא למראה של הקפה (הקרמה די גסה ומתפוגגת במהירות).
&nbsp
בקיצור, מוצר נחמד, אבל המחיר גבוה מדי בשביל מה שמקבלים.
 
למעלה