המלצות למשחקי קופסא מגיל 3

נסיה 5

New member
המלצות למשחקי קופסא מגיל 3

אשמח לקבל המלצות למשחקים.
בנוסף גם חוברות שאפשר להתחיל לעבוד איתו על זה.
הוא בן 4 אבל פספס שנה אחת שלמה בגלל בעיה מסוימת.
יש לי שנה שלמה להדביק את הפער הגדול הזה ואשמח לעזרה בנושא הזה.

ממליצה קודם לחשוב מה תחומי העניין שלו

מה הוא אוהב לעשות? איזה תחום הוא יותר מתחבר?
האם דימיון? מספרים? קריאה? צורות? אומנות? מבוכים? יש מלא תחומים...
למידה מתרחשת בקלות ובהנאה כאשר אנחנו משחקים, חווים או עושים את מה שאנחנו אוהבים, כך זה אצלינו המבוגרים ובוודאי אצל הילדים.
אני באופן אישי לא בעד כל חוברות הלמידה למינהם או משחקים שמטרתם ללמד ומתוך כך הם לא באמת מהנים, אלא אם כן הילד עצמו מתעניין בכל אלו. בדר"כ זה לא באמת מעניין את הילד ונוצר תסכול מיותר ותחושה לא טובה אצל הילד.
אני בעד למידה מתוך סקרנות חוויה והנאה, זוהי חדוות למידה אמיתית בעיניי וככזו היא באמת מעשירה את הילד , מפתחת את עולמו הפנימי ומחברת אותו ליכולות ולעוצמות הייחודיות שלו.
אני ממליצה על כמה דברים, תראי מתוך זה מה מדבר אל הילד שלך:
* חוברות של מבוכים / תשבצים ותפזורות לילדים/ מצא את ההבדלים וכו'...
&nbsp
* יש משחק מקסים שנקרא סיפור בקוביות, אלו הן קוביות שמצוירים עליהם כל מיני דמויות או חפצים וצריך ליצור מהכל סיפור דימיוני.
&nbsp
* קלטות שמע, מעשיר מאוד את השפה את הדימיון ואת החשיבה
&nbsp
* מונופול לילדים
&nbsp
* מגנטים של ספרות ואותיות (על המקרר) , לתת לו להשתעשע ולשחק עם זה.
&nbsp
* אפשר להכין לבד תמונות עם מילים תואמות מודפסות על נייר ולניילן, ואפשר לעשות עם זה הרבה מאוד משחקי מילים, למשל - לפזר בחדר את כל הדפים עם התמונות ובתורות להחליט שמותר לדרוך רק על המילים השמחות / מילים עצובות / מילים רטובות (ברז, מים, מטריה...) / מילים חזקות (שריר/ פטיש וכו') ...
&nbsp
והכי הכי ממליצה לשבת עם הילד, לא לקבוע מטרות ויעדים (יש עוד זמן עד הצבא
..... ) ובעיקר - להנות ביחד.
אם יעלו לי עוד רעיונות אז אכתוב.

הייבי

New member
קרוקודיל של פוקסמיינד

קיבלנו אותו מתנה בגיל 3 ועדיין להיט אצלנו אחרי שנה. זה משחק עץ שכולל קרוקודיל עץ מעוגל וגלילים בכל מיני עוביים. צריך לסדר על הקרוקודיל בלי שהם יפלו- זה עובד על תיאום עין יד וקורדינציה ומוטוריקה עדינה. אפשר לשחק כמה שחקנים עם הקוביה או לבד. חוץ מזה, יש לנו משחק חביב של משושים שאפשר לעשות דמויות לפי הכרטיסים או להרכיב תמונות לבד. מלבד שני אלה אצלנו כמעט לא היה עניין במשחקי קופסא- ניסינו כל מיני משחקי התאמה כמו מה החיות אוכלות, מילים בחרוזים ומה נוצר ממה. ניסינו לוטו ומשחקי זיכרון. כל דבר עניין אותו פעם/פעמיים ונזנח לטובת מגנטים, לגו, רכבת עץ ודמויות (מטוסי על, סמי הכבאי וכו)

הייתי עושה ככה

יש באינטרנט אם תגגלי המלצות למשחקי קופסה לגיל 3. תעשי לך רשימה ואז קחי אותו איתך לבחור משחק או שניים שמושכים אותו ומסקרנים אותו. מאמינה שאם הוא יהיה חלק מ הבחירה יהיה יותר רצון והנאה לשחק.

נסיה 5

New member
את זה עושה איתו

הוא הכי מתהלהב שהולכים לקנות צעצועים ואחרי ששנינו ביחד פותחים מתלהב בדיוק לדקה אחת אחרי שמסבירה ומראה לו ובורח...

אני קודם מדגימה לו את המשחק ואז מנסה לספר לו סיפור על ההתאמות/הפכים תמיד מנסה להמציא סיפור בשפה שהוא מבין למשל משחק התאמות של מיץ תפוז, מסחטה ותפוז, אז אני אומרת תראה חמודי, זה מסחטה כמו שעשיתם בגן של יעל לקחתם תפוז עם ריח טוב, שמה הצבע שלו? הוא אומר לי כתום. והנה פה יש מסחטה שכאן סחטת את כל המיץ ולקחתם כוס ושפכתם את המסחטה לתוך הכוס והנה מה מראה התמונה? מיץ. והוא נזכר ומחייך כל מיני דברים שאפשר לעשות לו כמה שניתן בהמחשה...
אבל כשמגיע למספרים בורח,
כשמגיע ליצירה משוגע על למרוח על כל הדף וזה סבבה.
גם עם כל העניין של בצק ללוש ולעשות בידיים כל מיני צורות אוהב לעשות...

רi תם

New member
משחקי קופסא

זהו לא "פער".הפיצי לא באוניברסיטה,הוא לא נתון לסד הישגי.שיכיר העולם בכיף
.
יש המונים של משחקי קופסא עליהם כתוב 2-5.לנו יש כמה מוצלחים של "אורדע" כמו-שייכות,מספרים,גדול-בינוני-קטן,מה אוכלות החיות,איפה גרות החיות,מי אמא שלי וכד'.
אני בעד דיסקים לצפייה בדיוידי ובהם תכנים חביבים (ראי תגובתי לאורים כהורים בשרשור הסרטים) ודיסקי שמע בחגים הבאים עלינו לטובה.
שיהיה לכם כיף ושבת שלווה ומבורכת.

למעלה