הסלט שאהוב במיוחד,,
והמבוקש אצלינו בכול ערב שבת :
סלט סלק-קולרבי-וגזר,בתיבול חמוץ-מתוק:
יש להכינו ערב מראש, ולהכניס לילה למקרר,או לפחות 8 שעות לפני ההגשה,
הצינון במקרר חיוני להשבחת-הטעמים.
וכך מכינים:
לוקחים 2 סלק -אדום בגודל בינוני, ולבשל אותם בסיר קטן, עם מים רותחים,
מכוסה במכסה,לבשל כעשרים דקות בלבד,עד לחצי -בישול.(אין צורך לבשל מעבר לזה.) ולהניח בכלי עם מים קרים ל-5 דקות דקות עד שיצטנן ,ואז לפרוס לפרוסות,
וכול פרוסה לחתוך, לרצועות עבות.)
לאחר מכן, לוקחים קולרבי-: בינוני טרי,לקלף קליפתו ולחתוך לרצועות דקות.
(אפשר במעבד המזון,עם דיסקית הצ'יפס.)
ו- 2 גזרים -טריים ,לקלף מקליפתם, ולגורר בחורים הגדולים של הפומפייה.
לערבב בקערה את כול הירקות החתוכים ,
ולהוסיף תיבול: מערבבים ביחד,כפית וחצי חומץ ,כף רוטב- סויה,כף וחצי סילאן,
כף מיץ -לימון
4 כפות שמן -זית איכותי,(מכבישה קרה.)מלח ,פלפל.
למראה רענון של הסלט,חצי שעה לפני הארוחה, לפזר מעל הכול ירק לקישוט :
חופן פטרוזיה/ סלרי / שמיר קצוצים,כול ירק קצוץ שאוהבים.
ולפזר מעל הכול - 3 כפות גרעיני-חמניות.
סלט טעים במיוחד.
לגיוון ,אפשר להוסיף לסלט,מעט לפני הארוחה,תפוח-עץ, חתוך לרצועות.
מתקבל סלט מעולה,עשיר בטעמים,שנשמר במקרר בקופסה סגורה ,עד 3 ימים .
תכינו ותהנו,ההצלחה מובטחת.