המלצות לספרים טובים + שאלה נוספת

המלצות לספרים טובים + שאלה נוספת

היי, האם תוכלו להמליץ לי על 2-3 ספרים טובים בנושא מדע/אבולוציה או בנושאים שקשורים? האמת שאני מחפש בעיקר 3 ספרים - 1. "השען העיוור". 2. "הגן האנוכי" 3. "חשיבה ביקורתית" (או שזה "בעין ביקורתית"?) האם מישהו יכול לתת לי קצת פרטים על הספרים האלו? מה שם המחבר? מה המהדורה הכי חדשה שלהם? (לדוגמה מצאתי את "השען העיוור" במהדורה משנת 1993, האם זו המהדורה החדשה ביותר של הספר? נדמה לי ששמעתי שיש כבר מהדורה שניה או שלישית שלו). -- -- -- ושאלה נוספת שאינה קשורה לקודמת, האם יש דרך קלה ופשוטה, לדוגמה באמצעות מראות ו/או עדשות (קעורות או קמורות), "לסובב" חפץ ב 90 מעלות? אני מעוניין במיתקן פשוט שכאשר מביטים באמצעותו על בקבוק עומד לדוגמה רואים את הבקבוק שוכב במאוזן. (פשוט העתקתי את תוכן ההודעה מתוך הודעה אחרת ששלחתי לפורום דומה, אז סליחה אם לא הכל קשור לאבולוציה
) תודה מראש!
עמירם.

afon

New member
אני ממליץ לך

על "רובים חיידקים ופלדה" ספר מעולה שמסביר המון דברים בהתפתחות הציוילזציה האנושית. הוא יותר אנתרפולוגיה אבל הוא מכניס בתוכו המון ביולוגיה ואבולוציה.

קצת על הספרים

השען העיוור והגן האנוכי הם של דוקינס (לא זוכר את השם הפרטי,נראה לי ריצ'ארד אבל לא בטוח). את השען העיוור התחלתי לקרוא,לא הגעתי רחוק ונאלצתי להחזיר אותו לספרייה כי הייתי צריך לקחת ספר אחר.

mamluka

New member
ספרים שכדאי

אני הייתי ממליץ לקרוא באנגלית The blind watchmaker - Richard dawkins Climbing Mount Improbable - Richard Dawkins Evolution - Carl Zimmer אלה ספרי כניסה לנושא שהם ממש טובים הם לא קשים ולא מסובכים אני קבר רמה יותר גבוה אחרי שתסיים צור איתי קשר שוב

תודה רבה ../images/Emo45.gif ומבקש פרטים נוספים...

תודה רבה על התשובות, אך האם תוכלו להיות יותר מדוייקים ולהגיד לי מה המהדורה הכי חדשה של ספרים אלו? מאיזו שנה? לדוגמה מצאתי את הספר "השען העיוור" במהדורה משנת 1993, האם תוכלו להגיד לי אם זו המהדורה הכי חדשה של הספר? אני ממש לא רוצה לקנות את הספר הזה ופתאום לגלות שבעצם יש מהדורה חדשה ומעודכנת יותר... תודה!
עמירם.

SilentMike

New member
תחפש באמאזון.

גם המהדורה שלי היא 93 (למעשה ההדפסה היא מ-93. מהדורה יש אחת והיא יצאה באנגליה ב-1986. ל-"הגן האנוכי" לעומת זאת יש שתי מהדורות ואני ממליץ בחום על השניה, שיש בה הערות וגם פרקים נוספים). בקשר למהדורות תבדוק באמאזון את הגרסאות האנגליות. שם כמעט מובטח שתמצא את המהדורה החדשה ביותר. בחנויות הענק של צומת ספרים מחוץ לעיר יש את שני הספרים בערמות. בסטימצקי לעומת זאת קשה יותר למצוא, אבל הספרים נמצאים ברשימת המוזלים.
: אם אתה מחפש בעברית אז תזמין את הספרים המוזלים של דוקינס מאתר סטימצקי, ותוסיף עוד ספר שאתה רוצה, כדי שההזמנה תהיה פטורה מדמי משלוח.

למעלה