המלצות לספרים

nourian

New member
המלצות לספרים

שלום אני חובב אבולוציה, קראתי פעם את הספר ה"השען העיוור" של דוקינס, ומאז יצא לי לקרוא פה ושם מאמרים באינטרנט. הייתי רוצה לדעת אם אתם תוכלו להמליץ לי על ספרים שעוסקים באבולוציה. (ואם כן, אז תמליצו) ובבקשה לא להזכיר את "מוצא המינים" ו"הגן האנוכי" שאני כבר מכיר. תודה.

SilentMike

New member
טוב.

אז חוץ מהשען העיוור הגן האנוכי ומוצא המינים, אני הייתי ממליץ כהשלמה על "הטיפוס על ההר הבלתי סביר".

22ק ו ס ם

New member
אני הייתי ממליץ על..

מוצא המידות הטובות וגנום, שני ספרים של מאט רידלי. גם בוהן הפנדה בא בחשבון. אם אתה מעניין ביישומים של האבולוציה ובשילוב שלה עם פסיכולוגיה תקרא את כיצד פועל המוח של פינקר.

כרמל 1

New member
יש ספר שנקרא 'סוד החיים -

מדע ואבולוציה', אני מקווה שזה מתאים.

Wolverchenus

New member
נשמע אדיר!

מהפרק הראשון. למישהו יש כבר ביקורת מוכנה על הספר שהוא רוצה לחלוק?

Wolverchenus

New member
הספרים שהזמנתי מאמאזון הגיעו!

ואלה הספרים: "הגן האנוכי" "השען העיוור" The language Instinct - Steven Pinker Demon-Haunted World - Carl Sagen The Natural history of Rape: Biological bases of sexual coercion (האחרון כידוע ספר שעשה סערה ענקית בזמנו) לאדע מה איתכם, אבל לי כיף :)

SilentMike

New member
באנגלית?

שמע, כל הכבוד לך. אני לא נוגע בד"כ בספרי עיון באנגלית (מלבד ספרי לימוד. אז אני חייב).

Wolverchenus

New member
כן

זה די סבבה באנגלית. מצד אחד אני מרגיש שאני הרבה יותר מחובר לכותב ומצד שני אני גם קורא ממש מהר באנגלית אז זה לא מפריע לי (מלבד כמה מילים לפעמים שאני פשוט מפספס).. יחי דור האינטרנט מה שנקרא..

אמנון כ

New member
ספרים בנושא אבולוציה

מעבר למה שהוזכר כאן, הייתי בודק את הספרים הבאים: לברוא את עדן מחדש/ לי מ. סילבר פרופ` סילבר הוא פרופ` לביולוגיה מולקולרית, אקולוגיה וביולוגיה אבולוציונית ובתוכנית למדעי המוח. בספר מדהים ומרתק זה הוא מסביר את היכולות וההשפעות הנוכחיות והעתידיות של מדע הביולוגיה והגנטיקה ופותח דלת לעולם קסום ומרתק שבו נוכל לבחור לא רק את מין ילדינו אלא גם את תכונותיהם הגופניות והרגשיות, עולם שבו נוכל ללדת ילדים שהיו תאומים זהים לנו בכל, ובו ניתן יהיה ליצור כמה הורים ביולוגים לילד יחיד. העתיד כבר כאן ובספרו האמיץ מסביר פרופ` סילבר מדוע לא ניתן יהיה לעצור את המדע וכיצד עלול מדע זה ליצור בעתיד הרחוק מספר משפחות ביולוגיות של בני אדם שיהיו רחוקים כל כך זו מזו עד שלא יוכלו להתרבות האחד עם השני. הספר בודק כמעט כל וואריאציה אפשרית של הבאת ילדים לעולם ובוחן לעומק את האספקטים המוסריים הנילווים לתהליכים אלו והזכיר לי במקרים רבים את המאמר שכתבתי אודות "ההתנגשות בין הטכנולוגיה למוסר". למרות שהוא נוטה להיות פרטני מידי לעיתים, הספר מומלץ בחום, ואני בלעתי אותו בשקיקה ונהנתי (כמעט) מכל רגע. לחצו כאן לקריאת מאמר מאתר NRG בעקבות הספר. שבע בנות חווה / בריאן סייקס `שבע בנות חווה` מספר על מחקרים גנטיים שמובילים למסקנות מדהימות בתחום חקר ההיסטוריה האנושית, ובעיקר הפרהיסטוריה - מוצא האדם והתפשטותו על פני כדור הארץ. בספר מובאים מקרים מרתקים שנחקרו באמצעות הגנטיקה - "קרובת משפחה" שנמצאה באנגליה של היום לגופת אדם קפואה בת כ- 5,500 שנה שנמצאה בקרחון ונקראת "איש הקרח", פרשת רצח הצארים ברוסיה, ההוכחה החד משמעית כי בני האדם בכל העולם שייכים לגזע אחד, וכי הניאנדרטלים ושאר דמויי האדם נכחדו לחלוטין ואין להם שום זכר גנטי כיום, העובדה המדהימה כי ניתן לאחזר 95% מאוכלוסית אירופה ל- 7 אמהות יחידות שחיו לפני עשרות אלפי שנים, וגם את כל בני האדם בעולם לאמא אחת שחייה ככל הנראה באפריקה לפני כ- 150,000 שנה. חלקו האחרון של הספר הם סיפורים קצרצרים אודות החיים של כל אחת מאותן 7 אמהות גנטיות שחיה כל אחת בתקופה,ובתנאי אקלים וסביבה שונים לחלוטין. היופי הוא כי לא מדובר במפרט טכני יבש, אלא בסיפורים אנושיים הכוללים מנהגים, תרבויות, טכנולוגיות ועוד ומעניקים מבט מרתק על התקופה הפרהיסטורית. למרות שהסיפורים הללו דמיוניים לחלוטין בתחום האנושי, הרי הם מציגים אורך חיים המבוסס על אינספור ממצאים ארכיאולוגיים מכל רחבי העולם. זהו ללא ספק הספר המרתק ביותר שקראתי בתחום הגנטיקה עד כה והוא מצליח להסביר מושגים מורכבים בצורה פשוטה וברורה גם להדיוטות בתחום, כמוני. הספר כתוב בצורה חלקה וזורמת, והוא מצליח להתחמק ממלכודות אליה נופלים רבים, של העמקת יתר בפרטים שמובילה לספרים מייגעים. מומלץ בחום רב מאוד! *********** הפרטים לקוחים מהכתבה שפרסמתי אודות ספרי מדע פופולרי מומלצים (חלק שני). לינקים לרשימות המלאות תמצאו למטה.

כמובן.

לצערי תורגמו לעברית רק מעט מאד ספרים, בעיקר של גולד, העוסקים באבולוציה כתהליך היסטורי. באנגלית אני ממליץ על: Wonderful Life/ Gould The Miner's Canary/ Eldredge On Methuslah's trail/ ward The Great Dying/ Hsu (יש אומלאוט מעל ה-u, אין לי מושג אם אפשר לעשות אומלאוט ואיך). Origins Reconsudered/ Leaky Evolution/ Strickberger (ספר לימוד אקדמי, אבל כתוב בשפה מובנת). Extinction: Bad Genes or Bad Luck/ Raup The Principles of Paleoontology/ Raup & Stanley (שוב, ספר לימוד אקדמי והפעם די עתיק- 1974- בנושא שנראה די משעמם- אבל כדאי מאד להבין מהו מקור המידע לגבי חיים בעבר) בעברית: אבולוציה מדארוין עד ה-DNA\ גראור (הוצאת האוניברסיטה המשודרת). קובצי המאמרים של גולד (מאז היות דארוין וכו'), יד מלאה שלו.

p_nurit

New member
../images/Emo32.gif ספר נעורים יוצא לאור, עזרתכם

אני בחורה נכה בת 29 וכתבתי ספר נעורים. חלומי הגדול ביותר להוציאו לאור הספר הוא ספר אהבה רגיל אך מזווית מבט קצת שונה, של נערה נכה. מיכל היא נערה טיפוסית הלומדת בכיתה יא', מבלה עם חברותיה וקשורה למשפחתה. כביכול, מדובר בספר נעורים שגרתי עם בעיות יומיומיות ובעיות של הלב. ספר זה מקבל בהמשך צורה של רומן בוגר ונוגע ללב, שכן מיכל היא נערה נכה. מיכל משותקת ברגליה מלידה. החיים השגרתיים שלה מקבלים מפנה כאשר היא מכירה בחור דרך האינטרנט. דבר רגיל בימינו. למיכל זה קצת יותר מורכב כיוון שהבחור בריא. מיכל מבולבלת ולא בטוחה כיצד להתמודד עם הקשר החדש. בטוחה שעולם האינטרנט מנותק מן המציאות, מיכל מחליטה להעלים את בעייתה הפיזית מעיני הבחור והשניים מתאהבים ומרגישים קרובים זה לזה. מיכל לא יכולה לחיות עוד בשקר כאשר דן מציע לה להפגש והאמת על מצבה מתגלה בצורה כואבת במיוחד הן לדן והן למיכל. בעוד מיכל מתמודדת עם שברון הלב הראשון שלה, היא מגלה שעליה להתמודד עם החלטה נוספת. החלטה קשה בהרבה. מיכל צריכה להחליט אם כדאי לה לעבור ניתוח קשה, עם כל הסיכונים הנילווים, בידיעה שהניתוח יכול לאפשר לה ללכת. הספר כנראה ייצא בהוצאת פרדס במהלך יולי, זאת בתנאי ש500 אנשים יסכימו לרכושו ב 30 ש"ח בלבד. אני חושבת שמלבד שזה חלום גדול עבורי, הספר יכול לסייע לנערים/ות נכים/ות וגם להראות גם שנכים הם בעצם כמו כולם. לכן אני מבקשת מכם לסייע לי ולרכוש עותק או/ו להפיץ הלאה. אין זו פרסומת ואינני טרולית. זו פשוט בקשה שתעזור לי מאוד. למי שמעוניין לרכוש שלחו לי שם+דרך ליצירת קשר+כתובת משלוח למייל [email protected]

misipipi

New member
המלצה

מסע בין כוכבים הדור הבא- חקר תרבויות מעניינות

למעלה