ספרים בנושא אבולוציה
מעבר למה שהוזכר כאן, הייתי בודק את הספרים הבאים: לברוא את עדן מחדש/ לי מ. סילבר פרופ` סילבר הוא פרופ` לביולוגיה מולקולרית, אקולוגיה וביולוגיה אבולוציונית ובתוכנית למדעי המוח. בספר מדהים ומרתק זה הוא מסביר את היכולות וההשפעות הנוכחיות והעתידיות של מדע הביולוגיה והגנטיקה ופותח דלת לעולם קסום ומרתק שבו נוכל לבחור לא רק את מין ילדינו אלא גם את תכונותיהם הגופניות והרגשיות, עולם שבו נוכל ללדת ילדים שהיו תאומים זהים לנו בכל, ובו ניתן יהיה ליצור כמה הורים ביולוגים לילד יחיד. העתיד כבר כאן ובספרו האמיץ מסביר פרופ` סילבר מדוע לא ניתן יהיה לעצור את המדע וכיצד עלול מדע זה ליצור בעתיד הרחוק מספר משפחות ביולוגיות של בני אדם שיהיו רחוקים כל כך זו מזו עד שלא יוכלו להתרבות האחד עם השני. הספר בודק כמעט כל וואריאציה אפשרית של הבאת ילדים לעולם ובוחן לעומק את האספקטים המוסריים הנילווים לתהליכים אלו והזכיר לי במקרים רבים את המאמר שכתבתי אודות "
ההתנגשות בין הטכנולוגיה למוסר". למרות שהוא נוטה להיות פרטני מידי לעיתים, הספר מומלץ בחום, ואני בלעתי אותו בשקיקה ונהנתי (כמעט) מכל רגע.
לחצו כאן לקריאת מאמר מאתר NRG בעקבות הספר. שבע בנות חווה / בריאן סייקס `שבע בנות חווה` מספר על מחקרים גנטיים שמובילים למסקנות מדהימות בתחום חקר ההיסטוריה האנושית, ובעיקר הפרהיסטוריה - מוצא האדם והתפשטותו על פני כדור הארץ. בספר מובאים מקרים מרתקים שנחקרו באמצעות הגנטיקה - "קרובת משפחה" שנמצאה באנגליה של היום לגופת אדם קפואה בת כ- 5,500 שנה שנמצאה בקרחון ונקראת "איש הקרח", פרשת רצח הצארים ברוסיה, ההוכחה החד משמעית כי בני האדם בכל העולם שייכים לגזע אחד, וכי הניאנדרטלים ושאר דמויי האדם נכחדו לחלוטין ואין להם שום זכר גנטי כיום, העובדה המדהימה כי ניתן לאחזר 95% מאוכלוסית אירופה ל- 7 אמהות יחידות שחיו לפני עשרות אלפי שנים, וגם את כל בני האדם בעולם לאמא אחת שחייה ככל הנראה באפריקה לפני כ- 150,000 שנה. חלקו האחרון של הספר הם סיפורים קצרצרים אודות החיים של כל אחת מאותן 7 אמהות גנטיות שחיה כל אחת בתקופה,ובתנאי אקלים וסביבה שונים לחלוטין. היופי הוא כי לא מדובר במפרט טכני יבש, אלא בסיפורים אנושיים הכוללים מנהגים, תרבויות, טכנולוגיות ועוד ומעניקים מבט מרתק על התקופה הפרהיסטורית. למרות שהסיפורים הללו דמיוניים לחלוטין בתחום האנושי, הרי הם מציגים אורך חיים המבוסס על אינספור ממצאים ארכיאולוגיים מכל רחבי העולם. זהו ללא ספק הספר המרתק ביותר שקראתי בתחום הגנטיקה עד כה והוא מצליח להסביר מושגים מורכבים בצורה פשוטה וברורה גם להדיוטות בתחום, כמוני. הספר כתוב בצורה חלקה וזורמת, והוא מצליח להתחמק ממלכודות אליה נופלים רבים, של העמקת יתר בפרטים שמובילה לספרים מייגעים. מומלץ בחום רב מאוד! *********** הפרטים לקוחים מהכתבה שפרסמתי אודות ספרי מדע פופולרי מומלצים (חלק שני). לינקים לרשימות המלאות תמצאו למטה.