כמה נקודות:
לפני שאמליץ על ספר ספציפי, אני אתן לך הכוונה כללית:
1. קרא משהו שמעניין אותך, משום שכך יהיה לך יותר חשק להשקיע זמן בלימוד. בנוסף הרבה יותר קל לזכור מילים אם הן מתקשרות לסיפור מרתק או כל דבר מסקרן אחר. אני נוכח בזה פעם אחר פעם.
2. קשור קשר אדוק ל1: קרא ברמה שלך. בשום פנים ואופן לא מאמרים ארוכים שאתה לא יכול לקרוא משפט אחד שלהם בלי לרוץ פעמיים למילון. אם אתה קורא מאמר או סיפור אתה צריך להיות מסוגל להסביר בעברית פשוטה מה קראת, גם אם לא הבנת את כל המילים. הסיבות הן אותן סיבות של נקודה 1.
3. בשביל הפסיכומטרי - קרא משהו אקדמי או קרוב לאקדמי. למשל ביוגרפיה עדיפה על ספר בלשי.
בשביל למצוא ספר מתאים לך לספריה, קרא שלושה עמודים מהספר, ותבדוק שהוא מתאימם לקריטריונים הנ"ל. באופן אישי קראתי פעם את הספר Killing Kennedy והוא היה מעניין וקל יחסית לקריאה. אם אתה מעדיף פרוזה טרי פראצ'ט הוא שילוב של קומדיה ופנטזיה ויש לו אוצר מילים גבוה, אולי אפילו מדי גבוה. להארי פוטר יש רמה בינונית. הספרים הכי מתאימים למתחילים שאני קראתי הם ספרי אגתה כריסטי ופרי מייסון. יש עוד מאות ספרים אפשריים, פשוט תקרא מה שהיית קורא בעברית.
אתה גם יכול לקרוא מאמרים קצרים. באתר englishforeveryone יש מבחר מאמרים מעניינים ברמות שונות. בן משפחה שלי נרשם לאחרונה לאתר פטור והתרשמתי ממנו לטובה מאוד. המאמרים מעניינים (ומלווים בסרטונים) האוצר מילים מצוין והאתר מאפשר לשנן מילים חדשות שלמדת בצורה נוחה. המחיר סביר, אני חושב 200 שקל אבל אני לא בטוח.