המלצות לספרי אנגלית

justwondering

New member
המלצות לספרי אנגלית

שלום לכולם!
אני מתחיל את מסע הפסיכומטרי האישי שלי לקראת מועד דצמבר.
לפי הסימולציה הראשונה שעשיתי, אני עומד על 95 באנגלית.
אני אשמח להמלצות בנוגע לספרים שמתאימים לרמה הזו.

תודה רבה!

justwondering

New member
נושאים זה דבר פחות קריטי

למרות שאני אוהב בעיקר מתח, קומדיה, פנטזיה ומדע

israelmiv

New member
כמה נקודות:

לפני שאמליץ על ספר ספציפי, אני אתן לך הכוונה כללית:

1. קרא משהו שמעניין אותך, משום שכך יהיה לך יותר חשק להשקיע זמן בלימוד. בנוסף הרבה יותר קל לזכור מילים אם הן מתקשרות לסיפור מרתק או כל דבר מסקרן אחר. אני נוכח בזה פעם אחר פעם.

2. קשור קשר אדוק ל1: קרא ברמה שלך. בשום פנים ואופן לא מאמרים ארוכים שאתה לא יכול לקרוא משפט אחד שלהם בלי לרוץ פעמיים למילון. אם אתה קורא מאמר או סיפור אתה צריך להיות מסוגל להסביר בעברית פשוטה מה קראת, גם אם לא הבנת את כל המילים. הסיבות הן אותן סיבות של נקודה 1.

3. בשביל הפסיכומטרי - קרא משהו אקדמי או קרוב לאקדמי. למשל ביוגרפיה עדיפה על ספר בלשי.

בשביל למצוא ספר מתאים לך לספריה, קרא שלושה עמודים מהספר, ותבדוק שהוא מתאימם לקריטריונים הנ"ל. באופן אישי קראתי פעם את הספר Killing Kennedy והוא היה מעניין וקל יחסית לקריאה. אם אתה מעדיף פרוזה טרי פראצ'ט הוא שילוב של קומדיה ופנטזיה ויש לו אוצר מילים גבוה, אולי אפילו מדי גבוה. להארי פוטר יש רמה בינונית. הספרים הכי מתאימים למתחילים שאני קראתי הם ספרי אגתה כריסטי ופרי מייסון. יש עוד מאות ספרים אפשריים, פשוט תקרא מה שהיית קורא בעברית.

אתה גם יכול לקרוא מאמרים קצרים. באתר englishforeveryone יש מבחר מאמרים מעניינים ברמות שונות. בן משפחה שלי נרשם לאחרונה לאתר פטור והתרשמתי ממנו לטובה מאוד. המאמרים מעניינים (ומלווים בסרטונים) האוצר מילים מצוין והאתר מאפשר לשנן מילים חדשות שלמדת בצורה נוחה. המחיר סביר, אני חושב 200 שקל אבל אני לא בטוח.

justwondering

New member
זו הבעיה...

שאם הייתי קורא את מה שהייתי קורא בעברית, הייתי מתוסכל מלהשתמש במילון כל משפט שני...אני מחפש משהו שבאמת אני יכול להנות וללמוד ממנו, בלי שיהיו יותר מדי מילים שלא אדע וככה גם לא אבין את המסופר...

israelmiv

New member
הדבר הכי קל

לפני ספרים רגילים זה ספרים של Penguin Readers ודומיהם. כשסיימתי עם אלה קראתי אגתה כריסטי ופרי מייסון והסתדרתי. ספרים נוספים שקראתי היו הביוגרפיה של קנדי שכתבתי לך עליה וספרים של Bill Bryson (ספרי קומדיה) הכי כדאי לך לקחת ביוגרפיה קלילה.

מקווה שיתנו עוד המלצות.

taksis

New member
קריאה זאת גם דרך לקבל הפוגה מהלימודים

mamitam

New member
המלצות שלי

אני יכול להמליץ לך על ספרים של דן בראון שאני מאוד אהבתי (צופן דה וינצי ודומיהם..). לדעתי לפחות הם מאוד מעניינים וגם ברמה די גבוהה של אנגלית.
יש גם ספרים של הרלן קובן, שהם ספרי מתח "טהורים" שכתובים באנגלית פשוטה וקלה יחסית.

אני הרבה פעמים פשוט הסתכלתי ברשימת רבי המכר בעברית, מצאתי משהו שנראה מעניין (גם אם זה לא היה הבחירה הראשונה שלי לספר בעברית), ופשוט קורא אותו באנגלית.

מעבר לזה, אני ממליץ לך לקרוא מאמרים מדעיים או חדשותיים באנגלית.
יש באתרים כמו: Science , ScienceDaily ואחרים או באתרי חדשות המון מאמרים באנגלית שהכי דומה לאנגלית הפסיכומטרית.
יש מאמרים במלא נושאים (רפואה, טכנולוגיה, פסיכולוגיה, טבע ואיכות הסביבה וכו'..) ובטוח תוכל למצוא נושא שמעניין אותך..
תוכל לשלב את זה עם קריאת ספר וככה תכסה אוצר מילים רחב ומגוון יותר..

taksis

New member
Harry Potter (עשה לי אתנחתא בזמן הלימודים)

והרמה סבירה בהחלט עם שיבוצים של מילים גבוהות בתדירות טובה.

shtark22

New member
בסדר קושי יורד

משחקי הכס - כולם (סדרה מעולה)
שר הטבעות - כולם
מלאכים ושדים
צופן דה ווינצי
ההוביט
*ממליץ מאוד על הספרים האלה - הם עמוסים באוצר מילים טוב, גדול ורלוונטי לפרקים עצמם

-----------------------

gone for good - harlan coben אין לי מושג איך לתרגם (ספר מתח שבאמת מותח)
האיש שחשב שאישתו היא כובע
הארי פוטר 7
הארי פוטר 6
הארי פו.. 5
הארי פ.. 4
הארי 3
2
1 (ממש ברמה של קלה וכיפית, אני התחלתי איתו)

'התעורר אדוני' - ספר קומי משעשע
the fault in our stars

goodluck

למעלה