המלצות לקורס דייבמאסטר

yoavi9

New member
המלצות לקורס דייבמאסטר

שלום.
אחרי הרבה שנים של צלילה החלטתי לעשות קורס דייבמאסטר.
המטרה של הקורס היא בעיקר להינות ממנו ולתת לי את האפשרות לעבוד בהדרכת קבוצות באופן חלקי בעתיד (לא כעבודה עיקרית, כתחביב).

אני מתלבט איפה לעשות את הקורס ואשמח לשמוע המלצות.
שמעתי שהרבה אנשים עושים בקו טאו או בהונדורס.
מבחינתי אני לא פוסל גם לעשות בשארם, צללתי שם פעמים רבות ונהנתי מאוד.

מה שחשוב לי זה שההכשרה תהיה מקצועית, שהצלילות יהיו יפות ושזה יהיה איזור שאני גם אוכל להרגיש בו בחופשה (בטן גב, מסיבות, אנשים טובים...).

אשמח לשמוע המלצות עם פירוט למקומות ולמועדונים.

תודה מראש :)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני חושב שאתה קצת מבלבל בין קורס דייבמסטר לבין חופשת צלילה

&nbsp
ממליץ לך להפריד בין הדברים.
&nbsp
קורס דייבמסטר הוא קורס רציני הכולל הרבה חומר ולא מעט עבודה קשה (קורס הצלה) וזה לא בדיוק הזמן להנות מבטן גב וממסיבות.
&nbsp
הנקודה החשובה ביותר לדעתי בבחירת הקורס הוא זהות המדריך ואם יש עניין לעסוק בזה באופן מקצועי אז אולי גם הארגון המסמיך.
&nbsp
ההמלצה שלי היא לעבור את הקורס באופן רציני ואחר כך לאתר אתרי צלילה שיענו על שאר הדרישות שלך.
&nbsp
כמובן שאם המטרה היא רק לקבל תעודה התעלם מכל מה שכתבתי לעייל.
&nbsp
ב ה צ ל ח ה

bkeilat

New member
ואני חושב שאתה מבלבל בין ישראל לשאר העולם

בעולם כמו שכתב הרבנצרן מקובל לעשות קורס דייבמאסטר במשך תקופה של חודש חודשיים לפחות. אצלנו (המועדון של שולמית) אנשים דווקא כן באים מחו"ל לעשות DM במשך חודש חודשיים באילת ומאד נהנים. תכני הקורס נפרסים ע"ג תקופה ארוכה, וכל יום החניך משתתף בצלילות או בקורסים, ועוזר קצת בעבודות במועדון (שמעתי שיש מקומות בחו"ל שמבלים רוב הזמן בעבודות משק האלה ולא בצלילות). ואחרי הקורס הם באמת דייבמאסטרים מקצועיים שיכולים לעבוד בכל מקום או לעבור את קורס המדריכים ביתר קלות, לא כמו מי שעובר קורס DM מינימאלי של 8 ימים כמו שאני עשיתי לפני 20 שנה.

האם אתה מחפש קורס או תעודה?

אם אתה מחפש תעודה של דייבמאסטר, תרגיש חופשי להגיע לכל מועדון בעולם ולשלם כסף (או לעבוד) תמורת התעודה.
אבל אם אתה מחפש קורס רציני:
א - הכי חשוב זה המדריך!
ב - קורס דייבמאסטר של פחות משבועיים זה בדיחה עצובה (במיוחד אם מוסיפים קורסי עומק והצלה לזמן הקצרצר הזה)
ג - הארגון הוא חשוב, אבל לא עד כדי כך... בכל מקום שתרצה להתקדם הלאה (קורס עוזר/מדריכים) מקבלים תעודות דייבמאסטר מכל ארגון בינלאומי מוכר.
ברוב המועדונים שלא יסכימו לקבל אותך בתור דייבמאסטר כי "זה לא הארגון שלנו", לא היו מקבלים אותך גם ככה כי "לא עשית את הקורס אצלנו".

גילוי נאות:
אני מדריך צלילה באילת, ומתפרנס מהדרכה

רבנצרן

New member
יש הרבה מקומות ואפשרויות

ולשייח' ואבנר - לדעתי כוונת הכותב היא לעבור את ההכשרה באחד מאיי הצלילה (אוטילה ורוטאן בהונדורס, קו-טאו בתאילנד, אולי פיליפינים וכן הלאה) או המרכזים שמושכים תיירים מכל העולם והחיים בהם סובבים סביב עולם הצלילה. אם כך הוא - יש כאמור הרבה אפשרויות - באמריקה ובקאריבים יש את הונדורס אבל גם בקולומביה יש מקומות נחמדים (לצערי לא מכיר את האזור בכלל). באסיה יש המוון אפשרויות: בתאילנד יש את קו-טאו, קו-פיפי ואולי גם את אזור קראבי (על החוף של ים אנדמאן - לא רחוק מקו-פיפי). בפיליפינים יש הרבה מאד יעדים וגם וייטנאם היא אופציה אפשרית עם כמה מקומות נחמדים. אני אישית יכול להמליץ על קו-טאו: הדרכתי שם שתי תקופות של חודש וחצי-חודשיים (לאחר שעשיתי השתלמות של מדריכי התמחויות) והיה נהדר. בקו-טאו יש הרבה מועדונים ואפשר לעבור קורסים של פאדי וגם SSI. הקורסים נמשכים על גבי תקופה של חודש פלוס ובמהלכה לומדים גם את החומר המקצועי, גם את העבודה במרכז צלילה וגם צוללים ונהנים (וטיפ קטן: יש הרבה חברה שהגיעו לדייבמסטר והמשיכו בסוף גם לקורס מדריכים
). מדובר בתקופה של מעין "התמחות" במועדון (Internship) שבמהלכה אפשר לצלול חופשי וגם ללמוד אבל גם לצלול ולהנות. אני משער שבמועדונים בהונדורס (אוטילה ורוטאן) וכן במקומות אחרים בעולם הצורה דומה. בהצלחה!

למעלה