המלצות לקראת ראש -השנה המתקרב:

ויוי 25

Well-known member
כידוע לכולם "מטעמי ראש–השנה" עשירים בפחמימות ,
ולכן חשוב להתייחס אליהם בחג זה במיוחד.
ובכדי לשמור על איזון הסוכר בדם, מומלץ לטעום מסמלי החג במינון מינימלי- כדי לשמור על בריאותנו בחג המתוק שמתקרב.

כדאי לדעת כי בכפית אחת גרגרי- רימון יש = 10 גרם פחמימות.

ב-5 כפות של לוביה יבשה - 10 גרם פחמימות.

סלק-אדום: ב -5 כפות סלק - 4 גרם פחמימות .

3 כפות דלעת = 2 גרם פחמימות.

2 סוגי תמרים:
התמר הצהוב הטרי -מכיל 2 גרם פחמימות ליחידה אחת,
התמר-המיובש מכיל 10 גרם פחמימות ליחידה.
לכן, כדאי להעדיף את התמר הצהוב והטרי , ולא את התמר המיובש.

בכל הטעימות הללו אנו מגיעים בקלות ל- 30 גרם פחמימות.
ואלו רק הטעימות שבקטע "הברכות"- וזאת בטרם הגענו לתפוח –בדבש,
ולכול מנות הארוחה החגיגית עצמה.
תפוח עץ שלם מכיל כ- 14 גרם פחמימות!
וכפית אחת דבש 7 גרם פחמימות! לכן כדאי להמעיט בכמויות שנטעם.


בעת שניתן את הדעת לכמות הפחמימות, נוכל להצטמצם לצריכת מינונים קטנים
בעת ה"טעימות" - כך לא נזיק לעצמנו בקפיצות -הסוכר.

והבשורה הטובה לחולי-הסוכרת היא: המנות העיקריות:
אפשר בחג זה להינות ללא חשש מאכילתם של תבשילי -הדגים ,מאכלי -עוף,
ואכילת בשר- בתוספת שפע ירקות טריים.
אפשר גם לגוון את התפריט במנה של ירקות אפויים בתנור,(כמו כרובית, ברוקולי -חצילים, קישואים.) וגם אפשר לשלב בתפריט מרקים: מרק-עוף או-מרק ירקות-
עתירי ויטמינים ומינרלים.)

לאיזון הסוכר בדם חשוב להימנע לגמריי מתוספות של תפו"א ,אורז -שהם
ממש עתירי פחמימות, ולהימנע ממוצרי-דגן כמו : קוסקוס, חיטה, ושאר הדגניים, הידועים כמקפיצים את הסוכר בדם ללא שליטה.
עדיף להעשיר את מנות -הבשר בתוספות סלטי -ירקות טריים כמו מלפפונים,חסה ,
עלי -בזיליקום עלי-כרוב, רצועות פלפלים מכול הצבעים, עלעלי- נבטים,
ובתוספת שקדים טבעיים לא קלויים - וגרעיני חמניות קלופים, המוסיפים לבריאותנו .

לזכור "לפני הארוחה מומלץ לשתות כוס גדולה מים או סודה- ואפילו 2 כוסות,
וגם לאכול מלפפון טרי או שניים, זה יאפשר לכם בהמשך לא לחוש תחושת רעב,
ואז תאכלו לטעום בהנאה טעימות קטנות של כול המנות, ללא תחושת ריקנות
וללא צורך לזלילת כמות גדולה.

שתהיה לכולכם שנה מבורכת,
שנת חוסן ובריאות!
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה