המלצות לרופא מעקב במרפאת קטוביץ

המלצות לרופא מעקב במרפאת קטוביץ

של הכללית-אני בשמירת הריון ובמעקב מרפאת הריון בסיכון בבי"ח.הייתי פעם אחת, אחרי קשירת צוואר, וזומנתי לפעם נוספת בקרוב. אין לי מושג עדיין אם במרפאת הריון בסיכון בבי"ח, עושים גם מעקב "רגיל" ושולחים לבדיקות כמו "העמסת סוכר"(עוד לא הגעתי לשלב), ולבדיקות שגרתיות ומקובלות נוספות,שמאפיינות כל הריון, גם לא בסיכון, ושאיני יודעת אפילו מה הן, ואשר עד כה הופניתי אליהן ע"י רופאי הפרטי(היקר כספית).חשבתי, שאם מרפאת הריון בסיכון לא מכסה/לא תכסה את "המעקב הרגיל" (ואני לא יודעת באיזה תדירות אוזמן לשם)-כדאי לי ללכת לרופא טוב ומומלץ במיוחד, בנוסף, במרפאת "קטוביץ"(מרכז בריאות האישה של הכללית בצפון ת"א) הקרובה למקום מגורי, ולקבל "גיבוי" נוסף למרפאה בבי"ח, בלא תשלום נוסף.מה דעתכן?האם גם אתן נוהגות כך/או שאתן סבורות אחרת?אשמח לשמוע כל דעה ולהנות מנסיונכן.כן, אודה להמלצה על רופא מצויין בקטוביץ, במידה ואצטרך "גיבוי" או "תוספת" למרפאה בבי"ח, במקום הרופא הפרטי שעשה עד כה המעקב.

ועוד שאלה:סימנים שצריכים להדאיג?

אני בשמירה, אחרי קשירה בשבוע 18.כיון שמעולם לא ילדתי /חוויתי צירים/ירידת מים-אני לא חודעת מה אני אמורה להרגיש בכל אחת מהתופעות הנ"ל, ומה צריך להדאיג אותי ולהריץ אותי למיון/לפחות לגרום לי לצלצל לרופא כלשהו.תוכלו לתאר לי מה/איך מרגישים בציר/ירידת מים? למשל, אני מחליפה תחתונים אחת ליום, ואני מוצאת שם רטיבות ללא צבע או ריח.האם זה שתן?האם יש דליפת שתן בהריון?האם זה חס וחלילה דליפה ממי השפיר?

לגבי המעקב, אני חושבת שהיי ריסק

למדי. לגבי סימנים: הפרשות מרובות יותר בהריון הן דבר שכיח. אם זה באותה כמות ומרקם בכל יום, סביר שזו הפרשה. למי שפיר יש לרוב ריח אופייני הדומה לנוזל זרע, אך הריח לא תמיד קיים. לגבי צירים, חשים התכווצויות והתקשויות של הרחם. יש נשים (אם כי פחות שכיח בשבוע כמו שלך) שחשות את הכאב מן הגב או בשוקיים. התכוציות לא סדירות ולא תדירות הן דבר תקין בכל הריון, אבל אם תרגישי יותר מידי (מקווה שלא) אז כדי לפנות בהקדם לבדיקה.

הי אמא של פלפלון.חששתי שההפרשה

(רטיבות שקופה, כמו מים רגילים,ללא ריח, שלא היתה קיימת קודם לכן), היא ירידת מים, ולאחר התייעצות טל' עם המיון, נסעתי לשם, ו"ביליתי" את מרבית היום שם, לפני שראיתי את התגובות לשאלתי.הרופא סבר שזה זיהום ונתן לי טיפול, אבל אני נוטה להניח(אם כי לא בטוחה), שאולי בשל לחץ ההריון על שלפוחית השתן, יש דליפה לא רצונית ובלתי מורגשת של שתן(ופשוט חוש הריח שלי בוגד בי, ולא זיהיתי שמדובר בשתן), שקורית לי לאחר ישיבה בזווית של 90 מעלות.נראה לך הגיוני מנסיונך/מנסיון של אחרות?והאם תיתכן בכלל דליפה "קטנה" של מי שפיר, מידי יום?או מידי פעם?מה דעתך?(שכחתי לשאול את הרופא, ואני לא במוד של לחפש עכשיו ספרים ולסות לאתר תשובה).מודה לך מקרב לב על ההתייחסות המהירה והמקיפה מאמש.

גילי של צילי - כנסי...

גמני גרה באיזור קטוביץ', גמני מטופלת שם בהריון בסיכון. זה לא הריון ראשון שלי, ההריון הראשון היה תקין ועברתי שם מעקב רגיל ובריא, אצל ד"ר דווידסון. היה אחלה. מאז עברתי 3 הפלות, עשיתי בירורים והתייעצויות אצל פרופסור קופרמינץ - פרטי וגם באיכילוב, אבל כרגע, בהריון הנוכחי אני במעקב גם אצל דווידסון שהוא "מנהל היחידה להריון בסיכון" בקטוביץ', וגם במעקב מידי פעם באיכילוב. תראי, מבחינתי הוא אחלה, אני די ותיקה אצלו. מקצועית אני לא 100% שלמה איתו, לכן אני גם באיכילוב ובפרטי, אבל בשביל מעקב שגרתי הוא בסדר, ואלי הוא גם מאד נחמד. אני יודעצת שהוא שנוי במחלוקת כאן... יש שם אחות ספציפית שעושה מעקב להריון בסיכון...מזמינים אליה תור. תראי, כל אחת ובעיותיה, אבל לי כרגע הקומבינה של הפרופסור+ דווידסון זה בסדר ומספיק, אני מרגישה מטופלת ומכוסה מכל הצדדים. אז קשה לי לייעץ לך מה לעשות... יש שם עוד רופאים - אבל הוא זה שמטפל בהריונות בסיכון...את יכולה לקבוע אליו תור ולהתרשם בעצמך ממנו ומהמרפאה, יש שם אחיות נחמדות והכל סה"כ תחת קורת גג אחת... וואו, יצא לי ארוך, מקווה שעזרתי...

הי מקווה.ביליתי במיון נשים אתמל ורק

כרגע קמתי מהמיטה, אחרי ניעור פסיכולוגי שעברתי מרופא בבקור במיון(שאולי חיפפתי בשמירת ההריון, ושאשלם על כך ביוקר).אני חששתי שאם אקבע אצל רופא כמו דווידסון "כגיבוי" למרפאת הריון בסיכון באיכילוב, לא אקבל יותר טפסי 17 לאיכילוב, כי לצורך הביקור הבא באיכילוב אמרו לי שאני צריכה את אישור דווידסון.החשש שלי שיגידו במרפאה(או שהוא עצמו יגיד), שאם אני במעקב שלו, הוא מספיק טוב-והקופה לא תבזבז עלי כסף ותשלח אותי לאיכילוב, ואז אולי כדאי "להתחכם" ולקבוע מעקב אצל רופא מצויין למעקב להריון "רגיל" בקטוביץ.האם השיקול שלי(שכדי לשמור לעצמי הסיכוי לטופס 17 למרפאת הריון בסיכון באיכילוב-לא כדאי לקבוע אצל דוידסון) נראה לך הגיוני?ושאלה נוספת-האם אין חפיפה בין מעקב איכילוב למעקב של דווידסון או למעקב אצל פרטי, כפי שאת עושה, והם בעצם שולחים לאותן בדיקות, או שלכל אחד יש תרומה משלו?כמובן, שיש נעלם בלתי ידוע-אולי אחרי 2 בקורות במרפאת הריון בסיכון באיכילוב(שמנהלה הוא קופרמינץ, כידוע לך), לא יזמנו אותי יותר לשם, ואז אצטרך ללכת על מומחה ספציפי להריון בסיכון, ולא ל"גיבוי" אצל רופא "רגיל" למעקב.תודה תודה על התייחסותך, והצלחה גדולה ומלאה.

גילי של צילי - כנסי, סוד קטן..

דוידסון נותן לי הפניות לטופסי 17 לקופרמינץ באיכילוב, הוא מכיר אותו ומכבד אותו ואת המילה שלו, ובצדק, כלומר...יודע את מקומו בשרשרת...במילים אחרות - אם הוא יודע שאת פציינטית של קופר - הוא נותן עוד יותר כבוד ויחס..(שששששששששש) דוידסון יודע שאני מתייעצת עם קופרמינץ, ואמרתי לו שקופר רוצה לראות אותי, והוא אמנם לא קורן מאושר - אבל נותן...קופרמינץ ביקש לראות אותי שוב בעוד 4 שבועות כדי לשקול המשך מינוני תמיכה, ודווידסון לא אומר מילה, אלא נותן הפנייה... מה שכן, נדמה לי שהוא אמר שיכול לשלוח אותי רק 4 פעמים לייעוץ באיכילוב, אז קחי בחשבון. אני מגיעה לאיכילוב רק כדי לגבות את עצמי ואת דווידסון, לשקט נפשי, ולשמוע שהכל בסדר. (לפי הצורך - אם יש...) אגב, אם את מזמינה תור להריון בסיכון באיכילוב - ואת רוצה רק את קופרמינץ - תזמיני רק לימי שני! אני כאן אם את צריכה עוד משהו.

sigalits

New member
היי גילי של צילי

כמוני כמוך, גם אני אחרי ניתוח תפר ובשמירת היריון. אני מטופלת אצל רופא פרטי, מכיוון שאני למודת אכזבות מהרפואה הציבורית ובגלל שההיריון הוא כה יקר, החלטתי ללכת על הטוב ביותר. (אני מטופלת אצל פרופ' זיידמן). בקשר לשאלה שלך, בהיריון הקודם, היריון של שלישיה, לאחר אובדן שני היריונות ובטח שבסיכון גבוה הייתי תחת שרביטו של דווידסון ואין לי אלא מילים רעות להגיד עליו. נכון שכל מקרה הוא לגופו אבל יחס כזה מזלזל לא פגשתי. אחרי כמה חודשים עברתי לפרופ' כהן והוא נפלא. אמנם הוא לא מהטיפוסים 'הנחמדים' אבל הוא מקצועי לעילא ולעילא, ומתייחס ברצינות לכל בעיה שהמטופלת מעלה. אני יודעת שיש שם עוד רופאים מצויינים, אבל שכחתי את שמם. אני חושבת שאחד מהם הוא ווליוביץ'. אני מחזיקה לך אצבעות להמשך הריון קל ותקין. סיגלית

הי סיגלית.מגיבה רק עכשיו, כי ביליתי

במיון, ואח"כ נמלאתי יסורי מצפון שעמדתי עד כה לא מעט(אמנם בבית) ולא קמתי מהמיטה למחשב.מה ההנחייות של פרופ' זיידמן לאופן השמירה?מה מותר ומה אסור?והאם, לדעתך, המעקב אצלו ממצה, בלי צורך במרפאת הריון בסיכון? תודה על התייחסותך, והחזיקי מעמד עד הסוף המוצלח מאד מאד.

sigalits

New member
תשובה לשאלתך

קודם כל, אני שמחה ששיחררו אותך מהמיון ואת בסדר. שנית, לא היו לפרופ' זיידמן הנחיות מפורטות חוץ מאשר שאם יש דימום, חום או כאבים חזקים להתקשר ישר אליו והוא יפנה אותי אם למיון או לבדיקה דחופה אצלו בקליניקה וכמובן לנוח אם צריך. אני מאוד מרוצה מהמעקב אצלו גם בגלל שהוא זמין בכל שעה של היום. חוץ מהידע הנרחב הוא גם בן אדם נחמד. שותף איתו בקליניקה ד"ר וולמן אצלו עשיתי את השקיפות והסקירה וגם ממנו אני מאוד מרוצה. אני מסתפקת רק במעקב אצלו גם משום שמניסיונות עבר, לכל רופא יש דיעה משלו ואני חושבת שהגעתי למצב שאני רוצה ואכן סומכת על הדיעה של הרופא שלי. מקווה שעזרתי ובהצלחה בכל, סיגלית

למעלה