המלצות לשיחת COLD CALL

חדוה26

New member
המלצות לשיחת COLD CALL

שלום לכם,

אני רוצה לומר שאני נהנית מהפורום ונעזרת בו המון...הרבה מהתשובות שקיבלתי כאן יושמו בשטח וזה מעולה.

אני יועצת לעסקים משפחתיים ומשלבת גם יעוץ עסקי וגם ארגוני בעסק משפחתי. כעת אני בשלב שרוצה להגביר את מספר הלקוחות ולכן החלטתי להתחיל בשיחות טלפון לצורך קביעת פגישת היכרות. בפגישת ההיכרות אני מתכוונת לבדוק את הצרכים וגם לדבר על התועלות שבליווי.

אני אשמח לקבל המלצה למשפט פתיחה שרצוי שאומר למנהל העסק כך שבסופו של דבר אשיג את הפגישה? האם ישר לדבר על תועלות? מה בדיוק להבטיח בטלפון וכו'.

אני מתלבטת עם זה כבר כמה ימים והחלטתי לבקש את עזרתכם

תודה

הי חדוה, ראשית אני שמח שאת נהנית, לשאלתך...

1. מאוד ממליץ לך להוסיף חתימה עם פרטי העסק שלך טלפון וכדומה.
2. האם יש לך אתר? אם לא כדאי לחשוב בהחלט על אתר.
3. אם לבית, רצוי להתקשר ככלל לאנשים בשעות הערב סביב 19-20, ולוודא שהזמן נוח להם לשיחה.
4. הציגי את עצמך ואת נושא השיחה במיספר מילים קצובות וממוקדות שניתן יהיה להבין במי ובמה מדובר לדוגמא:
"ערב טוב, מדברת חדוה מ...(שם העסק או עיסוקך), (לוודא עם מי משוחחת בצד השני) אני משוחחת עם אורית?...
אם מתקשרים לעסק, כמובן בשעות העבודה, אני אישית אוהב את ימי סו"ש , רביעי חמישי.. בשעות הצהריים ומעלה לדעתי, אפשרי גם בבוקר דוגמא:
צהריים טובים/שלום מדברת חדווה (שם העסק או נושא השיחה ב 3 מילים), אם מי אפשר לדבר בנושא ייעוץ וקידם העסק המשפחתי?"....לאחר שהגעת לאדם הנכון לשאול אם נוח לו/לה לשוחח כרגע בקצרה על....(נושא התמחותך).
5. אם הפגישה הראשונה אינה כרוכה בתשלום, כמובן לציין זאת כדי להתגבר על חסמים והתלבטות של הלקוח הפוטנציאלי.
6. אם ניתנה לך הזדמנות להציג את עצמך ואת סיבת ההתקשרות, הציגי במשפט את ניסיונך, ואת התועלת שאת עשוייה להפיק עבור העסק המשפחתי.
7. קבעי פגישה כמובן במקום ובזמן שנוח ללקוח, חשוב! תגיעי לפגישה מוכנה עם מידע מודיעיני ככל שתצליחי לאסוף לגבי העסק/המשפחה חולשות וחוזקות.
8. חשוב! כלל זה של איסוף מודיעיני על הלקוח הפוטנציאלי חשוב מאוד עוד לפני הפנייה הראשונה ללקוח, מידע זה כוח..
9. חישבי על אופציות של שיווק החל מפה לאוזן, יחסי ציבור, פרסום, נטוורקינג, קבוצות שותפים עיסקיים, פורומים וכיו"ב.
ואחרון חביב, נהלי רישום והפקת לקחים מכל שיחה פגישה, כך תשתפרי ותשדרגי את יכולותיך והצלחתך.
בהצלחה!

חדוה26

New member
תודה רבה

מוטי שלום

אני מודה לך מאוד עבור התשובה המפורטת.
אני אכין תסריט שיחה אפשרי כך שיהווה בסיס כלשהו לשיחה וזאת על בסיס ההמלצות
אם תהיינה עוד שאלות אני ארגיש נוח להמשיך לשאול זאת כאן
המון תודה

חדוה יוסף
יעוץ לעסקים משפחתיים
נייד: 054-9039990