המלצות לתואר שני

luelove

New member
המלצות לתואר שני

היי,

אני במסע המפרך אל הספא.. כרגע אני עושה התנדבות שכרוכה בעבודה עם ילדים. במסגרת ההתנדבות יש לנו פסיכולוג קליני שמדריך אותנו בעבודה עם הילדים. עברו חודשיים וקצת מאז התחלנו לעבוד יחד וליפני שבוע שאלתי אותו האם יוכל להמליץ עלי לתואר שני בקלינית. הוא אמר שזה קצת מוקדם בשיבילו לדעת - ידעתי אותו בכך שההרשמה החלה ואין עוד הרבה זמן (עוד כ20 יום בערך) להגיש את ההמלצות ואת הטפסים. עוד הוא אמר לי שעדיף לי לשלוח שתי המלצות וחזר על עצמו שנית שעדיף שמישהו שמכיר אותי טוב יותר ימלא עבורי המלצה..

השורה התחתונה היא : האם כדאי לי בכלל לתת לו להגיש עלי המלצה ? יכול להיות שהוא ניסה לנפנף אותי ? מה אתם חושבים ? אולי סתם עצלות ? זה הרבה טפסים סך הכל..
אולי אני סתם אוכל כאפות :) ?

אנא שתפו מחשבותיכם

ofir_y

New member
זה די פשוט

הוא אמר לך בפירוש שהוא לא מעוניין לתת לך המלצה כרגע (וכנראה בצדק, אם הוא בקושי מכיר אותך), עדיף לך לא לקחת ממנו המלצה.

Optimistic Girl

New member
זה רק חודשיים

אתה לדעתי
מבקש ממנו יותר מידי!!!!

צריך להתנדב כשנה כדי לבקש המלצה טובה ואיכותית...
וגם צריך לקבוע מראש עם מקום ההתנדבות
ז"א לשאול האם אחרי שנה במידה והכל בסדר יתנו המלצה...

בהצלחה

זה לא עצלנות, כדאי שתחשוב אם יש אלטרנטיבה

מנסיון, המלצה שניתנת אחרי חודשיים לא שווה הרבה. אני עכשיו אמורה לכתוב המלצה על מישהי שאני מכירה מאוקטובר- כלומר 4.5 חודשים, וזה ממש מעט. הסכמתי כיוון שאין לה ברירה אחרת, ואין לה מקור אחר להמלצה - אבל הבהרתי לה שזו המלצה לא מאוד מוצלחת, לא כי היא לא מוצלחת, אלא פשוט כי לא היה לי מספיק זמן להתרשם ממנה ובוודאי לא לראות מה מידת היכולת שלה לגדול, לעבור תהליך, לצמוח בתוך הקשר עם הנערה שהיא חונכת ובתוך הקבוצה ועוד ועוד.

מבחינתי, היכולת "לעבור תהליך" היא המדד העיקרי להמלצה - לא נולדים פסיכולוגים, אלא מתחנכים לחשיבה הזו, לשפה הזו, להתנהלות, וזה משהו שגדלים לתוכו בתוך הדרכות. ואם אין לי את המרחב לראות את הדברים האלה, היכולת שלי לכתוב המלצה משמעותית היא מאוד מאוד מוגבלת.

בקיצור, נראה לי שהפסיכולוג רומז לך בצורה די ברורה שלא נראה לו שהוא יכול לכתוב משהו משמעותי - ושאם יש לך אלטרנטיבה, עדיף להשתמש בה מאשר במה שהוא יכתוב. לא כי הוא מתעצל (אגב, זו חלק מחובתו כלפיך במהלך ההתנדבות), אלא כי זה לא לטובתך. ובמצב כזה, באמת עדיף לך לא להישען עליו.

luelove

New member
חבר'ה .. תודה

כנראה שטעיתי בהבנה שלי את טיב ההמלצה הזו. חברים מסביבי טוענים שזה משהו פרוצדורלי יותר מאשר משהו מעמיק וכנה, ואכן הם גם מקבלים המלצות בצורה פשוטה מאנשים איתם ההיכרות היא דיי שטחית. כל הסיפור הזה גרם לי לחשוב שהפסיכולוג בעצם חושב שאני לא מתאים. זה היה פחות מפריע לי אם הייתי מרגיש שלא הולך לי טוב בעבודה יחד איתו אבל הרגשתי דווקא יחסית טבעי ובסדר. הבטחון שלי בהתאמה שלי אם כן, דיי נפגע. אז רציתי להודות לכם, דבר ראשון החזרתם לי את הבטחון ודבר שני שיפרתם לי את היחסים העתידיים עם הפיסוכולוג ההוא שכן כעת נבין אחד את השני יותר טוב.

בקיצור תודה

למעלה