המלצות מד"ב

המלצות מד"ב

טוב חבר'ה, מחר אני חוזר לצבא ואין לי דברים לקחת לקרוא איתי, הכל כבר נקרא, אז מכיוון שאני בפורום חנונים, מה יותר טבעי מלבקש המלצות לספרי מד"ב? רצוי של ארתור סי קלארק (חוץ מראשמה והאודיסאיה בחלל המוכרים לי כבר). תודה מראש, קולגות!

chuchi46

New member
מצטערת, אבל הפעם באמת אין לי מושג

מה לכתוב לך שכדאי לקרוא... אני לא ממש קוראת סיפריי מד"ב, ולקח לי המון זמן להבין שאתה מתכוון לסיפריי מדע בידיוני (נידמה לי XP)... אממ... ז'ול וורן כותב יפה... אני פשוט אוהבת סיפריי פנטזיה והרפתקאות... מצטערת.

Tiki Torch

New member
יש המוןןן

אני ממליץ לך על סדרת המשחק של אנדר יצא לא מזמן אפילו ספר חדש בסדרה "צלו של הענק" וגם יש את סידרת חולית שאני בטוח שלא קראתה את כולה וכמובן כמובן יש את ספרי אנדימיון המעולים...

V e n e r a

New member
שאלה

קראתי את המשחק של אנדר והתאהבתי בו, אבל אמרו לי שלא כדאי לקרוא את ההמשכים כי הם נופלים ממנו... מה אומרים?

PieOMy

New member
כדאי ועוד איך

בעיקרון ההמשכים מתפצלים לשתי סדרות שונות- של אנדר ושל בין. לדעתי, שני ההמשכים של אנדר (קול למתים וקסנוסייד) הם ספרים טובים מאוד. כן, הם נופלים מהמשחק של, אבל זה לא אומר שהם לא עומדים בזכות עצמם. בעיקרון אין כל כך קשר בין העלילה של אנדר להמשכיו מלבד השימוש באותן דמויות (אנדר וולנטין). ילדי המחשבה הוא לדעתי סיום עגום לסידרה. סידרת הצל (...של אנדר, של ההגמון ובובות צללים) גם מתחלקת בעיני לשניים. הצל של אנדר הוא ספר מעולה שסוקר את העלילה של המשחק של אנדר מהעיניים של בין. שני ההמשכים לדעתי פחות טובים. אני ממליץ בחום.

V e n e r a

New member
תודה ../images/Emo140.gif

הצל של אנדר נשמע לי בסדר, אני פשוט אוהבת את הצד הפסיכולוגי והמדעי ופחות את הבדיוני הטהור, ולקראת סוף הספר, זה הולך לכיוון שונה לגמרי, ומרגישים כאילו זה הכנה לספרי המשך... קצת עיצבן אותי העניין...

PieOMy

New member
בבקשה

לא סתם הרגשת את זה. אנדר במקור היה סיפור קצר שהיה אמור להישאר כזה, ואז הגיע הרעיון לקול למתים, שם יש דמות של דובר המתים, ואורסון החליט שהדמות צריכה להיות אנדר. רק אז הוא החליט להפוך את המשחק של אנדר מסיפור קצר לרומן כדי שיהיה תשתית להמשך. מומלץ לקרוא את הסיפור הקצר ואת ההסבר על ההפיכה שלו לרומן בספר- מפות במראה.

Tiki Torch

New member
סדרת הצל היא דווקא יותר אהובה עליי

מאשר סדרת קול למתים כי אני אוהב יותר את האסטרטגיה הצבאית ובכללי בין הוא אחד מהדמויות האהובות עלי וממש כדאי לך לקרוא את הספרים האלה...

nikita j y

New member
../images/Emo80.gif../images/Emo45.gifמסכימה.

בכלל לא אהבתי את ההמשכים, אבל הסדרה של בין פשוט נהדרת. והצל של הענק פשוט... שנון, זה נפלא.

ההמשכים הם דרך ליצור סאגה.

אישית אני חושב שאין לאורסון סקוט קארד את היכולת הזאת. "המשק.." היה ספר מצויין שהחוזק שלו הוא כעלילה יחידה שנגמרת ומתחילה בספר אחד. פרנק הרברט וספרי "חולית" שלו (קראתי את כל הכרכים בכל מקרה, גם של הבן שלו, אבל תודה על ההמלצה בכל מקרה) הם רחבים יותר מבחינת הנושאים בהם הנושאים, ומרתק מבחינת התפתחות היקום של "חולית".

אז אני ממליץ

על בארקר("אבאראט" לא משהו, אבל "המארג" נהדר), גיימן, ואם אתה קורא באנגלית גם China Mielville וCharles Stross.

למעלה