המלצות סרטים, טלויזיה וכו'

debby12

New member
מנהל
"סליחה על השאלה"

יש בארץ סידרה טלויזיה בערוץ הראשון שנקראת "סליחה על השאלה" וכוללת סדרת שאלות מאוד אישיות לכל מיני קבוצות

יצא לי לראות את האחת בנושא "זקנים" https://www.youtube.com/results?search_query=סליחה+על+השאלה+זקנים

ועוד כמה אחרות (עיורים, אסירים משוחררים, בני דור שני לשואה, רוסים). יש עוד הרבה שטרם ראיתי.

זה פורמט שאני מוצאת מהנה ומעניין מאוד. כל פרק הוא של 25 דקות בערך. אני ממליצה....

וגם ראיתי בסוף השבוע את הסרט על חייו של אלטון ג'ון (זה נקרא "רוקט מן" כמו הלהיט שלו). היה גם די מהנה בעיני.

ועל מה אתם ממליצים?

metm98

New member
אהבתי את הסדרה russian doll

וגם את הסרט הישראלי המצויין מטליק בלוז - אבל זה בטח כבר הסטוריה עתיקה.

debby12

New member
מנהל
בכלל לא היסטוריה עתיקה - לא הכרתי

אני רק שאלה: איפה ראית אותו? בנטפליקס?

נחמנית

New member
דיאגנוסיס בנטפליקס

סדרה בשיתוף פעולה עם הNYT ורופאה שהיתה אחת מהיועצים לסדרה האוס. מקרים אמיתיים של אנשים עם אבחון לא ברור. קצת יוצר לי חרדתיות ודיכאון לגבי מערכת הרפואה כאן. לא מתאים לבינג'. ההמלצה במקור מאנשים שאולי עוד קוראים כאן (תודה).

גם ראיתי שוב את תקראו למיילדת call the midwife של הבי בי סי (גם בנטפליקס). נכון שהיא מלאת קיטש, אבל היא משלבת באופן יפה תהליכים שקרו בתחום בשנות ה-60. בתי יתומים, תוכניות הגירה, המעבר מלידות ביתיות לבתי חולים, עישון, אלכוהוליזם, המוסקסואליות, תלידומיד ועוד. בעיני היא נוגעת ללב.

gidishemer

New member
שתי המלצות חמות

הראשונה, מצטרף לדבי. סליחה על השאלה היא מותק של סדרה. יש פרקים יותר טובים וכאלו קצת פחות טובים אבל פה ושם ממש פנינות. כשראיתי את זו של התאומים הזהים אפילו הצלחתי להזיל דמעה (לא דבר שגרתי אצל גבר אלפא מסוקס שכמוני).

השניה, וטרייה בחדשות, היא ״הנערים״. אני בדרך כלל לא חובב סדרות בסגנון אבל זו סדרה מצויינת, עם משחק סופר משובח ובימוי עדין ומדוייק. הסיפור הוא הסיפור של הרצח של הנער הערבי בעקבות רצח שלשת הנערים שקדם לצוק איתן.
כצפוי, היו תגובות פוליטיות בסגנון של איפה האיזון וכדומה. זה הגיע לקריאות של אוטו-אנטישמיות ואנטי ישראליות, ואיך לא- ביבי מצא את הכתובת הזמנית להסית כנגדה וגם קרא להחרמה של הרשת. הסדרה לא אנטישמית ולא אנטי ישראלית. היא בהחלט מציבה מראה לא קלה אבל אנשים שעיניהם בראשם כבר מודעים למצבי התהלמות דוגמת אלו שהגיעו בתקופה שאחרי הרצח המזוויע של הנערים. בכל מקרה, למי שמסוגל לצאת מעמדת ההתקרבנות של כולם שונאים אותנו, אז בהחלט צפויה צפייה משובחת בתכנים לא קלים.

ואולי עוד המלצה על משהו ישן בנטפליקס- סדרת הדוקו של קן ברנס האחד והיחיד- The west

אני גיליתי את Between Two Ferns

בעקבות הפרסומת לסרט, ויושבת ומתגלגלת מצחוק מהפרקים הקצרצרים (צופה ביוטיוב).

Midriff

New member
ארבע חתונות ולוויה אחת

בגרסת הסדרה - בהולו - דביק, רומנטי אבל כולנו נהנים

Anat Shemer RDI

New member
לא כדאי לפספס!

השבוע התחילה סדרה חדשה של הגדול מכולם, קן ברנס, על מוסיקת הקאונטרי. וכמו תמיד אצל קן ברנס, לא צריך לאהוב דווקא את המוסיקה הזאת כדי לזכות בחווית-צפייה מופלאה. PBS כבר לא משאירים את הסדרות שלהם חופשיות לצפייה ללא מנוי , לכן כדאי לנצל את ההזדמנות לצפייה חופשית כעת (אבל צריך לחכות לכל פרק במשך שבוע, כמו בימים ההם...)
https://www.pbs.org/video/ken-burns-country-music-episode-1-the-rub/

KallaGLP

New member
סדרות שנהניתי מהן בתקופה האחרונה:

A Place to Call Home - סדרת דרמה אוסטרלית מעולה.
Westworld - סדרת מדע בדיוני פילוסופית.
Scandal - סדרת פעולה/משפטית/פוליטית - מטופש, אך איכשהו בכל זאת מרתק ומהנה.
Doc Martin - סדרת דרמה בריטית משעשעת מאוד על רופא אקסצנטרי ביותר שמגיע להיות רופא בעיירה קטנה. כבר לא הכי חדשה, אך לא נס לחה.
כמו כן, נהניתי מאוד משלוש אופרות שבהן צפיתי לאחרונה באופרה של סיאטל: Aida ,Carmen ו-Rigoletto.
אך מבחינתי, ההמלצה הכי חמה של החיים היא על זמר בשם Dimash Kudaibergen - אפשר למצוא אותו ביוטיוב. פשוט תופעה מופלאה של פרפורמר נהדר בעל קול מהמם, אני אהיה בקונצרט שלו בניו יורק בדצמבר (ולפני זה בסנט פטרבורג).

למעלה