המלצות על מסעדות וכל גירגור טעים בפראג - תודה !

שהות

New member
המלצות על מסעדות וכל גירגור טעים בפראג - תודה !

מחפשים המלצות על פראג בכל דבר ואוכל ממסעדות פועלים, מטבח ביתי ועד גורמה אפילו עם כוכב מישלן

כמו כן במידה ונרצה לבשל ארוחת בוקר ואיזה מרק למקרה חירום בדירה, היכן מומלץ לקנות מצרכים?

החתולית

New member
מציעה שתתחילי בחיפוש הייחודי של הפורום

תמצאי קישור בהודעה הנעוצה בראש הפורום. מלבד זה, גם בקישורי הפורום יש ריכוז של דיווחים על מסעדות בחו"ל.

שהות

New member
הזמנו מקום - תודה ! יש עוד משהו מנסיון? מה עם ארוחות בוקר?

Geralt of Rivia

New member
לארוחות בוקר אכלנו מרציפנים משווקי הכריסמס :)

בהם אכלנו גם חלק ניכר מהארוחות שלנו בביקור האחרון ולכן אין לי הרבה המלצות על מסעדות...

בכל זאת, עוד מסעדה שזכורה לי לטובה היא ambiente pasta fresca - מסעדה איטלקית שמאד נהנינו בה בפעם הראשונה שביקרנו בפראג. זה היה אמנם לפני 10 שנים ואני לא יכול להעיד ממקור ראשון איך היא עכשיו, אבל השמועות הן שהיא עדיין טובה.

בנוסף, מצטרף להמלצה שניתנה למטה על שוק האיכרים בשבת. השוק נחמד וטעים בפני עצמו, ואפשר לשלב אותו עם סיור באזור ה-Vysehrad. יתרון נלווה של התוכנית הזו הוא שבשבת האזורים התיירותיים (המצודה, ה-old town square וכו') נהיים מ-א-ד עמוסים, ולכן אם יש אפשרות, כדאי לבקר בהם שלא בסופ"ש ולהקדיש את הסופ"ש לאזורים מתוירים פחות באופן יחסי.

Geralt of Rivia

New member
אכן פחות מתויר באופן יחסי

אין בו משהו שהוא "חובה" ברמה של המצודה, אבל זו פינת חמד עם כנסייה יפה, בית קברות מטופח, גן חביב וטיילת עם נוף נאה לנהר (גוגל תמונות יתאר את זה טוב ממני). בסך הכל מקום חביב למדי לבלות בו בוקר אם יש לכם זמן פנוי.

שום דבר בשום מקום הוא לא "חובה"

יש פשוט מקומות פופולרים יותר ויש פחות, לפעמים בצדק ולפעמים לא. אתם מחליטים לעצמכם אם זה חובה או לא.
בוישגרד יש פחות תיירים מבמצודה, אבל זה עדיין אתר מוכר מאוד שמושך המון מטיילים, לא משהו אלטרנטיבי או "הצד הלא מוכר של פראג". בית הקברות שם נהדר, עם קברים של גדולי העם הצ'כי ומצבות פיסוליות מעניינות. ויש גם נוף של הנהר והעיר כבונוס.

שהות

New member
רעיון טוב, רק שאכילה יום שלם עמוס לנו מידי בקיבה....

יום שלם של אכילה כבר לא מתאים לקיבה שלנו...
גם האוכל הצכי עם הנקנקיות והבשרים יהיה סמלי אצלנו
אם יש מהסיור משהו מומלץ שאפשר רק חלק לקחת ממנו?

החתולית

New member
לא אוכלים ארוחות שלמות בסיורים כאלה

מדובר בטעימות במקומות שונים. בסופו של דבר, כמות המזון היא כמו של ארוחה אחת, אולי אפילו פחות.

Nרב

New member
ספציפית בחברה הזאת, הכל אמנם טעימות אבל יש לפעמים גם 15

טעימות ובאמסטרדם לפחות שתינו (לא מים) 3-4 משקאות כלולים לפי בחירה. ברומא היתה בסוף ארוחת פסטה שלמה שכללה יין לבן/אדום ללא הגבלה. בהחלט יותר מארוחה, דילגנו על ארוחת הערב, והיה פשוט מעולה. ניתן לעדכן "מגבלות" (כמו כשרות, צמחונות, רגישויות) והמדריך דואג לחלופות

Northern Sky

New member
כמה המלצות

דבר ראשון, קחו בחשבון שהשירות בפראג לא תמיד קיים, וגם כשכן, הוא לא תמיד מוצלח...
דבר שני, אם אתם מזמינים מים, דעו שזה בתשלום. בחלק מהמסעדות אפשר להזמין קנקן מים אבל גם זה בתשלום (לא יקר, אבל למי שרגיל לא לשלם על מים זה טיפה מוזר)
דבר שלישי, רוב הדברים בפראג מאוד זולים. האוכל, אפילו באזורים סופר תיירותיים, יחסית זול, וכמובן הבירה שהיא לא רק זולה אלא גם טובה.
אם אתם צפויים להיות שם ביום שבת, ההמלצה הכי חמה שלי היא ללכת לשוק האיכרים, אני חושבת שהוא נפתח כבר בשמונה ושווה להגיע מוקדם. יש שם מבחר עצום של אוכל, וכדאי לבוא רעבים כדי לנסות כמה שיותר דברים :)
מבחינת מסעדות, לנו היו חוויות מוצלחות באלו:
Jo's Bar - ביום הראשון היינו עייפים ולא טרחנו לחפש המלצות, הייתה לנו חוויה נוראית עם המבורגר שרוף ושירות מזעזע באיזו מסעדה שנראתה טוב מבחוץ.
פה הייתה לנו חוויה מתקנת של אחלה המבורגר, בירה קרה וטעימה, ושירות חביב. אם אתם מתכננים לעלות למצודה, זה נמצא ממש קרוב אליה.
PastaR - מסעדה איטלקית. פסטה מעולה, וגם הבשר שאכלנו היה מעולה (יש להם מעדניה במקום). הקינוחים נראו מאוד מעניינים ומה שאנחנו אכלנו היה ממש טעים. על ארוחה של מנה ראשונה, שתי מנות עיקריות, בירה, קנקן מים וקינוח שילמנו 170 ש"ח.
Clear Head - מסעדה צמחונית שהומלצה לי ע"י חברה שגרה בעבר בפראג. מסעדה עם עיצוב מגניב ואוכל ממש טעים ומיוחד. נראה לי שכדאי להזמין מקום מראש.
גלידה טעימה אכלנו ב Angelato, לרוב משתרך תור מחוץ לגלידריה, ואם יש מזל לא ממתינים יותר מדי זמן.
כמובן לא לחזור הביתה בלי לטעום את הטרדלניק (הגרסה הצ'כית לקיורטוש). אני חושבת שבלי כל התוספות זה הכי טעים.
אם בכל זאת תרצו לעשות קניות בסופר, ברחוב Narodni יש קניון חדש יחסית, ויש בו סניף של Tesco, מניחה שתוכלו למצוא שם הכל.

תהנו :)

שהות

New member
תודה! מסעדה ב - 22 שעה כשנגיע למלון וא. בוקר ב MALA STRANA

נגיע לשכונה בלילה מחפשת מסעדה לערב
ואפשרות לארוחת בוקר רצוי בריאותית
וכל המלצה נוספת בפראג בעיקר בשכונת MALA STRANA

FiReBall

New member
לדעתי הוא עזב כבר לפני כמה שנים. היום הוא בניטן תאי.

בארץ הקודש.

Nרב

New member
הוא העיד על עצמון שהוא קופץ בין המדינות אבל אין לי מושג מה

קורה היום

למעלה