המלצות על ספרים

המלצות על ספרים

שני ספרים חדשים שרכשתי על אפיית לחם ומומלצים בחום למי שאוהב לאפות, ולמי שרוצה ללמוד ולהעמיק בנושא של אפיית לחמים: The Bread Bakers' Apprentice ו - Crust and Crumb שניהם של Peter Reinhart. בשני הספרים הסברים מפורטים על התהליכים של בניית לחם, השפעת גורמים כמו טמפרטורה, הרכב, יחסים בין מרכיבים, לחות וכו' על כל שלב בבניית לחם, וכמובן - מתכונים מפורטים. מומלץ בחום.
 

terroir

New member
יופי ../images/Emo51.gif

יצא לך להכין משהו מהספרים הללו כבר? האם אני מבין נכון שאלו יותר ספרי תיאוריה מאשר ספרי מתכונים?
 
הכנתי אתמול חלת שבת

ואני מתכננת לאפות משם השבוע לחמים איטלקיים, כאלה שדורשים כמה ימים לבנייה. יש בספרים הרבה תאוריה וגם הרבה מתכונים, הם מאוד מקיפים. אני אביא כאן מתכונים שאנסה, כולל ההמלצות הרלוונטיות להם מהספרים, אבל את כל התאוריה יהיה לי קצת קשה לסכם.
 

terroir

New member
../images/Emo13.gif לא להיסחף

מי שמעוניין בתיאוריה כנראה ישקיע את כספו בספרים בעצמו. אני מנסה לקבל קצת יותר מידע על ההתרשמות שלך מהספר ועל הנסיון שלך איתו, ואולי ללמוד באמצעות דוגמא על הערך המוסף שלו, כדי לעזור לנו להחליט אם לרכוש אותו.
 
למעלה