המלצות על ספרי ילדים בנושא הורות יחידנית

ורד66

New member
המלצות על ספרי ילדים בנושא הורות יחידנית

לכבוד יום המשפחה אני ממליצה על הספר "לתומר יש אמא" מאת סילביה נורמן. הספר מלווה אותי ואת ביתי בת השש מספר שנים ובו סיפור כיצד בא לעולם ילד מתרומת זרע. אשמח לשמוע על ספרים נוספים בנושא. יום משפחה שמח לכולם !

florentin

New member
הגעתי במקרה...אז נדחפת - הצלחת שמתחת

לא יחידנית, סתם אמא... אבל הגעתי לכאן בעקבות חיפוש בפרדס, אז מרשה לעצמי לענות על זה... הספר הצלחת שמתחת של מאיר שליו (שמאוד אהוב אצלנו באופן כללי) - מתאר משפחה של אב ובת, ובדור אחר כך הבת הופכת לאם לבן. זה לא נושא הספר המוצהר (למרות שיש הקבלות), ודווקא בגלל זה אני מאוד אוהבת את זה - בלי לעשות מזה סוגייה מרכזית, מובאת משפחה של הורה וילד בלבד. זה נתון, אבל זה מפורש, לא מוסבר אבל לא מוסתר. בקיצור - בעיני כדאי.

מימי 8

New member
הספר אינו חביב הקהל פה בפורום, בעבר פורסמו

פה ספרים שאימהות יחידניות כתבו עבור הילדים שלהם, שהוא לאין שיעור טוב יותר מ"לתומר יש אימא". בהצלחה

0p9o8i7u

New member
האם אתן בוחרות רק ספרים של אמא וילד

או שזה יכול להיות גם ספר של אבא וילד? ראיתי ספר נחמד "אוהב אותך תמיד ולנצח" (נדמה לי) שם יש אבא ובת ויש את "נחש כמה אני אוהב אותך" שזה אבא ובן ויש "כמוך בדיוק" שזה בן ואמא. אתן מכניסות גם אותם או רק כאלו הזהים לדגם המשפחתי?

wings23

New member
אני כן...

יש לי כל מיני ספרים.. יש לי גם ילדה וכלב וחתול למרות שאין לי כלב וחתול בבית.. אני חושבת שחשוב לא לבטל אף סיטואציה.. חשוב שילד יהיה חשוף לכל סוגי המשפחות

sofsofima

New member
גם אני אכניס את כל הסוגים

לכשיהיה רלוונטי כמובן. כרגע היא כולה בת חצי שנה בקושי.

dafnapo

New member
הערות

1. אני כן הייתי עצובה לפני ההריון עם בכורתי. לא כל הזמן כמובן, אבל בהחלט בשנתיים-שלוש שקדמו ללידתה. אז אין לי בעיה עם התחלת הסיפור של סילביה נורמן. 2.לנו יש בבית את "לתומר יש אמא", "ילד אהבה של אמא" ואת הספר של יהודה אטלס. אנחנו כבר ממש לא מתעסקות בנושא הזה, אבל לאחרונה הוצאנו את כל הספרים כדי להשאיל לגננת הקודמת של הבנות והגדולה שלי קראה את התיאור של יהודה אטלס על אמהות יחידנית. אמרתי לה שאני לא כל כך אוהבת את התיאור והיא הסבירה לי שגם אם אני לא מזדהה עם מה שכתוב זה לא אומר שזה לא נכון. היא בטוחה שיש כאלה שעשו ילד לבד מהסיבה שיהודה אטלס מתאר ולא צריך שזה יתאים לכל האמהות היחידניות...

יולי 7

New member
אני מדגישה שלמרות שהסיפור דומה

זה לא הסיפור שלנו אלא של תומר וככה עושה את ההפרדה (אני לא הייתי עצובה ולא אוהבת את הפתיחה הזו) ואת אותו הסבר נתתי לגננת הצהרון שלנו שקיבלה את שני הספרים האלה מאמא אחרת בגן. את יהודה אטלס אין לנו כך שלא הייתי צריכה לעמוד על ההסתייגויות שלי ממנו מול קטנטני אבל כן הסברתי לגננת בצהרון - ליתר בטחון

פרח333

New member
גם לי אין בעיה כז זה לא בדיוק הסיפור שלנו

זה דומה. הקטע היה שבאחת הפעמים שטיילנו בישוב שבו גדלתי, הראיתי לנסיך איפה גרתי בגילאי העשרים שלי. אז הוא שאל "כאן גרת כשהיית עצובה?" כשביקשתי הסבר (כי באמת לא הבנתי!), אז הוא אמר "כשהיית עצובה לפני שהגעתי..." חחחחח אם רק הוא היה יודע כמה הייתי לא-עצובה, וכמה חגגתי דווקא בשנים שלפני שהוא הגיע....

florentin

New member
שמלת השבת של חנהל'ה הקטנה

קראתי אתמול ונזכרתי בשירשור הזה... אז הייתי חייבת לחזור לעדכן. אמנם בציורים הוסיפו אבא ואח (ממש בסוף הספר, עם השיר הדביק), אבל בסיפור של יצחק דמיאל אין - יש אם ובת.

למעלה