המלצות על שכונות בראשון

המלצות על שכונות בראשון

שלום אנו זוג צעיר (+1) המעוניינים לעבור לדירה באזור (תקציב של סביב 200K). קיבלנו המלצות על שכונה שנקראת נאות שקמה ומביקור שערכנו במקום היא בהחלט נראית סבירה. השאלה היא מה יש בפנים: מיהי האוכלוסייה בשכונה הזו, עד כמה רמת החינוך גבוהה, עד כמה השכונה הזו נחשבת לטובה (או מובילה) בעיר. מצד אחד העיר נראית אחלה וגם השכונה אבל מצד שני, שמענו המון סיפורים לא טובים על ראשון ואנחנו קצת מוטרדים מהנושא. מישהו יכול לעזור בהמלצות (אולי על שכונות אחרות באזור)?

דעה אישית

העיר ראשון-לציון ,רישון ( כך בפי הותיקים )שלנו מחולקת לשלושה אזורים עיקריים. 1. מזרח העיר 2. מרכז העיר ( מחולק גם הוא למזרח הוותיק והמערב הוותיק ) 3. מערב העיר החדשה אין ספק כי הנד"לן במערב החדש וכמה שכונות במזרח הוא ברמה יפה וכולל תשתיות מודרניות, מהיפות בארץ . אם ננסה לפלח את הרכב האוכלוסיה ואיכותה כנראה שבמערב הוותיק נמצא הריכוז הרב ביותר. אם ננסה לפלח את מחירי הדיור הרי שדירות באזור המערב החדש מחזיקות במחירים היותר גבוהים. ראשון הפכה לעיר הרביעית בגודלה בארץ ולא בכדי. לפני ימים ספורים פורסמו ממצאי סקר שבו מסתבר אוכלוסיית ראשון מובילה ברמה הסוציואקונומית של תושביה הנמצאים במקום הראשון. אחד המאפיינים בהם נמדדת איכותה של עיר הוא בערכם של נכסי הנדל"ן שבתחומה ובכך ראשון גם כן במצב טוב למעלה.

נאות שקמה - יש המלצות? טוב? רע?

תודה על ההערה - אשמח לידע יותר ספציפי בנושא שכונת נאות שקמה. האם מדובר בשכונה טובה? אוכלוסיה ברמה סוציו גבוהה או בינונית? מה עם מחירי הנדל"ן בה? המון תודה!

ליריב עמית

אם אתה מתעניין במערב החדש ובו אתה מתמקד ולו היה נדרש הצורך לדרג את השכונות במערב העיר היתה מקבלת אצלי נאות השקמה את הדרוג של 5-6 מבין אחד לעשר כאשר עשר הוא הטוב ביותר. לדוגמא - לשכונת חתני פרס נובל יש מוניטין ושמירת ערך נכסי בדרגה 8+

liavh

New member
אני גר במערב הוותיק

מבחינת חינוך אין בעיה כלל. הבתי-ספר והחטיבות מלמדים ברמה גבוהה. על התיכון אין וויכוח בכלל - הגמנסיה הראלית נחשב מאוד ברמת החינוך הגבוהה, ולא סתם מגיעים אליו תלמידים מכל רחבי העיר ואף מחוץ לה. המיקום הוא מצויין. מצד אחד לא תקועים ממש במרכז העיר ככה שאין את כל ההמולה מסביב, ומצד שני המרחק הליכה למרכז העיר (היכל התרבות, קניון רוטשילד, תחנה מרכזית ישנה ואפילו תחנת הרכבת) הוא לכל היותר 15 דקות הליכה. החסרון בשכונה הוא שרוב המבנים ישנים, למרות שיש כמה בניינים חדשים שנבנו ב-5 שנים האחרונות. אף פעם לא השוויתי את רמת האוכלוסיה של שכונות אחרות לשכונה שלי... האוכלוסיה פה בסדר ואין בעיות מיוחדות.

המערב הוותיק טוב יותר מהמערב החדש?

תודה על האינפורמציה! האם אתם אומרים בעצם שבמערב הוותיק (מרכז העיר, אם אפשר לקרוא לו כך) טוב יותר מבחינה סוציו ואוכלוסיה מהמערב החדש בו יש בניינים חדשים יותר? מדוע? כיצד זה קורה? האם בגלל הקרבה לאזור התעשייה?

תשובה

כן , הרכב האוכלוסיה במערב הותיק הוא האיכותי ביותר בעיר . רוב רובם של ותיקי העיר מתגוררים בו.( בא גם לידי ביטוי ברמת ההשגים של גני הילדים ובתי הספר ) למערב החדש הגיעה אוכלוסיה הומוגנית צעירה ברובה ושונה בהרבה מאפיינים מהאוכלוסיה הותיקה הכוללת גם את דור הבנים והבנות .

Beigelman

New member
חלוקה בצורה שונה קצת

בוא נהפוך את החלוקה לקצת גזענית. יש את איזור המזרח, שהוא אחלה איזור, יש בו פחות אנשים בהירי עור (אשכנזים וכאלה). מבחינת נוער, יותר תימנים ונוטה לצד של הארסים. זה לא רחוק מהמרכז ששם כל הפעילות בעיר הבניינים טיפה ישנים. לא הייתי מסרב לגור שם. מרכז, לפי דעתי החלק הכי טוב בעיר, במרכז יש את כל וותיקי העיר, יש שילוב של כל האוכלוסיה, רוב הבניינים יחסית חדשים למרות שיש מספר מבנים עתיקים. קרוב לכל פעילות העיר ואני הייתי ממליץ מאוד לגור שם. מערב, כפי שנאצר בסלנג הנוער "איזור הטחונים". הכול לבן ויפה וחדש, ניתן לסווג את הנוער כארסים (למרות שתמיד יש יוצאי דופן) קצת רחוק מכל הפעילות של העיר.

ממה שאתה אומר, לא להתקרב למערב העיר

בהמשך לנימה ה"גזענית" שלך, גם אנחנו אשכנזיים. אנחנו עובדי היטק ולא ממש רוצים להיות בסביבה בה יש ארסים וכיוצא בזה. אם אני מבין נכון את מה שאתה אומר, הרי שאסור להתקרב לאזור המערבי של ראשון. האם המערב כולל את נאות שקמה, או שזה כבר חלק מהמרכז? הרי גם שם הכל לבן ויפה?

גבולות המערב הותיק

רחוב הרצל לכל אורכו מדרום ועד לצפון, חוצה את העיר הותיקה ל- 2 אזורים המזרחי והמערבי. המערב הותיק מתחיל מרחוב הרצל מערבה עד לכביש החוף שממערבה לו מתחיל החלק של המערב החדש שנאות שיקמה היא חלק ממנו.

Beigelman

New member
דווקא אני חשבתי על משהו אחר

מרוטשילד ממשיכים לכיוון הים, עד תחנת מד"א מרכז. משם, מערב עם כל הבניינים החדשים. נאות שקמה ופרס נובל מכילות אנשים שהם אל ארסים. אבל השכונות האלה יחסית מוקפות.

מרכז העיר חצוי

מרכז העיר חצוי מרחוב הרצל מזרחה ומרחוב הרצל מערבה. כמובן שמד"א הנמצא ברחוב ז'בוטינסקי נמצא במערב הוותיק.

S L I P Y

New member
לדעתי...

המערב מקום מעולה לגור בו (בעיקר החדש)... את החלוקות שלכם לא ככ הבנתי... (אני מכיר את זה קצת שונה...) נאות שקמה (השכונה של הבאר?) אם כן מקום נחמד מאוד... כמובן שככול שיותר חדש כך יותר מושקע ויפה... בקיצור אחלה שכונה..

למעלה