המלצות על תחנות רדיו

המלצות על תחנות רדיו

בעקבות העליה לאוויר של הפודקאסט של ה"דוקטור" מבוסטון, ההמלצה של עומר על תחנת הרדיו משיקגו, וההמלצות הנמשכות שלי להאזנה ל-BBC, חשבתי שיהיה מעניין אם נעשה שרשור המלצות על תחנות רדיו - או אפילו תכניות ספציפיות - שלעדתכם יעניינו אוהדי פינק פלויד וחובבי מוסיקה בכלל. אז על מי הייתם ממליצים, ולמה?

avki

New member
בתחנות ישראליות:

* מוצ"ש ברדיו תל אביב 102 FM, מ00:00 עד 02:00 יש תוכנית הנקראת נקודת הג'אק. תוכנית המטאל הכי מקצועית ופתוחה שתמצא היום ברדיו בישראל. * כל יום בגלגל"צ 91.80 FM במרכז ו93.90 FM בדרום בין השעות 24:00 ל02:00 יש תוכנית די טובה שנקראת שתיקת הכבישים, ומשדרת בעיקר שירי נוסטלגיה, שירים שקטים, שירים עצובים, שירי לילה וכדו'. * סדר היום של רדיו 88 FM הוא כזה: בבוקר, מ06:00 עד 09:00 יש שלוש שעות של משהו כמו 'פותחים בוקר', שזאת תוכנית חביבהף בד"כ עם רוק קל, רוק ישראלי קלאסי, פופ וכדו'. תוכנית נחמדה, לא יותר מזה. לאחר מכן יש מ09:00 עד 12:00 תוכנית די טובה, לא זוכר מה שמה, שמשדרת בעיקר רוק ופופ על כל גווניו וסוגיו (פעם אחת שמעתי שם בקסטריט בויז, מיד אחרי זה דורס, ואז סיסטם אוף אי דאון). אחרי זה בין 12:00 ל16:00 יש תוכנית של הצהריים, שמשדרת אלטרנטיבי על כל סוגיו. פאנק אלטרנטיבי, היפ הופ אלטרנטיבי, בריט פופ אלטרנטיבי וכו'. תוכנית להעביר את הזמן בכיף. מ16:00 עד 19:00 יש תוכנית נחמדה של אחר הצהריים, שמשדרת קטעים פחות ידועים, כמו הופעות חיות, חידושים למיניהם ועוד. תוכנית עם קצת יותר תוכן, אך עדיין לא משהו מיוחד. מ19:00 עד 22:00 יש תוכנית שנקראת "שבע שמיניות" והיא בהחלט מומלצת. בתוכנית ג'אז ובלוז על כל גיווניו, משנות ה-20 ועד היום. תוכנית מעולה. מ22:00 עד 01:00 יש עוד תוכנית לא רעה בכלל, שמשדרת בעיקר קטעים שקטים, אופרות רוק, בלדות, שירים אקוסטיים וכדו'. תוכנית טובה מאד, בעיקר לנסיעות בשעות האלה. תוכנית טובה. מ01:00 עד06:00 יש 'לילה של אלבומים'. תוכנית בה הם משדרים אלבומים שלמים, רק אלבומי מופת. ה-תוכנית שלהם. שווה זהב. תמיד אלבומים מעולים, כמעט תמיד מתאימים למזג האוויר, לתקופה, לשעה וכו'. * רדיו דרום - כל לילה בין 12:00 ל07:00 יש את התוכנית הלילית, שבחירת השירים שם נוסטלגית, לילית ומשובחת. זה כל מה שאני זוכר כרגע, יש עוד פווול דברים, אבל ני פשוט לא זוכר אותם עכשיו...

../images/Emo45.gifכל הכבוד

בכלל 88FM זו התחנה הטובה במדינה, ולפעמים באמצע היום כשאני שומע משהו מפתיע (כמעט כל יום) בתחנה אני תוהה איך, מי ומתי נוצר הגל הרדיופוני המשובח הזה. אם יורשה לי להוסיף- ח"כ/שר מודי זנדברג, שללא קשר לדעותיו הפוליטיות, הוא גם חובב-מעריץ-אובססיבי של הביטלס (היה מארגן ערבי ביטלס פרועים בחיפה בעבר)עורך כל יום שישי תוכנית על ארבעת המופלאים ב-15:00. אמנם זה נהיה כבר די חפירה וגירוד של פיסות מידע שכבר לא רלוונטיות, אבל נחמד להאזין מפעם לפעם.

vegetable man

New member
המממ

לצערי ההאזנה שלי לתחנות רדיו הצטמצמה לרגעים שאני בתוך רכב. פעם, בזמן התיכון, הייתי מקשיב ל"ציפורי לילה" כשהיה שם מישהו מעניין, ול"לא רוצים לישון". אני מודה (ומצר גם) שזה מטופש מצידי שהפסקתי כליל לשמוע מוסיקה דרך תחנות רדיו. אבל מצד שני, יש בי תמיד חשש שזה יפגע ברצון שלי לשמוע אמנים בצורה אחידה, כלומר במקום לשמוע אלבום חדש שיצא כמקשה אחת, אני אשמע שיר מאחד, שיר שני מההוא...ומתישהו כבר לא יהיה אכפת לי מי מנגן מה. אני אוהב לשמוע אלבומים שלמים - אבל כששומעים רדיו, קשה לעשות סטופ. אגב, מה עם 106FM? בפעם האחרונה ששמעתי, הם היו ממש ממש טובים. אבל זה לא היה ממש לאחרונה...

oribarak

New member
תחנות רדיו באינטרנט

www.shoutcast.com באתר אפשר לבחור סוג מוזיקה שהתחנה תנגן, או מילת מפתח , ויתנו לכם עשרות תחנות רדיו...מורידים אותם למחשב, מפעילים דרך הווינאמפ , והרי לכם רדיו כמו כל רדיו גם בוואלה, כנסו למוזיקה, רדיו, מומלצים, ויש עשרות תחנות שמנגנות שירים רנדומליים, ישראלי לחלוטין

לא לזה היתה כוונתי, אורי

התכוונתי שאנשים ימליצו על תחנות ספציפיות שמוצאות חן בעיניהם, או תכניות ספציפיות - כאלו שלדעתם אנשים כאן יאהבו גם כן.

oribarak

New member
גם פה יש לי

רדיו קרוליין..דוד שלי סיפר לי סיפור, בטח מכירה, שפעם לא שידרו ברדיו שירים מורכבים, רוקנרול, וכדומה, והיו תחנות פיראטיות מהים ששידרו ובישראל היו קולטים אותן בתדר AM...אחד מהם היתה רדיו קרוליין שפינו אותה לפני כמה שנים היא חזרה באינטרנט בפורמט חוקי שכחתי את הכתובת, אבל תחפשו radio caroline מוזיקה משובחת

רדיו קרוליין

היה אחד מתחנות הרדיו הפירטיות האנגליות הפופולריות, ששידרו מספינות מחוץ למים הטריטוריאליים של בריטניה, באמצע שנות השישים - לפני שהממשלה הבריטית שינתה את החוק וסגרה להן את השלטר. התחנות האלו שידרו את הרוק הבריטי העדכני לנוער הצמא למוסיקה. ה-BBC השמרני והמיושן שידר מעט פופ, ובפורמטים פחות נגישים. התחנות הפירטיות הושפעו מאוד מתחנות הרוק האמריקאיות, ששידרו בפורמט חופשי, בשפה שהצעירים הבינו, ונשענו על שדרנים-סלבריטאים. הן חיקו את הפורמט הזה, וזכו להצלחה אדירה. כאשר שונה החוק, בשנת 1967, חלק מהשדרנים בתחנות האלו עבר לשדר עבור ה-BBC, שהקים את "רדיו 1" במיוחד למטרה זו. ג'ון פיל היה אחד מאותם שדרנים, אגב. נדמה לי ששמעתי ש"רדיו קרוליין" חזר לשדר לפני כמה שנים, באיזושהי דרך. אני אנסה לברר.

oribarak

New member
הרי לך הדרך

http://www.radiocaroline.co.uk/ האתר של התחנה בו אפשר לראות היסטוריה וכדומה, שמה יש קישור לlisten live , שמקשר לכתובת הזו: http://radiocaroline.servemp3.com/ שמה את בוחרת פשוט באיזה פורמט לשמוע, אונליין, ווינאמפ, וכדומה קצת נוסטלגיה בשבילך :)

LastBreath

New member
בגלי צה"ל

יש תכנית על רוק פסיכדלי מעולה שרק אתמול בלילה גיליתי אותה. הלוואי וידעתי את שמה, אני רק יודעת שהיא מ24:00 עד 2:00 במוצ"ש. לא חסר שם פינק פלויד. אתמול שידרו את Flamming (אואיךשלארושמיםאתזה) מפייפר, דיברו על הגאונות הילדותית של סיד ועל איך שהלהקה יכלה להתפתח אחרת אם הוא היה ממשיך איתם...

holo

New member
אני חושב שיואב קוטנר..

שהיה את הספיישל שעתיים על פינק פלויד זה היה בהנחיית קוטנר.

למעלה