ארטמיס פאול, כמובן! איך אף אחד לא הזכיר אותו עד כה?
התחלתי להתלהב ממנו בגיל 12 ולא הפסקתי עד היום
יש שם גם טכנולוגיה עתידנית מגניבה, גם פנטזיה (הטכנולוגיה העתידנית המגניבה שייכת לפיות. מהסוג הלא-חמוד והלא-מכונף) וגם המון שנינות ואקשן.
ומה עם ריק ריירדן? פרסי ג'קסון, משפחת קיין? ולא, הוא לא משלם לי שנקל כל פעם שאני מזכירה אותו, אני באמת רואה בהפצת ספריו הנפלאים שליחות למען האנושות
רק פנטזיה - מיתולוגיה יוונית ומצרית בהתאמה (אבל נו, בטח שמעת עליו, אז אפסיק לקשקש ואמשיך הלאה).
יש גם את ספטימוס היפ, שזאת סדרה ממש חמודה ומקורית ומגניבה שאופטימלית לגילאי 10-15 ככה (אבל אני, בהיותי חתול אינפנטילי ברוחי, עדיין משוגעת עליה), אם כי גם היא רק פנטזיה לא מד"ב. אבל שווה לנסות.
ספרי גרגור של סוזן קולינס (זאת שכתבה את משחקי הרעב, אבל הם לא אלימים/מדכאים כמוהו ומתאימים מצוין לגיל 10 (הגיבור בן 11 אם אני לא טועה) + הכתיבה הנהדרת של סוזן קולינס שעדיין שם). החסרון - עד כה יצאו רק שניים בעברית. מצד שני כל אחד מהם נסגר די יפה, זה לא שהוא ישאר תלוי באוויר ובמתח. אה, וגם פה זה רק פנטזיה (עולם תת-קרקעי עם עכברושים ענקיים ודברים מגניבים אחרים).
אם הוא אהב את הירושה (אראגון, נכון?) אני חושבת שלא מפחיד להציע לו את רומח הדרקון. כאילו, אני שרדתי בקושי את שני ספרי אראגון הראשונים כי הם חפרו וכי בשלב מסוים נמאס שהסופר מנסה ללמד אותך בכח לדבר בשפת הגמדים, אבל רומח הדרקון הוא בערך מה שאראגון היה יכול להיות אם הוא היה לא-חופר ודובר אנושית. גם זו פנטזיה נוסחתית - גמדים-אלפים-קנדרים-אנשים-קוסמים-אלים בעולם ימי-ביניימי, אבל היא נורא אקשנית וכיפית ויצאו אולי איזה טריליון ספרים, ככה שאם הבן שלך יהיה בקטע שלהם הם יעסיקו אותו זמן-מה. אני לא זוכרת שהיתה שם יותר אלימות מאשר באראגון (יש קרבות, אבל בלי פרטים אנטומיים. אני קראתי בגיל 13 ולא הרגשתי שתמימותי הושחתה. אתה יכול לדפדף אם אתה רוצה להיות בטוח).
אני בטוחה שאני אזכר בעוד דברים בהמשך - פנטזיה לנוער is my thing. אבל תתחיל עם ארטמיס פאול בינתיים - לא תתאכזב^^