המלצות קריאה לחובבת כימיה וביולוגיה

MonicaF

New member
המלצות קריאה לחובבת כימיה וביולוגיה

בשעה טובה התחלתי ללמוד את הנושא שהכי מעניין אותי: ביולוגיה. אבל ראשית עלי ללמוד כמה קורסים בסיסיים של כימיה ופיזיקה - זו הרמה שלי כרגע.
אשמח להמלצות על ספרים ז'אנריים הכוללים כימיה וביולוגיה ברמה מדעית (ולא כסתם אמירות קישוט).

Y. Welis

New member
אחד מצויין - 'עיניו של הייזנברג' של הרברט.

עוסק בהנדסה גנטית, ונכנס לפרטי-פרטים של ההינדוס של התא, ברמות מרשימות (כנראה ביקר במעבדה - למרות שבתקופה שבה מדובר - 1966 - הנושא היה בחיתוליו, והפריית המעבדה הראשונה נעשתה רק ב-75').
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=161&MessageId=177127314

MonicaF

New member
ובכל זאת, האם יש מודרניים יותר?

מעודכנים יותר מבחינה מדעית?

Y. Welis

New member
אגב אסימוב - יש לו אחד קרוב: 'כבד אווז מפוטם' מגליון 41 של

'פנטסיה 2000'. עם קצת פיזיקה גרעינית...

MonicaF

New member
קראתי

צריכה לרענן זכרוני לגבי תכנו.

MonicaF

New member
ניסיתי לקרוא ולא תפס אותי

יש לי אותו בעברית, נדמה לי של הוצאת ינשוף או מובי דיק.
לאור החזרה המוצלחת של הספר של מורקמי לחיי הקריאה שלי, אנסה שוב את מוסיקת הדם.
תודה!

Y. Welis

New member
הן אגב כבר אותה הוצאה - הרשטיין ממשיך שם ספרים שהוציא

ב'ינשוף'.
&nbsp
לדעתי כל תחום המיקרו-ביולוגיה כ"כ מדהים ודמיוני (המערכות המורכבות עד בלי די שקיימות בכל פינה של הגוף, או גם ברמת המקרו-ביולוגיה ושינויים אבולוציוניים), שקשה לסופרי מד"ב לחדש משהו... התקדמות המחקר גם כה מהירה שרעיונות כאלה יתיישנו תוך עשור.
&nbsp
מה שנותר הוא בעיקר לתאר השפעות חברתיות שיהיו לשינויים ביולוגיים.

MonicaF

New member
אכן יש לי את הספר

משום מה חשבתי שהוא המשך של ספר אחר לכן לא התכוונתי לקרוא אותו עד שלא אקרא את קודמו, שמסתבר כי אין כזה.
הוא נשמע קצת כמו עולם חדש אמיץ של האקסלי, אבל בטח יש שוני רב. יצא לאור כ-30 שנה אחרי ספרו של האקסלי.
אהבתי שהייזנברג מופיע שם איכשהו, ואותו בכלל הכרתי מהסדרה שובר שורות.
ובכן נתתם לי רשימה יפה!

מיכאל ג

New member
לרוב המד"ב קצת מאכזב מהבחינה הזו

סה"כ רוב המדע בספרים הוא בדיונית וכללי מדי (כי אם זה נכון ומדויק, לרוב זה לא ממש מעניין...). אבל עולים לי שמות של כמה סופרים שהם גם בעלי תארים בתחומים האלו.
לגבי כימיה, עולה לי שם של ספר אחד שהרעיון המרכזי שלו מבוסס כימיה - כוכב לכת שהאטמוספירה שלו משנה מצב צבירה כל לילה, מגז לנוזל. מדובר בספר close to critical של האל קלמנט, שהיה בין היתר גם מרצה לכימיה.
גם אסימוב היה כימאי, אני זוכר שיש לו סיפור קצר מבוסס כימיה שניתן לקרוא כאן -
http://www.e-reading.club/chapter.php/81861/16/Azimov_-_The_Early_Asimov._Volume_3.html

ביולוגיה יש המון אבל לרוב בצורה די כוללנית בלי להכנס לפרטים. אני זוכר לטובה את a door into ocean של הסופרת Joan Slonczewski, שהיא ביולוגית בהכשרתה. הספר כולל בעיקר טכנולוגיה ביולוגית עתידנית. יש גם את ספרי the steerswoman של רוזמרי קירסטין, שמכילים לא מעט ביולוגיה חייזרית מקורית.
ויש גם את פיטר וואטס, ביולוג ימי. בעברית יצא הספר ראיה עיוורת, שכולל ביולוגיה חייזרית והרבה מדעי המוח. אבל יש לו גם טרילוגיה קודמת שעוסקת יותר בחיים חד-תאיים וחיים תת-ימיים. הספר הראשון נקרא starfish.

MonicaF

New member
מיכאל, כרגיל

המלצותיך כוללות חומר שלא כולנו נחשפים אליו.
תודה רבה.
אתחיל לצוד את הספרים. אתן קפיצה לינשוף, נראה מה יש לו מכל אלה.

אחד הספרים המעניינים שקראתי בזמנו

הוא "כרומוזום כלכתה" מאת אמיטאב גוש, שבמרכזו (בין היתר) דמותו של רונלד רוס, זוכה פרס נובל על מחקרו סביב מנגנון ההידבקות במלריה.
קראתי גם מותחן בשם "נגע זר" מאת מאט גלוגר, ובעיקר זכור לי העיתוי שבו יצא הספר, במקביל להתפרצות מגפת הסארס.
ספרים ישנים יותר: "זרע אנדרומדה" המוצלח (לטעמי) של מייקל קרייטון, "גונבי המוח" של רובין קוק (אותו סופר שאחראי גם על "עלפון חושים").
כמו שכבר אמרו למעלה, אסימוב - שהיה כימאי - כתב לא מעט סיפורים קצרים בנושא ("כימאי לכימאי", שהוא בעצם יותר על הצפנה, ו"השאלה האחרונה" קופצים לראש).
"פרחים לעכבר הלבן" (פרחים לאלג'רנון) מאת דניאל קייס עוסק במניפולציות גנטיות, אבל מתמקד יותר בהשלכות החברתיות והמוסריות.

MonicaF

New member
כרומוזום כלכלה

נראה מעניין מאד. אנסה להשיג אותו. תודה!
נגע זר - קראתי, לא התלהבתי במיוחד. מה שאהבתי בו היא קלילות הקריאה, זרימת הסיפור.
זרע אנדרומדה, גם לא מכירה, אחפש, וגם את גונבי המוח לא מכירה.
פרחים לאלג׳רנון - סיפור יפה. קראתי. כפי שכתבת, החלק המדעי זניח לעומת החברתי.
אסימוב כמובן, נהדר. ארענן את זכרוני, מאמינה שקראתי אבל לא בטוח.
תודה רבה.

MonicaF

New member
אתם אף פעם לא מאכזבים בידע שלכם!

אחרי מחקר קטן, הזמנתי עכשיו את ספר "כרומוזום כלכותה" מבוק-דפוזיטורי.
וביום שישי קניתי את "זרע אנדרומדה" משומש. המוכר לא התלהב מהספר
אבל אני יכולה למכור לו לאחר מכן כמשומש, אז לקחתי

לא בדיוק ז'אנרי.

אבל "לאחר האדם" ( ספר ביולוגיה לכאורה שמתאר את המשך האבולוציה לאחר הכחדות האדם) מרתק.

למעלה