המלצות שונות בענין דיסקלקוליה

הממלכה

New member
המלצות שונות בענין דיסקלקוליה

מאבחנת אחת בדקה ומצאה שהילד הוא דיסקלקולי לחלוטין אך יש לו כשרון בלתי רגיל בתחום המתמטיקה והגאומטריה. מאבחנת אחרת (שתיהן ברמה מאוד גבוהה) מצאה שהילד דיסקלקולי ולכן יש להמנע מלימודי המתמטיקה. האם הדיסקלקוליה (קשיים בחישוב פעולו חשבון פשוטות) היא אבן נגף למתימטיקה גבוהה? האם קיימת מסגרת של לימודי מתמטיקה גבוהה לדיסקלקולים? מישהו מכיר מורה מעולה?

Diana M

New member
תבקשו את הכסף חזרה

זו העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לכם. דיסקלקולי עם כשרון בלתי רגיל בתחום המתמטיקה? באנלוגיה אבחנה זו דומה לאדם שאובחן כדיסלקטי עם כשרון בלתי רגיל לקריאת טקסטים תנכיים או פילוסופיים מורכבים. דיסקלקוליה אינה "רק" קשיים בחישוב פעולות פשוטות בחשבון. דיסקלקוליה היא : ליקוי ביכולת להבין את עולם המספרים, את המשמעות הכמותית של מספרים ואת המשמעות של היחסים הכמותיים בין המספרים, וכן ליקויים בביצוע מניפולציות חישוביות מתאימות וליקויים ביכולת לפתור בעיות מילוליות. או שבנכם אינו דיסקלקולי, או שבנכם אינו כשרון בתחום במתמטיקה. איני מכירה מסגרת של לימודי מתמטיקה גבוהה לדיסקלקולים. מצרפת לכם מקורות מהם תוכלו ללמוד על דיסקלקוליה. בהצלחה.

הממלכה

New member
חשיבה מתמטית מעולה, למרות.....

הדיסקלקוליה. המאבחנת היא אחת הידועות בתחומה, ודוקטור לאיבחון. אני חושבת שהן חלוקות בדעתן ב"המלצות" ולא ב"אבחון". כלומר, יש חיה כזאת . והשאלה היא מה עושים עם חשיבה מתמטית מעולה כזאת כאשא הילד נתקע ב 1+1

Diana M

New member
צר לי לא מכירה חיה כזו. אין זה אומר

שאין חיות נדירות. לא יודעת מי איבחנה ואם האיבחון כה מוצלח מדוע פניתם למאבחנת נוספת? על כל פנים ממליצה להיוועץ בד"ר שמחה שרפ או בתלמה גביש ממכללת אורנים. בהצלחה

למעלה