המלצות תזונה טבעוניות לפני קולונסקופיה

tubi24

New member
המלצות תזונה טבעוניות לפני קולונסקופיה

שלום רב,

אני מחפש פתרון עבור תזונה טבעונית לאבא שלי, כבן 70, טבעוני אדוק שמסרב לכל תזונה שהיא פרט לירקות ופירות. המלתות התזונה עבור בדיקת קולונסקופיה הן באופן גורף לא לאכול פירות וירוקות, מדובר על שלושה ימים בהם אסור לאכול תזונה עשירה בסיבים תזונתיים בכלל.

אשמח לשמוע מניסיונות של אנשים אחרים,

בברכה,
גיא

ladybug6

New member
פסטה/פתיתים/לחם מקמח לבן

בלחם אפשר לשים מעט גבינת סויה או מרגרינה .
פסטה אפשר לאכול עם עם קצת שמן זית ותבלינים בסיסיים בלבד.
אם אני לא טועה, ההנחיה היא רק להפחית בימים שלפני הבדיקה, ורק ביום שלפני הבדיקה צריך להמנע מסיבים. נדמה לי שביום הבדיקה עצמו אסור לאכול בכלל, רק לשתות. כלומר יכול להיות שיהיה מותר לו לאכול ירקות מבושלים בהתחלה. מותר מיצי פירות וירקות בלי הסיבים.
צריך לבדוק את כל הנ"ל עם הרופא המטפל/מבצע הבדיקה. אבל בגדול לא יקרה לו שום דבר מלאכול פסטות/לחם לבנים ולהמנע מירקות למשך יומיים בלבד.

רק בריאות

מרק ירקות מסונן

טופו הוא דל בסיבים תזונתיים ואפשר לבשל אותו בקוביות בתוך רוטב עגבניות או חלב קוקוס מתובל בלי להסתכן בסיסים
ממרח טופו על לחם לבן דיסה של חלב שקדים/ חלב אורז על קורנפלור
אורז לבן, אני חושבת שגם קישוא ודלעת מקולפים ומבושלים
טחינה
תפוח עץ ואגס מבושלים ומקולפים ואפשר גם לטחון
בננה אינה עשירה בסיבים
שוקולד מריר
מעדני סויה
אבוקדו

roteria

New member
היי

הוא אוכל מבושל? או רק נא?
ביום הבדיקה נמצאים בצום מוחלט
ביום שלפני הבדיקה נמצאים בצום ממזון, פרט לנוזלים מותר לשתות מיצים מסוננים, ללא חתיכות פרי
ומותר לשתות מרק מסונן, ללא חתיכות ירקות
ויום וחצי לפני כן מותר לאכול כל דבר מקמח לבן, פתיתים, פסטה בלי רוטב, ביסקויטים, מלאווח
אני אכלתי בעיקר לחמניות עם שוקולד למריחה
האופציות לטבעונים מאוד מצומצמות (גם לקרניבורים התפריט די מצומצם) אבל זה ממש לא נורא, בסה"כ יום אחד
אני לקחתי את זה בתור יום להתפרע ולאכול כמה שוקולד שבא לי, בסהכ זה טעים קמח לבן :)
בהצלחה!

tubi24

New member
תודה רבה לעונים, המלצת המיצים מעניינת

בברכה,

גיא

למעלה