המלצות תזונתיות לדכאון

המלצות תזונתיות לדכאון

לא מצאתי מקום יותר טוב לשאול. אני מאמינה שכאן יש אנשים שלפחות מבינים בזה קצת... אתם מכירים המלצות- אלו תוספים ומינונים ומאלה מאכלים כדאי להמנע. וכן מישהו מכיר נטורופט טוב (עדיף עם רקע ברפואה מערבית) תודה ושנה טובה

RebelRex

New member
בעיקרון זה תלוי איזה סוג של דכאון

ואם יש חרדות או לא..אבל מבחינת תוספים לדעתי אלו העיקריים: 5-HTP מעלה את רמת הסרוטונין אומגה3 במינון גבוהה אינוסיטול - במינון גבוהה טוב גם לחרדה SAM-E פחות מומלץ

razgalili

New member
על דכאון

אני מעתיק לכאן הודעה ישנה שלנו בנושא: בזמן האחרון כמה וכמה חברים ומכרים דיברו איתי על דכאון. הייתי רוצה לכתוב קצת על מה שלמדנו בשנה האחרונה על סיבות רפואיות לדכאון ומה אפשר לעשות איתן. זה תקציר שמחסיר הרבה פרטים. אם זה מענין אותכם תשאלו. קודם כל אם אתם סובלים מדכאון, צריך לזכור שזו בעיה רפואית פיזית שצריכה טיפול. למרות שההסטוריה שלכם ונסיבות חייכם הנאחסיות יכולות בהחלט לתרום לדיכאון, הדיכאון עצמו כבר איננו בעיה פסיכולוגית גרידא ולדבר על מה שאמא שלכם עשתה לכם עם תרפיסט משולש זקן ובעל מבטא גרמני יכול לעזור רק בצורה מוגבלת מאד. דכאון יכול לנבוע משורה ארוכה של בעיות הורמונליות. הרבה נשים מדווחות על דיכאון כתוצאת לוואי של שימוש בגלולה למניעת הריון. כדאי לנסות לעשות הפסקה לחודשיים ולראות איך מרגישים. מצד שני חוסר בסקס גם לא עושה שמחה גדולה. גלולות למניעת הריון מכילות נחושת שגם זה יכול לגרום לדכאון. עוד בעיה באותו תחום - התקן תוך רחמי מכיל בד"כ חוט נחושת. הנחושת גורמת להרעלת נחושת שאחת מתופעות הלוואי שלה יהיה דיכאון. אם הדכאונות וההרעה במצב הופיעו כמה חודשים אחרי ההתקן, זה אומר דרשני. סימן אפשרי להרעלת נחושת קשה הוא שער שנהיה בעל גוון אדמדם (אבל בהחלט אפשר לקבל הרעלה גם בלי הגוון בשיער) לבקש מהרופא לבדוק לכם נחושת ואבץ בדם. אתם רוצים שהנחושת תהיה באיזור הקצה הנמוך של הבדיקה והאבץ באיזור הגבוה. במקרה שהמצב איננו כזה, קחו אבץ יחד עם הארוחות והמנעו ממאכלים שעשירים בנחושת. בעיה שניה שיכולה לגרום לדיכאון והיא מאד מאד נפוצה זה בעיות של בלוטת התריס (תירואיד) יש לדרוש מרופא המשפחה לבצע פאנל מלא של בדיקות תירואיד. בדרך כלל רופאים בודקים רק TSH כדי לחסוך כסף. יש לדרוש לבדוק T3 ו T4, כמו גם TSH וגם free T3, T4 ונוגדנים לתירואיד. לוודא שTSH בצד הנמוך של הנורמלי ו הפרי טי 3 בצד הגבוה. לא לוותר לרופא, אם הוא לא מוכן לעשות את הבדיקות ללכת לרופא אחר עד שתקבלו את מה שאתם רוצים. מחסור בהורמון של האדרנל - קורטיזול - יכול לגרום לדכאון וחרדות. סימן טוב למחסור בקורטיזול היא התמוטטות אחרי מאמץ או מתח נפשי. לדרוש מהרופא לבדוק. נפילות סוכר יגרמו לדיכאון ולחרדות. בעיה נפוצה מאד. התופעה יכולה לקרות בעקבות אכילת סוכר - הגוף מפריש יותר מדי אינסולין או בעקבות מחסור בקורטיזול. סימן טוב זה עליה של הדופק לרמות גבוהות יחד עם החרדה והדכאון, הרגשה של קור ו\או של חוסר יכולת לנוע. אבדן היכולת לקבל החלטות. אם אתם יכולים להניח את ידיכם על מד למדידת סוכר מחבר או קרוב חולה סכרת ולמדוד לעצמכם בזמן התקף דכאון את הסוכר. אם המספר של הסוכר בדם נמוך משמונים - בינגו. יש לכם נפילת סוכר. תמצצו סוכריה בינתיים ותתחילו לאכול דיאטות דלות פחמימות. נפילת סוכר יכולה להיות תופעת לוואי של מחסור בקורטיזול. אם זה הבעיה אז שום דבר חוץ מתיסוף של קורטיזול לא יעזור לכם. אפשר לבקש מהרופא לבצע בדיקה שנקראת A1C שבודקת את הממוצע של הסוכר לאורך שלושת החודשים האחרונים. אם הבדיקה חוזרת נמוכה אז יש לכם היפוגליצמיה כרונית. אם היא גבוהה אתם חולי סכרת. אם היא באמצע יכול להיות שיש לכם אפיזודות של נפילות. במילים אחרות - תוצאה לא נורמלית של הבדיקה תעיד על בעיה, תוצאה נורמלית לא תעיד על בריאות. דכאון יכול להעיד על מחסור של נוירוטרנסמיטורים במח. מחסור בסרטונין כמו גם מחסור בדופאמין יכולים לגרום לדיכאונות ולירידה בהנעה (הרצון לבצע משהו) תוספת של 5HTP תעזור לאנשים עם בעית סרטונין. תיאמין יכול לעזור לאנשים עם בעיה של דופאמין. רוב התרופות הפסיכאטריות עושות מניפולציה על רמות הסרטונין והדופאמין במוח כולל פרוזק ושאר הSSRI. לאנשים שיש להם מחסור בדופאמין, כמות נכבדה של פול (האוכל) יכולה לתרום לרמות הדופאמין. אנחנו משתמשים בתוצאות מצוינות, בתוסף שלא ניתן להשיג בישראל שמכיל את הכמויות הבאות: 500 מג ויטמין סי 110 מילגרם קלציום סיטרט calcium citrat 37.5 מילגרם ויטמין B6 200 מיקרוגם פולאט folate 250 מיליגם ל-ליסין L-Lysine 150 מ"ג 5htp 1500 מ"ג ל-תירוסין L-tyrosine כדאי לנסות להרכיב הרכב דומה מתוספים שבהישג יד בחנויות טבע כשהחשוב מכולם הוא ה 5HTP. כדאי להתחיל מחצי מנה כזאת ליום ולעלות לאט עד שהדכאון נעלם או עד שמקבלים בחילה. להמשיך במנה שבה מרגישים בחילה עד שמתרגלים. אם זאת הבעיה שיפור בדיכאון יופיע תוך שבועיים או פחות (יש אנשים שמרגישים טוב תוך דקות). תוספת של שמן דגים מאיכות טובה בכמויות נכבדות יכולה לחולל פלאים. הצורה שבה שמן דגים עובד היא פחות ישירה אבל מאד יעילה. מומלץ לקחת בלי שום קשר לשום דבר אחר. שמן טוב הוא השמן של גיא בן צבי. באופן כללי כדאי לבקש מהרופא לבצע בדיקות כלליות - ספירת דם, כולסטרול וכו'. גם אינפקציות, בעיות כולסטרול וכבד יכולות לגרום לדיכאון. אלו הבעיות שאני נתקלתי בהן, זאת לא רשימה ממצה והיא לא מסודרת לפי סדר חשיבות. הכי כדאי לעשות את כל הבדיקות שהזכרתי כאן מוקדם ככל האפשר, ולהתחיל לקחת שמן דגים. אחרי כמה ימים להתחיל עם הנוירוטרנסמיטורים. אם אחת מהבדיקות חוזרת עם בעיה, תיצרו איתי קשר ואני אספר לכם מה אני יודע על הטיפול בבעיות הללו - מצטער אבל מדובר בה מ ו ן חומר ופשוט אין מקום וזמן להכניס את הכל לכאן.

גלי מור

New member
ווווווהו תודה!

תודה על הפירוט וההסבר, יש לי חברה טובה שסובלת כבר הרבה שנים מדיכאון שבה והולך ואני לא חושבת שהיא אי פעם שמעה את ההסבר ואפשרויות של תוספים כמו שכתבת. זהו ידע שיוכל מאוד לעזור, תודה על השיתוף!

למעלה