המלצות

• פותח הנושא Fork
  • פורסם בתאריך

Fork

New member
המלצות

פתחתי מלפני כמה חודשים שרשור, אבל הנואשות גוברת בי, אז כל המלצה תתקבל בברכה ;) הסגנון: רדיוהד (כמובן), פורטיסהד, מאסיב אטאק, פיסצ'רספונר (חלקית), זי נייף, רויקסופ (בזכות בחור פה שהמליץ. ממש אהבתי אותם) מי עוד...שכחתי...אני מקווה שהטעם הובהר פחות או יותר תודה:)

The Walrus

New member
עוד בסיגנון של מאסיב אטאק ופורטיסהד:

ביורק (ברור), ארכייב, סיגר רוס.

FunkyMonk

New member
קצת אינדי להעלות את המצברוח

Neutral Milk Hotel - להקה גדולה, רוק גיטרות פשוט ויפה. Arcade Fire - להקת אלטרנטיב מצויינת, בלי ספק יכולה להיבחר ל"תגלית העשור". Eels - להקת האלטרנטיב הטובה בעולם, באמת. האלבומים הראשונים שלהם (אלקטרו-שוק בלוז, דייזיז אוף דה גלקסי ושות') ממש טובים, אבל גם היותר מאוחרים (כמו שוטאנני!) מעולים. עושים מוסיקה שהיא בעיקר מלנכולית ומאד אלקטרונית.. Mr. E פשוט בחור גאון למדי. Interpol - להקת אלטרנטיב שנותנת בראש עם גיטרות מונוטוניות וריפים פשוטים. אני מת עליהם, אני אפילו לא מבין למה. Grizzly Bear - אני מכיר את Yellow House והוא ממש טוב.

The Walrus

New member
הם לא ממש בסגנון שהוא ביקש...

ובקשר למי שציינת, גריזלי בר אדירים, ארקייד פייר בינוניים ואת נטורל מילק הוטל אני די לא סובל. את השתיים האחרים לא שמעתי.

FunkyMonk

New member
לא טענתי שהם בסגנון שהוא חיפש,

אבל סטטיסטית, אנשים שאוהבים פורטיסהד, רדיוהד ומסיב אטאק (את השאר שהוא ציין אני לא מכיר), גם אוהבים את הלהקות שציינתי. בכל מקרה, אני מאד אוהב כל אחת מהלהקות האלו, ולדעתי הוא עלול לאהוב אותן גם.. זה לא מזיק לנסות.. =) אה, ועוד בונוס למתקדמים - Animal Collective - אבנטגרד פסיכדלי, באמת שאי אפשר להכניס אותם לתוך סגנון מוגדר.. פשוט מעולים. לא שמעתי אף להקה שעושה משהו דומה לזה.. לא ממש דומים לאף אחת מהלהקות שצויינו פה, אבל שווה לתת שמיעה.

The Walrus

New member
איכסה אנימל קולקטיב

כמעט מקום ראשון במצעד הלהקות שאני לא סובל... למרות שיש הרבה מאוד שאוהבים אותם, אז שווה לכם להקשיב, לראות באיזה צד אתם.

Supermassive777

New member
הלהקה הכי טובה בעשור האחרון

אחרי רדיוהד. המוזיקה שהם עושים לא משתווים לשום דבר אחר שאי פעם שמעתי.

The Walrus

New member
הם באמת לא משתווים,

הם גרועים יותר כמעט מכל דבר אחר ששמעתי. בחיי שאני פשוט לא סובל אותם. נו, עניין של טעם וזה. אגב, גם פיונרל אלבום סתמי למדי לטעמי, לא מתקרב לאלבום המופת שעשו ממנו. ואמני העשור לדעתי: רדיוהד, אנדרו בירד, בק, רג'ינה ספקטור, גריזלי בר, קלקסיקו, גורילאז, אלסידי סאונדסיסטם, ניק קייב, סיגר רוס, מארק ריבוט, קווינס אוף דה סטון אייג', אוף מונטראל, סילבר ג'וס וטום ווייטס.

The Walrus

New member
תיקון קטנטן,

מסתבר שהאלבום American Water יצא ב1998, מה שפוסל את Silver Jews מרשימת להקות העשור שלי...

Supermassive777

New member
אוקיי, עניין של טעם

מה שבטוח זה ש"גרועים יותר מכמעט כל דבר אחר" הם לא, לאחר שנבחרו כמעט על ידי כל מגזין\אתר שמכבד את עצמו כאחת הלהקות הטובות בעשור בעלי אלבומי העשור. המוזיקה שהם עושים, מבחינה מוזיקלית, בין אם אתה אוהב את זה ובין אם לא, יותר טובה מכל דבר אחר שאי פעם שמעתי. להגיד שאמנים כמו רג'ינה ספקטור, גורילאז, QOTSA וטום וויטס של העשור האחרון, עם כל הכבוד לכל האמנים האלה, יותר טובים מלהקה כמו אנימל קולקטיב זה שטות.

The Walrus

New member
צ'מע, זה עניין של טעם,

אני באופן אישי מעדיף 90% מהמוזיקה בעולם על פני AC, אז בשבילי זאת לא הגזמה. וכמובן שאמרתי "יותר גרועים מכל דבר אחר" לא התכוונתי לג'סטין ביבר וכו', אלא למוזיקה נורמלית. ואגב, ההכנסה של גורילאז הייתה שגויה כי שכחתי שפלסטיק ביץ' הוא כבר ב2010, אבל בעיקרון, האלבום הזה + דמון דייז + כמה שירים מעולים בראשון ובג'יסיידס + אחד מאלבומי ההופעה של העשור (דמון דייז במנצ'סטר) = עשור מעולה, מבחינתי לפחות. לQOTSA היה עשור פנטסטי (מבחינתי הם הלד זפלין של שנות ה2000), טום ווייטס הוציא 3 אלבומים מדהימים ועוד את Orphans האלוהי, ורג'ינה ספקטור סתם מלכה. אז כן, בעיניי כולם טובים יותר מAC. אבל שוב, אני לא מאוד אובייקטיבי ביחס ללהקה הזאת.

Pygmy puff

New member
מה זה "טובים יותר מבחינה מוזיקלית"?

אין חיה כזאת. שמע, זאת סתם התקטננות (ואני דווקא בעדם, לרוב), אבל להגיד משהו כמו "בלי קשר למה שאתה חושב עליהם, ברור שאם הם נבחרו על ידי כל מגזין אפשרי לבלה בלה בלה המוזיקה שלהם טובה יותר מכל דבר אחר"...

Supermassive777

New member
ופיונרל, ד"א

אלבום מופת. לא יודע איך מישהו שמעריך את המוזיקה של רדיוהד לא מצליח להעריך אותו.

The Walrus

New member
לא יודע, לפעמים הוא נשמע

כאילו כתב אותו ילד בן 5. יש בו עוצמה מסויימת אבל יש בו משהו מאוד מאוד שטחי ולא עמוק, המילים מאוד חלשות, העיבודים אובר-בומבסטיים מדי, ורק חלקים מאוד קטנים ממנו מצליחים באמת לרגש לדעתי. השיר הראשון ענק, אבל Rebellion (Lies), שיר שהוא כמעט לא שמיע לדעתי, די מאזן אותו.

למעלה