המלצות

אבא 42

New member
המלצות

בוקר טוב
האם מישהו מכיר את פרופסור ומרדכי שוחט (גנטיקה)?
המליצו לנו ללכת אליו ליעוץ גנטי, וגם מה היא בדיקת הצ׳יפ?

תודה

פרלמנים

New member
ממליצה מאוד על הייעוץ הגנטי של פרופ' שוחט.

אנחנו עברנו עם פרופ' שוחט מסלול ארוך (במסגרת המכון הגנטי בבילינסון). אז ככה:
לנו יש קצת היסטוריה, כי לפני ההריון של דניאל היה לנו הריון (שהופסק) עם חשש לתסמונת דאון (בסוף התברר שבאמת היתה תסמונת דאון) לכן היה לי חשוב לעשות כמה שיותר בירורים ובדיקות כדי לוודא שההריון של דניאל הוא תקין, למעט הק"פ כממצא מבודד.
גילינו את הק"פ בשבוע 15 בסקירת מערכות מורחבת אצל דר' רוזן ברעננה (פרטי)
בשבוע 17 עשינו מי שפיר והתוצאות היו תקינות. בהמלצת הרופא שלי עשינו כמה בדיקות נוספות:
ייעוץ גנטי הזוי בביה"ח מאיר, שם המליצו על הפסקת הריון. בגלל שהיתה לי תחושת בטן שהעובר שלי בסדר, הלכנו לייעוץ גנטי בביה"ח שניידר,אצל יועצת גנטית במכו ןשל פרופ' שוחט. המכון גנטי שם מדהים ומלווה אותך עד הלידה, הם המליצו על סקירת גפיים ממוקדת שבוצעה בשבוע 20 אצל דר' רוזן,
סקירת מורחבת בשבוע 22-23 אצל דר' מרקוביץ (סגן מנהל מכון אולטרסאונד בבי"ח מאיר)
סקירת אקו לב עובר בשבוע 25
סקירת מורחבת אצל פרופ' מייזנר (מנהל האולטרסאונד בביה"ח בילינסון)

בנוסף עברנו ועדה מיוחדת רב תחומית בבילינסון, שתפקידה לתת לנו את התמונה הכוללת (אורטופדית, נוירולוגית וכו).
משבוע 27 היינו במעקב גדילה ומשקל בבלינסון.

לא עשינו בדיקת צ'יפ כי היא לא הייתה קיימת דאז, אבל גם בהריונות הבאים שלי נמענתי מהבדיקה הזו. עשיתי מי שפיר רגילים והסתפקתי בזה.

ג'סיקה

שחפית82

New member
פרופ' מורדכי שוחט (גנטיקה)

שלום. אנחנו הלכנו לייעוץ אצל פרופ' מוטי שוחט ואני מאוד ממליצה. הגענו אליו אחרי שהיינו אצל יועץ גטני בקופ"ח שהיה מאוד חלש. פרופ' שוחט הוא מקצועי ושם דבר בתחום. הוא מסביר בסבלנות את הסטטיסטיקות, סוגי הבדיקות, תורשה וכדומה. במהלך הפגישה איתו הוא הזכיר ודיבר על בדיקת צי'פ גנטי. הוא המליץ לבצע אותה רק על מנת שנוכל לישון בשקט, במקרה שלנו לא לא היה מאוד נחוץ. אני לא רופאה אז אני לא רוצה לקחת אחריות על הסבר הבדיקה. לכן ניתן לקרוא כאן פרטים: http://genopedia.co.il/index.php/הצ'יפ_הגנטי
אחרי מספר שבועות שהיינו אצלו בייעוץ החלטנו לבצע את הבדיקה. ואחרי התשובות ישנו בשקט. הוא גם המליץ לנו לבצע בדיקת מי שפיר.אשמח לפרט לכם גם בטלפון אם תרצו תשלחו לי את הנייד שלכם במסר פרטי. בהצלחה.

גרקל

New member
מצטרפת

אמנם אנחנו רק בתחילת הדרך, אבל היינו אצלו בפגישה פרטית אחת שהיתה מועילה ואפילו די מרגיעה. הוא המליץ על בדיקת מי שפיר והצ'יפ שיצאו תקינים ומאז דיברנו פעמים בטלפון והוא היה נעים ומועיל.

למעלה