המלצות?

• פותח הנושא b0my
  • פורסם בתאריך

b0my

New member
המלצות?

היי
חברה שלי חוגגת 14 עוד מעט וקניתי לה את הספר "לך תבין מכשפות". שמעתי שהוא ממש נחמד אבל אחרי שקראתי אותו קצת הוא היה קצת ילדותי [לפחות יחסית למה שחברה שלי רגילה]. היא בוגרת לגילה ולכן אני חוששת שהיא לא תאהב את הספר. היא אוהבת ספרים בסגנון "ווינטר בלו - ילדת הפיות'' ו''שני ירחים''. אשמח לקנות לה ספר שמעלה חיוך על הפנים - מצחיק ושנון. מה אתם חושבים? יש הצעות? תודה רבה!

אם היא אוהבת את ווינטר בלו

לא נראה לי שלך תבין מכשפות יהיה ילדותי מדי בשבילה. האמת היא שאני לא רואה שום קשר בין הספרים שציינת-ווינטר בלו ושני ירחים שונים מאוד מאוד בנושא, בסגנון וכמעט בהכל ואף מהם לא בדיוק מצחיק, שנון ומעלה חיוך. אם תצליחי להתמקד יותר באחד מהסגנונות או לפרט עוד מה היא אוהבת אשמח לייעץ לך.

b0my

New member
אני חושבת..

שהיא אהבה יותר את "שני ירחים", פשוט עוד לא קראתי את "ווינטר בלו - ילדת הפיות" ולא ידעתי שזה סגנון שונה כל כך. תודה על העזרה

כמה הצעות:

שלום, אם היא אוהבת את הסגנון של "ווינטר בלו" ו"שני ירחים" אז אני חושבת שספר שיכול להתאים לה זה "ספר ההפנוט המדהים של מולי מון" בהוצאת הסדרה הצעירה של "כתר". זה ספר מאוד נחמד ומתאים לגילאי 12 ומעלה. גם הספר "חוד הכישור" מאת רובין מקינלי יכול להתאים לה. הספר הוא עיבוד לסיפור "היפייפה הנרדמת". מקווה שעזרתי לך- שירלי.

b0my

New member
תודה רבה!

"חוד הכישור" נשמע לי מעניין
תודה על העזרה
ואני לא מצליחה להגמל מהסמיילים אז סליחה על ההצפה..

תקצירים לספרים שהמלצתי עליהם

ספר ההִפנוט המדהים של מוֹלי מוֹן ג´ורג´יה בינג כתר 318 – עמודים מולי מון היא ילדה בת 10 המתגוררת בבית היתומים הרדוויק. את הבית הגדול והמיושן מנהלת העלמה אדרסטון, אישה מרושעת ומפחידה בעלת פנים שעירות. כדי להימלט מחיי היום יום האפורים והקשים בורחת מולי לעולם ססגוני של חלומות בהקיץ, וכשהיא מוצאת במדף נידח בספריה ספר עתיק ללימוד ההפנוט, משתנה עולמה בן-לילה. כל דיירי הבית היתומים, ילדים ומבוגרים, נתונים מאתה לשליטתה המלאה, ואפילו העלמה אדרסטון, המנהלת האיומה. מתהלכת כשעל ראשה זוג תחתונים. מולי משתמשת בכוחותיה החדשים כדי לברוח מבית היתומים להגיע לניו יורק, ושם היא מתחילה חיים חדשים של תהילה, עושר והרפתקאות. ואולם זר מרושע מגלה את עוצמת הכוחותיה וזומם לנצלה כדי לממש את תוכניותו הזדוניות... ספר ההפנוט המדהים של מולי מון הוא ספר מקסים, סוחף ועשיר בדמויות ומצבים מלאי הומור. זהו הרומן הראשון פרי עטה של ג´ורג´יה בינג, סופרת ילדים מוכשרת ומשעשעת במאוחד.
חוֹד הכּישור רובין מקינלי כתר 407 עמודים. בארץ אגדה, שבה הקסם זורם במי הברזים והפיות הן אורחות של קבע בכל משק בית, באה לעולם נסיכה מתוקה שזמן רב חיכו לבואה. ההתרגשות גדולה, אך במהלך טקס-השם של הנסיכה מופיעה פיה מרושעת שלא הוזמנה ומקללת את הנסיכה... נשמע מוכר? אל תטעו, זה לא אותו סיפור. חוד הכישוף הוא עיבוד מעניין לאגדה הקלאסית "היפיפייה הנרדמת". אלא שבסיפורינו נעלמת הנסיכה ואיש אינו יודע היכן היא. ובמחוז נידח, בביתן של שתי פיות, גדלה נערה גבוהה וחזקה אשר עובדת בנפחייה ויכולה לדבר עם חיות. ברגע הגורלי מצילה הנסיכה את המצב ללא עזרת נסיך ואף נאלצת לשלם את המחיר. אפילו הרומנטיים ביותר בינינו יסכימו, לאחר קריאת הספר, שלסיום "באושר עד עצם היום הזה" יש יותר מהגדרה אחת. רובין מקינלי, זוכת מדליית ניוברי היוקרתית, היא סופרת פנטזיה ידועה ומוערכת. "מבריק... עולם עשיר ונפלא" NewYork Times Book Review עוצמה מיתית... המשלבת פרטים קסומים ורגש אנושי" Publishers Weekly

ShuNka

New member
יש לי בדיוק אותה בעיה...

אני מקווה שלא איכפת לכם שמבקשים כי אם כן אתם לא חייבים להגיב... אבל אני רוצה לקנות מתנה (גם כן) לחברה שלי והיא קראה המון ספרים. קראתי את ההמלצות שלכם, אלה ספרים באמת יפים אבל את 'חוד הכישור' היא קראה וגם את 'ספר ההפנוט המדהים של מולי מון'. היא מאוד אהבה את 'סדרת אנדר+סדרת הצל' אז אם יש המלצות אשמח לשמוע. תודה רבה לכם!!!

maore

New member
אומן השיר של אס"ק ועוד המלצות../images/Emo108.gif

מאת אותו הסופר שכתב את סדרת אנדר. ספר על ילד שהכישרון שלו הוא שירה, ומפתחים את זזה כדי להפך לאומן שיר, מישהו שמשפיע על הקהל בשירתו.קראתי ביקורת שכתבה שהחלק הראשון של הספר מצוין, ושהחלק השני פחות מוצלח.
"בשורות טובות" המבריק של גיימן ופראצ'ט או
"אבק כוכבים" הקסום של ניל גיימן או כל ספר אחר שלו (פרט לקורליין).
חשבתי גם על "עושים היסטוריה" של סטיבן פריי (מקושר לדף הספר). מאוד מוצלח ומבריק. וכמובן "פרשת ג'יין אייר" של ג'ספר פורד

../images/Emo27.gif

שלום. בת כמה חברה שלך שאת רוצה לקנות לה את הספר? אם היא בסביבות גיל 12 ומעלה, אז הנה מספר המלצות לספרים:
הערבה האינסופית- אסתר האוציג.
הטירה הנעה- דיאנה ווין ג'ונס.
סודות- ג'קלין ווילסון.
אוּרי- אסתר שטרייט-וורצל.
מי גנב את השפן הורוד- ג'ודית קֶר.
השערוריות של באשה- קורנל מקושינסקי.
השד מהשביעית (השד מהכיתה ז')- קורנל מקושינסקי.
הסיפור שאינו נגמר- מיכאל אנדה.
הגל- מורטון רו.
רֶדווֹל- בראיין ג'ייקס.
גבעת ווטרשיפּ- ריצ'רד אדמס. [אני בת 14]. מקווה שעזרתי לך! שירלי.

maore

New member
אולי גם ספריו של פראצ'ט

ננסי המכרות (סדרה של שלושה ספרים על ננסים במקומות שונים), אנשי השטיח... ספרים קצרים וחמודים, עם ההומור של טרי פראצ'ט, פנטזיה (והרבה פחות אנלוגיות לעולמנו ופרודיה חברתית כמו בסדרת עולם הדיסר האינסופית שלו).

Me And Myself 1

New member
המלצות

אממ..ווינטר בלו זה ספר פשוט מהמם! ואני בת 13, אני חושבת שהיא מאוד תאהב!

zhigel

New member
../images/Emo91.gif לספרים =)

שלום לכוולם!! אם בא לכם להמליץ לי על ספרים אני מאוד ישמח! לא מזמן קראתי את "ווינטר בלו-ילדת פיות" ונקסמתי, קראתי גם את "אליפים" שזה ספר פשוט מהמם! ואני מתכוונת לזה! אני ממליצה בחום! ספר כ"כ יפה! של הסופרת אסתר שטרייט וורצל, המליצו לי גם על הספר "שחר" של אותה סופרת אבל פרשתי באמצע כי אני לא אוהבת ממש ספרים כאלה, המליצו לי עליו (על שחר, ואני לא ידעתי למה לצפות..אחרת לא היית קונה אותו) אבל יכול להיות שתאהבו אותו! ספר עצוב בהחלט... וזהו..אני רוצה לקרוא ספרים אבל אני לא יודעת במה לבחור, אני לא יודעת אילו ספרים יעניינו אותי...אני בת 13 ואם תוכלו להמליץ לי על ספרים טובים, אני יודה לכם מאוד!!! ביי ביי ו
מראש! -שיר-

המלצות לספרים.

שלום. אני ממליצה לך על הספרים הבאים: *סודות / ג'קלין ווילסון. *הטירה הנעה / דיאנה ווין ג'ונס. *אוּרי / אסתר שטרייט-וורצל. *מישהו לרוץ אִתו / דויד גרוסמן. *שני ירחים / שרון קריץ'. *דפי תמר / דבורה עומר. *כפר אשמדים / אנטוני הורוביץ. *הפנימייה שלא היתה / סיגלית דיל. *הסיפור שאינו נגמר / מיכאל אנדה. שירלי.

למעלה