המלצתכם בבקשה ...

grmichal

New member
סכין שף - המלצות

שאלתי את אותה שאלה בפורום מתכונים, אבל נראה לי שפה זה יותר מתאים אני מעוניינת לקנות סכין איכותית למטבח. קיבלתי מייל על מבצע לסכין גלובל G2 במקום 500 ש"ח 362 ש"ח. זוהי הוצאה די גדולה עדיין. מישהו ניסה את הסכין הזו וממליץ? יש המלצות על סכינים אחרות? אשמח לשמוע תודה

yeaty

New member
עזרה בקניית

בוקר טוב, קוראת סמוייה פה אז...הנה יצאתי מהארון
מבקשת עזרה בהמלצה על מחבת רגילה ומחבת פסים... יש לנו קרמי של נאופלם - אחרי חצי שנה זו אכזבה. מה מומלץ? טיטניום? הארד-אדנונייז (כן...אלו ממאסטר שף...) או...? ואם יש המלצות על סירים - אשמח. שיהיה אחלה יום

נופשת

New member
גלובל זו העדפה אישית

יש אנשים שמכורים לה. אני אישית לא אוהבת אותה, כי כשהיד רטובה משהו שם לא נח לי והיד נוטה להחליק, כיוון שמשהו שם בעיצוב עם המגרעת לא כמו שאני רגילה, זה מאוד מפריע לי.

אל תלכי שבי אחרי הכלים שהיו במאסטר שף

סתם עצה ידידותית
המחבתות היחידות ששוות השקעה הן המחבתות של woll. הן לא זולות, אבל זו השקעה של פעם בחיים ולא תתחרטי. מעבר לזה, יש עכשיו מבצע בסושף לרגל סוף השנה, אז כדאי לך מאוד מאוד ללכת על זה. (אני עצמי הולכת להזמין לי ב- 2 גדלים). לגבי סירים- הכל תלוי בשימוש. אין ממש חברה אחת שאני יכולה לומר לך שהם מעולים . הטיפ הכי גדול שאני יכולה לתת לך זה שאל תאמיני לכלום ממה שאת רואה בתכניות הבישול. הכל שם מתחיל ונגמר בחסויות. נכון, זה מצטלם יפה, אבל יש פער מאוד גדול בין מה שאת רואה לבין מה שזה במציאות. זה מתחיל בסכינים שמופיעות בכל תכנית בישול, בכל ערוץ אפשרי וזה נגמר בכל דבר לרבות תנורים וכיריים.... אל תשכחי שחברה טובה באמת לא ממש זקוקה לפרסום ובטח לא בקטע של חסויות כל כך יקרות... זוהי דעתי האישית בלבד , כמובן...

פרומית1

New member
לי יש מחבת פסים של סולתם

צולה מצוין,יש לי אותה כבר כמעט 10 שנים קצת משופשפת אבל עובדת

yeaty

New member
תודה רבה ועוד שאלה

האם גם מחבת הפסים של WALL מומלצת? עוד מישהו שהתנסה במחבתות שלהם? אשמח לשמוע חוות דעת כי הן באמת יקרות... תודה

נופשת

New member
לא חושבת שזה משנה בכלל

אני מעדיפה סכיני דיק, משהו באיך שהם יושבים לי ביד. ואיך שהם תמיד חדים. אבל אתה צריך לגשת לחנות ולבדוק מה הכי נח לך.

grmichal

New member
הבעיה...

שהמבצע באינטרנט ואין לי איך לנסות אני עם תינוקת קטנה בבית

תקני ומהר!

זה מחיר מאוד משתלם. גלובל הן סכינים איכותיות . ההבדל בין שימוש בסכין פשוטה לבין שימוש בסכים שף מחוזקת הוא תהומי. אני משתמשת בגלובל ובצווילינג ומאז שאני איתן אני לא מסוגלת לעבוד עם שום סכין אחרת. יש הבדל משמעותי בתחושה ובתוצאה הסופית.אל תהססי ותתחדשי.

grmichal

New member
תודה - עוד שאלה קטנה

יוצא לך להשחיז אותן הרבה? כי הם מציעים סכין G2 + משחיז תואם ב-500 ש"ח. האם כדאי? או רק לקנות את הסכין? תודה רבה

משחזת טובה זה דבר מאוד חשוב

לפעמים אפילו יותר מהסכין. אל תהססי ותקני, זה מבצע מאוד טוב (הלוואי עליי !!!) אני משחיזה את הסכין כמעט לפני כל חיתוך. למה? כי זה פשוט נוח. מה שכן- אחת לחודשיים אני מוסרת את הסכינים שלי להשחזה מקצועית. זה לא יקר (20-25 ש"ח לסכין) וזה מוציא את הסכין חדשה, אבל שוב- אני משחיזה את הסכין גם לפני העבודה, זה באמת עולם אחר ואני מעדיפה להיחתך מסכין מושחזת ולא מסכין לא מושחזת. בקיצור- יש לך מבצע מעורר קנאה, אל תהססי. מצידי- את מוזמנת לקנות ולמכור לי (רק תגידי איפה את גרה ואעביר לך כסף). אין על הסכינים האלו ושלא נדבר בכלל על המשחזת שלהם .

grmichal

New member
וואו, תודה

שכנעת אותי
אני כבר ממש מחכה שתהיה לי סכין טובה. נראה לי שאני אקנה יחד עם המשחיז. (ככי אם אני קומה בלי אני צריכה הוסיף 39 ש"ח דמי משלוח לסכין) נאה שיש לך הרבה ניסיון - אשמח מאוד אם לפני זה תגידי לי אם המשחיז שהם מציעים הוא משחיז טוב ששוה להוציא עליו 140 ש"ח https://fondue.co.il/product.asp?se...=521&brand=1694&on_sale=&most_sale=&on_shelf= (המייל שחברה שלי העבירה לי הוא של הניוזלטר שלהם, אבל המבצע שלהם באינטרנט - אז ככה שאת לא צריכה לקנא
)

סכין שף נמדדת גם באינצ'ים

כלומר- מהו אורך הלהב. ברור שאני מדברת רק על סכיני שף מחוזקות, אלו שלא מחוזקות לא ממש מעניינות אותי. מה שהכי חשוב בסכין זה האם היא נוחה לך ביד, לכן כשקונים סכין שף חובה (לדעתי כמובן) ללכת וממש למדוד את הסכין בחנות (אם זה אפשרי), כי את חייבת לדעת שנוח לך עם הידית, המשקל, האורך וכו'... את השיטה איך חותכים נכון אפשר ללמוד (גם אני למדתי), אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך נוחות ומה שנוח לי לא בהכרח יהיה נוח לך. אני אוהבת לעבוד עם סכינים מאוד ארוכות (מינימום 9 אינץ') ולא כל אחד יכול לעבוד עם כאלו מפלצות. אז אולי לפני שאת קונה לכי ללובלינסקי או חנות סכינים אחרת ופשוט תבקשי לנסות את הסכין הזו.

למעלה